Image default
Επιχειρήσεις

MYTILINEOS: Υποστήριξε το Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Εξοικείωσης με την Αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π. «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο» (pic)

Η MYTILINEOS, με ιδιαίτερη ευαισθησία στις ανθρώπινες & κοινωνικές αξίες, ενίσχυσε για 2η συνεχή χρονιά το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης & Εξοικείωσης με την Αναπηρία «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο» σε συνεργασία με τον Σ.Κ.Ε.Π. – Σύνδεσμο Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους, σε σχολεία της Αττικής, το σχολικό έτος 2022-2023. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του προγράμματος, υλοποιήθηκαν 85 ομιλίες, σε 69 σχολεία, αφυπνίζοντας 4.325 μαθητές/τριες που παρακολούθησαν το πρόγραμμα!

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο» καλλιεργεί με άμεσο και βιωματικό τρόπο την ενσυναίσθηση, ενισχύοντας την ικανότητα των μαθητών/τριων να εντοπίσουν & να αποδομήσουν κακές πρακτικές, στερεότυπα, προκαταλήψεις, προκειμένου να λειτουργήσουν μελλοντικά δυναμικός μοχλός αλλαγής μέσα στο κοινωνικό σύνολο. Έπειτα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε μέσω ειδικού ερωτηματολογίου σε συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολείων, προέκυψε πως 100% εξ αυτών συστήνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, ενώ το 97% το έκριναν ως “πολύ χρήσιμο”.

Δηλώσεις εκπαιδευτικών:

Οι αφιλτράριστες ερωτήσεις που κάνουν οι μαθητές και η απάντηση που τους δίνεται πάντοτε, καθιστά μοναδικό το πρόγραμμα.
Παρουσιάζονται οι καθημερινές δυσκολίες ενός ατόμου με αναπηρία από το ίδιο το άτομο που βιώνει τα προβλήματα. Αυτά που λέει δεν αμφισβητούνται και επομένως πιάνουν τόπο σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό από ότι αν λέγονταν απλά θεωρητικά.
Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με ανθρώπους με αναπηρία και διαπιστώνουν ότι αυτά που τους ενώνουν είναι πιο πολλά από αυτά που τους χωρίζουν!
Η εξοικείωση με την αναπηρία και η αλληλεπίδραση ευπαθών κοινωνικά ομάδων με την ευρύτερη ομάδα των μαθητών συμβάλλουν στην αλλαγή στάσης και νοοτροπίας σχετικά με τη διαφορετικότητα και την αναπηρία. Αφυπνίζοντας τους μαθητές και κατ’ επέκταση το άμεσο και έμμεσο περιβάλλον τους, δημιουργούνται οι κατάλληλες προοπτικές για την ευαισθητοποίηση & συνειδητοποίηση του ευρύτερου πληθυσμού, με απώτερο σκοπό τη διασφάλιση και απόδοση των βασικών δικαιωμάτων των ανθρώπων με αναπηρία.

H αναγνώριση των πρωτοβουλιών Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης της MYTILINEOS αποτελεί επιβεβαίωση της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της Εταιρείας για την δημιουργία αξίας για όλους τους Κοινωνικούς Εταίρους. Συγκεκριμένα, η συνεργασία της Εταιρείας MYTILINEOS με τον Σ.Κ.Ε.Π. στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος έλαβε βραβείο SILVER στα Hellenic Responsible Business Awards 2023.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποκτά ιδιαίτερη αξία για την MYTILINEOS και υλοποιείται στο πλαίσιο των στρατηγικών συμπράξεων που αναπτύσσει με σημαντικούς κοινωνικούς φορείς για την επίτευξη των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (Στόχοι 10 και 17).

Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μαθαίνω να βλέπω τον Άνθρωπο» του Σ.Κ.Ε.Π. υλοποιείται επιτυχώς από το 2009 και τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον Σ.Κ.Ε.Π. στο skep@skep.gr ή αφήστε μήνυμα τηλεφωνικά στο 211 8009876.

Σχετικα αρθρα

Λιανός: Άνοιγμα στην κοινωνία από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και ανεξάρτητη αξιολόγηση του έργου της

admin

Vodafone: Ξανά στο τραπέζι η πώληση της θυγατρικής της στην Ισπανία

admin

Το φθινόπωρο των deals για τη ΔΕΗ

admin

Νέο πρόγραμμα με επιδοτήσεις έως 70% για ΜμΕ

admin

Εμπλοκή με τη δίμηνη αναστολή λειτουργίας στο Καζίνο Λουτρακίου

admin

Huawei: Ποιες εταιρείες ηγούνται στη μετάβαση για ψηφιοποίηση

admin

ΣΙΔΜΑ: Αύξηση των πωλήσεων εξαμήνου παρά το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον

admin

ΕΛΤΟΝ: Υποχώρησαν στα 13,40 εκατ. ευρώ τα μικτά κέρδη το α’ εξάμηνο

admin

Motor Oil: Ξεκινά το «Ephyra» για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου

admin

NOVA: Πώς διαμορφώθηκαν έσοδα και EBITDA το 2022 – Πώς κινήθηκε το β’ τρίμηνο του 2023

admin

Καρανίκας (ΕΣΕΕ): Οι Ελληνες έμποροι δεν είναι αναλώσιμοι

admin

Best Workplaces in Europe™ 2023: Στο βάθρο των νικητών 12 εταιρείες από την Ελλάδα

admin