Image default
Οικονομία

Γαλλία: Καλύτερη η φετινή τουριστική σεζόν παρά τον πληθωρισμό και την ακρίβεια

Η φετινή τουριστική καλοκαιρινή σεζόν για τη Γαλλία, τον κυριότερο προορισμό διακοπών παγκοσμίως, αναμένεται ότι θα είναι λίγο καλύτερη σε σύγκριση με την περσινή, παρά τον πληθωρισμό και την αύξηση της τιμής των καταλυμάτων, σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης.

Η φετινή τουριστική καλοκαιρινή σεζόν για τη Γαλλία, τον κυριότερο προορισμό διακοπών παγκοσμίως, αναμένεται ότι θα είναι λίγο καλύτερη σε σύγκριση με την περσινή, παρά τον πληθωρισμό και την αύξηση της τιμής των καταλυμάτων, σύμφωνα με εκτιμήσεις της κυβέρνησης.

Μολονότι ο αριθμός των επισκεπτών ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, η τουριστική περίοδος, που εκτείνεται από τον Απρίλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο, πιστεύεται ότι θα είναι συνολικά καλύτερη από εκείνη του 2022. Και αυτό γιατί οι κρατήσεις για τον Σεπτέμβριο προβλέπονται αυξημένες, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία.

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο περίπου 7 στους 10 Γάλλους (67%) έφυγαν για διακοπές –από ένα Σαββατοκύριακο μέχρι και παρατεταμένες περιόδους, σύμφωνα με μια έρευνα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και διενεργήθηκε για λογαριασμό του Atout France, του δημόσιου οργανισμού προώθησης του τουρισμού στη Γαλλία. Το 88% εκείνων που έκαναν διακοπές αυτούς τους δύο μήνες παρέμειναν στη Γαλλία.

Από εκείνους που δεν έφυγαν για διακοπές, το 40% επικαλέστηκε οικονομικούς λόγους. Αλλά και εκείνοι που κατάφεραν να «δραπετεύσουν» στη θάλασσα ή το βουνό, για μικρό ή μεγαλύτερο διάστημα, φρόντισαν να περιορίσουν τα έξοδά τους, όπως είπε η υπουργός Τουρισμού Ολιβιά Γκρεγκουάρ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε: σχεδόν 3 στους 10 (27%) είπαν ότι δαπάνησαν μικρότερα ποσά στα εστιατόρια ενώ η διάρκεια των διακοπών τους μειώθηκε κατά μέσο όρο στις 8 ημέρες, από 9 πέρσι. Άλλοι προτίμησαν να μείνουν σε κάμπινγκ ή σε σπίτια ιδιωτών, με αποτέλεσμα να καταγραφεί αύξηση της διαμονής σε αυτού του είδους τα καταλύματα κατά 2% και 11,8% αντίστοιχα.

Στα μεγάλα ξενοδοχεία, όπου η τιμή του δωματίου αυξήθηκε κατά 30% σε ορισμένες περιοχές σε σύγκριση με το 2019, παρατηρήθηκε μείωση στις κρατήσεις κατά 2%, είπε η υπουργός, ζητώντας από όλους «να επιδείξουν υπευθυνότητα» όσον αφορά τις αυξήσεις, δεδομένου ότι την επόμενη χρονιά η Γαλλία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

- – ΜΠΕ

Σχετικα αρθρα

Πρόστιμο 60.000 ευρώ στην DoValue Greece για επαναλαμβανόμενες οχλήσεις σε οφειλέτη

admin

Χάρης Θεοχάρης: Δεν αυξάνονται οι φορολογικοί συντελεστές – Δεν θα υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός

admin

Μήνυμα επιτάχυνσης της ενεργειακής μετάβασης απηύθυνε ο Θ. Σκυλακάκης από το βήμα συνεδρίου

admin

Αυξημένες κατά 13% οι οικοδομικές άδειες τον Ιούνιο

fastpath

ΕΛΣΤΑΤ: Σε ποια τρόφιμα μειώθηκε η κατανάλωση – Τι αφορούν οι περισσότερες δαπάνες των νοικοκυριών

admin

Ισπανία: Στο 3,2% ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο, αύξηση για τρίτο διαδοχικό μήνα

fastpath

Γραφείο Προϋπολογισμού: Εφικτός ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 0,7% το 2023

admin

Σασόν: «Υπάρχει περιθώριο για μεγάλη ανάπτυξη στην Ελλάδα – Θα τη στηρίξουμε να γίνει οικονομική δύναμη στην περιοχή»

fastpath

ΟΠΕΚΑ: Παρασκευή καταβάλλονται τα επιδόματα Σεπτεμβρίου σε περισσότερους από 1,3 εκατ. δικαιούχους

fastpath

ΕΛΣΤΑΤ: Άνοδος στον όγκο της οικοδομικής δραστηριότητας το α’ 6μηνο

admin

UniCredit: Έρχεται η επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα από την Αμερική

fastpath

ΑΑΔΕ: Μήνυμα σε «ξεχασιάρηδες» οφειλέτες – Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή

admin