Image default
Πολιτική

Ξεκατίνιασμα στους Σπαρτιάτες: Είστε «Greek Mafia» με Δον Κορλεόνε τον Κασιδιάρη, λέει ο Στίγκας – «Είσαι δικτατορίσκος» απαντούν οι 11

Το πρωί της Πέμπτης κατά την διάρκεια της προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στην Βουλή, τα έδρανα των κομμάτων γέμισαν με βουλευτές εγκαινιάζοντας την νέα κοινοβουλευτική σεζόν. Τα χαμόγελα και τα πηγαδάκια, προκαλούν πάντα το ενδιαφέρον. Ωστόσο, η εικόνα ενός αρχηγού κόμματος να είναι μόνος του στα έδρανα, άνευ βουλευτών, τράβηξε την προσοχή όλων. Ο Βασίλης Στίγκας κοιτούσε γύρω του με ολοφάνερη αμηχανία και νευρικότητα. Οι 11 είχαν προειδοποιήσει από χθες ότι θα δώσουν την δική τους απάντηση στον πρόεδρο των Σπαρτιατών με «εκκωφαντικό» τρόπο. Όπως δήλωσε ένας βουλευτής στο thetimes|-.gr, η απουσία τους ήταν μια συνειδητή και συμβολική επιλογή.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Βασίλης Στίγκας από το βήμα της βουλής εξαπολύει βαριές κατηγορίες κατά των βουλευτών του χαρακτηριζοντας τους «καθοδηγούμενους και ποδηγετούμενους» από εξωκοινοβουλευτικά κέντρα. Υπονοώντας μάλιστα ότι το εξωκοινοβουλευτικό κέντρο ελέγχεται από τον έγκλειστο στις φυλακές Ηλία Κασιδιάρη είπε ότι λειτουργεί ως «Greek mafia ή Δον Κορλεόνε». «Θα είδατε κάποιες εικόνες σήμερα. Αρχηγός να μην έχει δίπλα τους βουλευτές του. Αυτό γίνεται για πρώτη φορά και ίσως καταγραφεί στο βιβλίο Γκίνες» ανέφερε αρχικά ο κ. Στίγκας σχολιάζοντας την επιλογή των 11 βουλευτών του να απέχουν από την σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας όπου οι πολιτικοί αρχηγοί συζητούν για τις πυρκαγιές. «Είμαι έντιμος και βαθιά δημοκράτης», κατέληξε από το βήμα της βουλής. Στη συνέχεια προχώρησε και στη διαγραφή τριών βουλευτών, θέτοντας εκτός ΚΟ τους κ.κ. Δημητροκάλλη, Κόντη και Κατσιβαρδά.

Μιλώντας με δημοσιογράφους, ο Βασίλης Στίγκας, εξήγησε ότι η κατάσταση στο εσωτερικό του κόμματος ήταν αφόρητη. «Δεν ήμουν ποτέ χειραγωγούμενος, δεν έλεγα ψέματα όταν έλεγα ότι δεν είμαι αχυρανθρωπος. Είμαι οικογενειάρχης με αρχές και αξίες. Δεν είναι όλοι οι βουλευτές καθοδηγουμενοι, ενδεχομένως θα υπάρχουν και έντιμοι. Διέγραψα όσους πρωτοστάτησαν».

Σημείωσε δε ότι η επιμονή των βουλευτών για διεξαγωγή συνεδρίου ήταν ένα αίτημα εκ του πονηρού, διότι όπως είπε, θέλουν να βάλουν χέρι στην κρατική χρηματοδότηση. Θέλησε να υπογραμμίσει ότι δεν έχει καμία σχέση προσωπική με τον Ηλία Κασιδιάρη και η στήριξη του για τον δήμο Αθηναίων ήταν για να κλείσει τους «λογαριασμούς». «Με στήριξε και τον στήριξα», σημείωσε.

Σύσσωμη η κοινοβουλευτική όμαδα, λίγη ώρα αργότερα, άδειασε τον Βασίλη Στίγκα. «Όποιος αναφέρεται σε τακτικές μαφιόζων είναι γιατί τις γνωρίζει και τις εφαρμόζει ο ίδιος. Η σημερινή παράσταση Στίγκα στην Ολομέλεια της Βουλής, είχε σκηνοθετηθεί από την κυβέρνηση, τον οποίο χρησιμοποίησε ως πιόνι», τονίζουν σε δήλωσή τους που υπογράφουν έντεκα βουλευτές των «Σπαρτιατών».

Αναλυτικά η δήλωση των βουλευτών:

«Οι αισχρές και συκοφαντικές δηλώσεις του σε βάρος εκλεγμένων βουλευτών, προσβάλλουν πρωτίστως τους 250.000 ψηφοφόρους μας πού είναι οι μόνοι στους οποίους λογοδοτούμε. Γιατί φοβάται το συνέδριο του κόμματος και τις ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες ο Στιγκας; Γιατί γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που έχει λειτουργήσει και λειτουργεί εξωθεσμικά και παράνομα, παραβιάζοντας το καταστατικό, μη στελεχώνοντας όργανα άσκησης ελέγχου του και παρακωλύοντας το άνοιγμα του κόμματος στη βάση που το έφερε στη Βουλή», υποστηρίζουν ακόμα οι βουλευτές. «Η κοινοβουλευτική ομάδα ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ ανοίγει το κόμμα στην κοινωνία, με περιοδείες και προσυνεδριακές συνδιασκέψεις μας σε όλη την επικράτεια για μία ισχυρή αντιπολίτευση, μέσα στη βουλή και σε όλη την Ελλάδα», καταλήγουν στη δήλωσή τους.

