Image default
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης ψάχνει σχέδιο μέχρι τις ευρωεκλογές του Μαΐου του 2024

Στρατηγικό σχέδιο με ορίζοντα τις ευρωεκλογές επιχειρεί να συγκροτήσει ο Νίκος Ανδρουλάκης, ορίζοντας τα “στοιχήματα” για τους “σταθμούς” που προηγούνται.

Τόσο στη ΔΕΘ  όσο και στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτώβρη ο κ. Ανδρουλάκης φιλοδοξεί καταρχάς ότι θα καταφέρει να περάσει τον πήχη που έχει θέσει, όσον αφορά στην απήχηση του μηνύματος του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία και στις εκλογικές επιδόσεις των «πράσινων» υποψήφιων περιφερειαρχών και δημάρχων στις μεγάλες πόλεις.

Αναμένει συγκεκριμένες προτάσεις από το επιτελείο του που χειρίζεται εν πολλοίς το πλάνο των επιλογών του, ενώ σκοπεύει με την αυριανή εισαγωγική τοποθέτησή του προς το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ να ζητήσει από τα μέλη του εκτός από τις εισηγήσεις τους και νέες προεκλογικές μάχες για τη στήριξη των υποψηφίων αυτοδιοικητικών ανά την Ελλάδα.

Στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο στόχος του κ. Ανδρουλάκη είναι η ανάδειξη του μοντέλου διακυβέρνησης που υπερασπίζεται και των βασικών μεταρρυθμίσεων που θεωρεί αναγκαίες για την πρόοδο της χώρας. Με την ομιλία του από το Βελλίδειο Μέγαρο στις 15 Σεπτέμβρη θέλει για την ακρίβεια να αποτυπωθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες το εναλλακτικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές θέλει οι υποψήφιοι, που έχουν λάβει το «χρίσμα», να παρουσιάσουν δυναμική ισχυρών διψήφιων ποσοστών και ένα αποτέλεσμα που να διευκολύνει και να ευνοεί τη μονομαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ για τη δεύτερη θέση στις προσεχείς ευρωεκλογές. Μέχρι αυτή την στιγμή πάντως δεν έχει αποφασιστεί το πλάνο βάσει του οποίου βουλευτές και στελέχη θα εξορμήσουν στις περιφέρειες και στους δήμους για να στηρίξουν τους αυτοδιοικητικούς με σημείο αναφοράς στο ΠΑΣΟΚ. Αύριο – κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου υπό το Νίκο Ανδρουλάκη- ίσως γίνει μια πρώτη περιγραφή της προεκλογικής μάχης και της παρουσίας της ηγεσίας στη φετινή ΔΕΘ.

Σήμερα εν τω μεταξύ κατά την επίσημη παράδοσης της σκυτάλης από τον Δημήτρη Μάντζο στο Θανάση Γλαβίνα, ο νέος εκπρόσωπος Τύπου υποστήριξε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια ευκαιρία – μέσα και από την πληθώρα υποψηφίων σε όλη τη χώρα – να ενημερωθούν οι πολίτες για την πρόταση του ΠΑΣΟΚ.

«Εμείς, στο ΠΑΣΟΚ, έχουμε πολλά στελέχη τα οποία δραστηριοποιούνται μέσα από τις γραμμές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε οι δήμοι και οι Περιφέρειες, που είναι για παράδειγμα ένας σημαντικός πυλώνας στα ζητήματα της πολιτικής προστασίας και της κλιματικής κρίσης, να γίνουν ο αγωγός αυτών των θέσεων και των προτάσεων».

Ο νέος εκπρόσωπος Τύπου μίλησε για ένα προβληματικό και δυσκίνητο μοντέλο αντιμετώπισης των κλιματικών κρίσεων και εκτίμησε ότι τα ζητήματα της πολιτικής προστασίας είναι και πρέπει να είναι όσον αφορά στο σχέδιο θωράκισης της χώρας προτεραιότητες.

Στελέχη του Πολιτικού Συμβουλίου προγραμματίζουν να θίξουν κατά την αυριανή συνεδρίαση ζητήματα που αφορούν στην αδυναμία – όπου εντοπίζεται- του ΠΑΣΟΚ να κάνει ισχυρή επανεκκίνηση δύο μήνες μετά τις πρόσφατες εθνικές εκλογές. Τα ίδια στελέχη έχουν ήδη υπογραμμίσει την ανάγκη συχνότερων συνεδριάσεων του κομματικού οργάνου, όχι όμως με τη δημοσιοποίηση του αιτήματος- κάτι που αν συνέβαινε θα προκαλούσε άλλη εικόνα, που επί του παρόντος θέλουν να αποφύγουν.

Στα αιτήματα πάντως προς την ηγεσία παραμένει η πρόταση του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου να διαγραφούν όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ κατεβαίνουν με αντίπαλα ψηφοδέλτια στις δημοτικές περιφερειακές εκλογές.

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Daniel: Καταστροφές σε Βόλο, Λάρισα, Σκιάθο – Σε Πιερία, Ημαθία και Χαλκιδική τα έντονα φαινόμενα τις επόμενες ώρες

Διεθνή ΜΜΕ για την κακοκαιρία Daniel: «Μετά τις φωτιές οι πλημμύρες»

Ελληνοτουρκικά – Γεραπετρίτης: Ιστορική ευκαιρία να αναζητήσουμε κοινούς τόπους – Φιντάν: Ως Τουρκία υποστηρίζουμε την αρχή του δίκαιου διαμοιρασμού

Σχετικα αρθρα

Τσίπρας: «Μαθαίνει γρήγορα ο Κασσελάκης» – To πηγαδάκι με δημοσιογράφους και η ατάκα για τον Τσώρτσιλ

admin

Ο Μητσοτάκης συνεχάρη τηλεφωνικά τον Κασσελάκη και τον κάλεσε να συναντηθούν

admin

Οικονόμου για τις ταυτότητες: Είναι μια υποχρέωση, μια μεταρρύθμιση με βάση τις προδιαγραφές της ΕΕ

admin

Μητσοτάκης: Τηλεδιάσκεψη με το Συντονιστικό Κέντρο Θεσσαλίας – Ενημερώθηκε για τις προετοιμασίες ενόψει κακοκαιρίας

admin

Κούλογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ τελείωσε – Μετεξελίχθηκε από ροκ συγκρότημα σε ελαφρύ ποπ

admin

Τζουμάκας στον ΣΚΑΪ: Μεταβατικός αρχηγός ο Κασσελάκης, θα δούμε αν αποτελεί μία ακόμη φάρσα

admin

Ξένος Τύπος για Κασσελάκη: «Ένας άπειρος πολιτικά, πρώην trader της Goldman Sachs στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ»

admin

Τούρκος ΥΠΕΞ: «Υπάρχει δουλειά που πρέπει να γίνει για να μη κλιμακωθεί η ένταση στο Αιγαίο»

admin

Πρώτη αποχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας – Τσακνάκης: «Ούτε μια ώρα με τον Κασσελάκη πρόεδρο»

admin

Αλλαγή σελίδας στον ΣΥΡΙΖΑ – Οι επόμενες κινήσεις του νέου προέδρου

admin

Νίκος Παππάς: Είχα πολιτική συμφωνία με τον Κασσελάκη, δεν έγινε κάτι κάτω από το τραπέζι

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι συζητούν σε Μαξίμου και ΝΔ για την εκλογή Κασσελάκη – Σήμερα το συγχαρητήριο τηλεφώνημα

admin