Image default
Επιχειρήσεις

Ισχυρό πλήγμα σε πειρατικά δίκτυα συνδρομητικής TV – Εκτεταμένη επιχείρηση

Ένα από τα πιο σημαντικά πλήγματα κατά της παράνομης θέασης συνδρομητικών υπηρεσιών πέτυχαν οι ομάδες antipiracy των δύο συνδρομητικών καναλιών, της Nova και της Cosmote TV.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιήθηκε η πιο εκτεταμένη επιχείρηση φραγής πειρατικών IP όπου είχε σαν να αποτέλεσμα να επηρεαστούν χιλιάδες τελικοί απλοί χρήστες/πελάτες παράνομης πρόσβασης σε συνδρομητικό οπτικοακουστικό περιεχόμενο από τα κορυφαία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου (Stoiximan Super League, Premier League, Serie A, LaLiga,κ.α.), μέσω χρήσης παρανόμων συσκευών και φυσικά επετεύχθη ένα μεγάλο πλήγμα στους παράνομους διανεμητές-πειρατές τέτοιων συνδέσεων.

Αξίζει να τονιστεί ότι στους αγώνες κορυφαίων πρωταθλημάτων που μεταδίδουν αποκλειστικά οι δύο πάροχοι (Cosmote TV, Nova) πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένα ip blocking σε 20 σημαντικά παράνομα πειρατικά δίκτυα με δεκάδες ips, της Ελλάδας και του εξωτερικού. Οι συνδρομητικές πλατφόρμες είναι αποφασισμένες να συνεχίσουν τις δυναμικές δράσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους σε πλήθος συνδρομητικού οπτικοακουστικού περιεχομένου.

Πρέπει να αναφερθεί ότι η παράνομη θέαση συνδρομητικών υπηρεσιών, επισύρει τόσο για τους παράνομους παρόχους πειρατικού περιεχομένου, όσο και για τους τελικούς απλούς χρήστες, αυστηρές ποινικές και διοικητές ποινές και πρόστιμα, κακουργηματικού και πλημμεληματικού χαρακτήρα αντίστοιχα, με σημαντικές νομικές προβλέψεις από την Ελληνική και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει σημαντική απειλή στα νοικοκυριά και στους τελικούς χρήστες από την χρήση παράνομων πειρατικών συνδέσεων, όχι μόνο από την νομοθετική-ποινική τους μεταχείριση, αλλά και από την απειλή της προσωπικής τους ψηφιακής ασφάλειας. Δίνοντας πρόσβαση στο οικιακό τους δικτυακό περιβάλλον σε μεγάλα δίκτυα πειρατών, προκειμένου να συνδέσουν πειρατικές συσκευές ή παράνομα iptv λογισμικά, ουσιαστικά «ανοίγουν διάπλατα τις πόρτες» των προσωπικών τους δεδομένων.

Τα προσωπικά τους δεδομένα, δίνονται στα χέρια αυτών των εγκληματικών δικτύων που όπως έχει παρατηρηθεί παγκοσμίως, τα κυκλώματα αυτά φέρεται να σχετίζονται σε πολλές άλλες παράνομες δραστηριότητες και φυσικά με ροπή στο οργανωμένο έγκλημα.

Ταυτόχρονα, με αυτές τις παράνομες συνδέσεις, ουσιαστικά τα νοικοκυριά γίνονται οι χρηματοδότες του οργανωμένου εγκλήματος, με σημαντικό πλήγμα στο δημόσιο συμφέρον. Αυτά επιφέρουν βέβαια και μία συσχέτιση μεταξύ παράνομων παρόχων και τελικών χρηστών, αφού σε περιπτώσεις συλλήψεων πειρατικών εγκληματικών δικτύων, προκύπτουν ξεκάθαρα οι ψηφιακές και οι οικονομικές τους συναλλαγές. Είναι πιο επιβεβλημένο από ποτέ οι αρχές επιβολής του νόμου και η ελληνική πολιτεία να προστατέψει αυτά τα νοικοκυριά, αλλά και κατ’ επέκταση τα δημόσια έσοδα και την εθνική οικονομία, που ζημιώνεται πολλά εκατομμύρια ετησίως από αυτές τις παράνομες δραστηριότητες».

Διαβάστε ακόμη

BofA: Τι προβλέπει για τα ομόλογα των ελληνικών τραπεζών και την επενδυτική βαθμίδα (γραφήματα)

Wood: Οι νεότερες εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία – Πληθωρισμός, ανάπτυξη και αγορά κατοικίας στο κάδρο

EY: Ανησυχητικές οι ενδείξεις για την ψυχική υγεία των εργαζόμενων στην Ελλάδα

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το thetimes.gr

Σχετικα αρθρα

Amazon: Γιατί βγάζει από τα ταμεία της έως και 4 δισ. δολ. για τη νέα επένδυση (tweets + vids)

admin

Μαριάννα Λάτση: Βραβεύτηκε ως σύγχρονη Εθνική Ευεργέτιδα από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας (pics)

admin

Μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Έρχονται νέες θέσεις εργασίας και δράσεις για ενίσχυση

admin

Prodea Investments: Τα deal με ΕΤΕ και Mytilineos και η «άμυνα» στην άνοδο των επιτοκίων και των τιμών στα υλικά

admin

Με fast track διαδικασίες έργα υποδομών και αντιπλημμυρικά στη Θεσσαλία (pic)

admin

Η Renault τερματίζει τη συμφωνία κοινής αγοράς με τη Nissan

admin

Revoil: Στα €388,43 εκατ. ο κύκλος εργασιών στο 6μηνο – Στα €5,68 εκατ. τα EBITDA (πίνακας)

admin

SunriseMezz PLC: Στα €2,9 εκατ. τα ανεβασμένα κέρδη εξαμήνου

admin

SunriseMezz: Καθαρά κέρδη €2,9 εκατ. στο 6μηνο

admin

Phoenix Vega Mezz: Στα €6,5 εκατ. τα καθαρά κέρδη το α’ εξάμηνο 2023

admin

Σημαντικά αυξημένα κατά 25,5% τα έσοδα της Trastor στο εξάμηνο

admin

Trastor: Αύξηση 25,5% στα έσοδα από μισθώματα κατά το α’ 6μηνο

admin