Αναλυτικά οι υπογράφοντες:

ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΚΑΛΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΝΤΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΤΣΙΒΑΡΔΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΦΛΩΡΟΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΝΟΥΣΟΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ

ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΒΑΛΤΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΠΙΩΤΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΕΡΒΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΑΥΓΙΩΤΑΚΗΣ

Ακόμα πιο σκληρά ήταν τα όσα είπαν οι τρεις βουλευτές που διέγραψε ο Στίγκας. Έκαναν λόγο για μια πρωτοφανή και ωμή θεσμική βία και ένα πραξικόπημα εις βάρος τους. Διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντίας, σημείωσαν χαρακτηριστικά. Ο κ. Στίγκας έδρασε ως δικτακτορίσκος και είχε ρόλο «Εφιάλτη», κατέληξε ένας εκ των βουλευτών, λέγοντας ότι ο λαός θα τον κρίνει. «Εμείς ζητήσαμε διαφάνεια και ανοιχτό συνέδριο, τίποτα άλλο». Θα ζητήσουμε ανοιχτό συνέδριο, επιμένει άλλος βουλευτής λέγοντας ότι το κόμμα δεν ανήκει σε κανέναν Στίγκα και σε κανεναν βουλευτή αλλά στους 250.000 ψηφοφόρους, προσθέτοντας παράλληλα ότι τα υπόλοιπα θα τα πουν στο δικαστήριο.

Οι βουλευτές που διαγράφηκαν το πρωί με επιστολή του Στίγκα προς τον Πρόεδρο της Βουλής, τονίζουν ότι μπορεί να μην ανήκουν πλέον στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, ωστόσο παραμένουν «Σπαρτιάτες». Και αυτό όπως υποστηρίζουν επειδή το κόμμα δεν έχει όργανα και έτσι κανείς δεν μπορεί να τους διαγράψει.

Παρέμβαση Κυριάκου Μητσοτάκη και Κωνσταντίνου Τασούλα

Η ομιλία του κ. Στίγκα προκάλεσε την αντίδραση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη. Κατά την διάρκεια της δευτερολογίας του, ανέφερε «μετά το εκλογικό αποτέλεσμα, γνωρίζαμε ότι πρακτικά στη Βουλή υπάρχει ένα κόμμα χωρίς αρχηγό. Σήμερα διαπιστώσαμε ότι υπάρχει και αρχηγός χωρίς κόμμα. Και νομίζω, κ. Πρόεδρε, ότι αυτά τα πολύ σοβαρά τα οποία ειπώθηκαν από τον Πρόεδρο των Σπαρτιατών δεν θα πρέπει να περάσουν ασχολίαστα. Και προφανώς θα υπάρχουν και κοινοβουλευτικές επιπτώσεις για όλα όσα ακούστηκαν».

Στα όσα είπε ο κ. Στίγκας αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, λέγοντας ότι ουσιαστικά εξέπεμψε «το κύκνειο άσμα της κοινοβουλευτικής σας ομάδας με βαρύτατες αιτιάσεις». «Κύριε Στίγκα ουσιαστικά εκπέμψατε το κύκνειο άσμα της κοινοβουλευτικής σας ομάδας με βαρύτατες αιτιάσεις. Θα δω πώς το είπατε στα πρακτικά αλλά πρέπει να υπάρξει και γραπτώς από την πλευρά σας το σχετικό αίτημα ώστε να εκδοθεί και πρακτικά η ληξιαρχική πράξη», είπε ο κ. Τασούλας.

Οι εξελίξεις προσεχώς

Σχετικα αρθρα

Οικονόμου: Οι νέες ταυτότητες ενισχύουν την ασφάλεια των πολιτών

admin

Περιοδεία με τον Νίκο Χαρδαλιά στον Βύρωνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Δευτέρα

admin

ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ: Ο Νίκος Ανδρουλάκης ουδέποτε έχει συναντηθεί με αξιωματούχο της Huawei

admin

ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο ανεξαρτησίας της Κύπρου: Συνεχίζουμε τον αγώνα για δίκαιη και βιώσιμη λύση

admin

Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας τη Δευτέρα ο Κασσελάκης – Το πρόγραμμα

admin

Δένδιας: Για την Ελλάδα των Belharra και των Rafale, η Κύπρος δεν είναι μακριά

admin

Κασσελάκης: Από την ανάρτηση του Μητσοτάκη λείπει μόνο η λέξη «Μπέος»

admin

Χατζηδάκης: Αύξηση 3,1% στις συντάξεις το 2024

admin

Σταϊκούρας: Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μια νέα πραγματικότητα 

admin

Σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα αύριο ο Κασσελάκης

admin

Χριστοδουλίδης: Η Κυπριακή Δημοκρατία είναι ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε

admin

Δένδιας από Λευκωσία: Για την Ελλάδα των Belh@rra, των Rafale και των Viper, η Κύπρος δεν κείται μακράν

admin