Image default
Οικονομία

Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: Πρωτοβουλίες για αύξηση του τουρισμού & ενίσχυση της επιχειρηματικότητας

Την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, επισκέφθηκε την Τετάρτη αντιπροσωπεία του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Στη διάρκεια της συνάντησης εργασίας ο κ. Χατζηθεοδοσίου ενημέρωσε την υπουργό για τις πρωτοβουλίες του Ε.Ε.Α. που στοχεύουν στην αύξηση του τουρισμού, αλλά και στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναβίωση του θεσμού «Ήχος & Φως». Πρόκειται για ένα ιστορικό-οπτικοακουστικό θέαμα που είχε ταυτιστεί με την Αθήνα και κυρίως με την περιοχή του Θησείου και στόχος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι να αναβιώσει με νέα φιλοσοφία σε Πλάκα και Μοναστηράκι, μέσα στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά και ήδη υπάρχει σχετική προεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.).

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο του “Agora Athens”, μίας ακόμα πρωτοβουλίας του Ε.Ε.Α., η οποία επίσης συζητήθηκε στην συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού.

Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, η κ. Κεφαλογιάννη έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για την υλοποίηση του πρότζεκτ που αναμένεται να τονώσει την επιχειρηματική κίνηση στο ιστορικό εμπορικό κέντρο της Αθήνας μέσω και της αύξησης του αριθμού των ξένων επισκεπτών. Προς αυτή την κατεύθυνση τονίστηκε από την αντιπροσωπεία του Ε.Ε.Α. η ανάγκη διευκόλυνσης της μετάβασης τουριστών από το Μουσείο της Ακρόπολης στην περιοχή Πλάκα-Μοναστηράκι, αλλά και η μεταφορά τουριστών από τα κρουαζιερόπλοια στο κέντρο της Αθήνας, και συμφωνήθηκε η συνεργασία μεταξύ των αρμόδιων φορέων και του υπουργείου για την εξεύρεση των καταλληλότερων  λύσεων.

Στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν οι αντιπρόεδροι του Ε.Ε.Α., Νίκος Γρέντζελος και Νίκος Κογιουμτσής, τέθηκε επίσης το θέμα ανάδειξης ιστορικών μνημείων ώστε να αποτελέσουν πόλο έλξης επισκεπτών, καθώς και δράσεων που θα μπορούσαν να ληφθούν για την ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Βασικός στόχος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών είναι να καταστεί η Αθήνα τουριστικός προορισμός για ακόμα περισσότερους επισκέπτες και η αυξημένη τουριστική κίνηση να αξιοποιηθεί προς όφελος και των επιχειρήσεων.

Σχετικα αρθρα

Γκρίζα ζώνη τα cryptos για την εφορία – Προετοιμάζεται αλλαγή νομοθετικού πλαισίου

admin

Προς κυβερνητικό shutdown οι ΗΠΑ – «Αδειάζει η κλεψύδρα» την Κυριακή

admin

Γενική Συνέλευση του ΣΒΕ παρουσία Χατζηδάκη – Τι ειπώθηκε

admin

«Παράθυρο» Γουίλιαμς (Fed) για τέλος στις αυξήσεις επιτοκίων

admin

Γέλεν: Επικίνδυνο και περιττό ένα κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ

admin

Κάλεσμα Στουρνάρα για «απορρόφηση» και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων

fastpath

Κλείδωσε για 3-5 Οκτωβρίου το ραντεβού των Θεσμών στην Αθήνα – «Πιστοποίηση» για δημοσιονομική πορεία και μεταρρυθμίσεις

fastpath

Παπαθανάσης από Κοζάνη: Είμαστε εδώ για να υλοποιήσουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί

admin

Φινκ της BlackRock: Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ θα ξεπεράσει το 5%

admin

Σκρέκας: Δεκαπλασιάστηκε η ισχύς των ΑΠΕ που τίθενται σε λειτουργία κάθε χρόνο στην Ελλάδα

fastpath

Χατζηδάκης: Θετική είδηση και από το δύσκολο μέτωπο του πληθωρισμού

fastpath

Σκάλκος (Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ): Ευέλικτη, καινοτόμα και οικονομικά επαρκής η Πολιτική Συνοχής

admin