Image default
Επιχειρήσεις

ΕΒΕΑ: Δυναμικό «παρών» στην 87η ΔΕΘ με εκδηλώσεις για την εξωστρέφεια και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα

Δυναμικό «παρών» δίνει και φέτος το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ) στην 87η ΔΕΘ, με τη διοργάνωση εκδηλώσεων που αφορούν στην ενίσχυση της εξωστρέφειας και τη δικτύωση των ελληνικών επιχειρήσεων, τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, καθώς και με τη στήριξη της συμμετοχής επιχειρήσεων – μελών του στην Έκθεση.

«Κέντρο» των δράσεων του ΕΒΕΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση, αναδεικνύεται το Περίπτερο 13 της τιμώμενης χώρας, της Βουλγαρίας, όπου έχει προγραμματιστεί πλήθος εκδηλώσεων με παράλληλη φιλοξενία 20 επιχειρήσεων start-up, που υποστηρίζονται από το ΕΒΕΑ.

Ειδικότερα, πρόκειται για νεοφυείς ομάδες / επιχειρήσεις που προέρχονται από τη Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων – Θ.Ε.Α. του ΕΒΕΑ και τα ευρωπαϊκά Έργα GAZELLE και SUCCEED, συντονιστής – εταίρος των οποίων είναι το Επιμελητήριο.

Αναλυτικότερα, θα συμμετάσχουν 15 ελληνικές και πέντε διεθνείς νεοφυείς επιχειρήσεις / ομάδες, εκ των οποίων οι ΙNTELIGG P.C., DATAPHORIA, SEEMS, KEYVOTO, EggΠαίδευση, ELECTRIBE, GRAPEVINE, RHOE, QUANTUM NEURAL TECHNOLOGIES, QUETRI, WASTECLOUD, EFFICIOUS-Zero Waste, EV Loader, EVOTROPIA, IRIDA A.I. TECHNOLOGIES A.E. είναι οι ελληνικές.

Σε ό,τι αφορά τις εκδηλώσεις, το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα ξεκινάει με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας της ΘΕΑ του EBEA με τη Θερμοκοιτίδα GRAVITY του CyRIC | Cyprus Research & Innovation Center Ltd. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί, σε συνδιοργάνωση με το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο, την ΕΑΤΕ, το NBG Business Seeds, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, την BAYER, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και το OK!Thess, εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες και Ηγεσία 3.0, Εκπαίδευση, Καινοτομία, Επιχειρηματικότητα».

Κατόπιν, το ΕΒΕΑ και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ουκρανίας θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση με θέμα: «Greece – Ukraine: Business Opportunities», όπου θα παρουσιαστoύν η οικονομία της Ουκρανίας και οι δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης της διμερούς συνεργασίας, θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο επιμελητηρίων, ενώ θα ακολουθήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις μεταξύ ελληνικών και ουκρανικών επιχειρήσεων.

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου το πρόγραμμα επικεντρώνεται στις πρωτοβουλίες του ΕΒΕΑ για την ενίσχυση της καινοτομίας στη χώρα μας και θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση του έργου GAZELLE, σε συνδιοργάνωση με την Enterprise Greece, με θέμα: «Οι προοπτικές ανάπτυξης του οικοσυστήματος καινοτομίας στη Βαλκανική Μεσόγειο», ενώ θα ακολουθήσει pitching των ομάδων των Έργων GAZELLE, Θ.Ε.Α. και SUCCEED.

Την ίδια μέρα, σε συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Βουλγαρίας, διοργανώνεται από κοινού εκδήλωση με θέμα: «Επιχειρηματικές ευκαιρίες Ελλάδας – Βουλγαρίας», για την ενημέρωση των Ελλήνων επιχειρηματιών για τις προοπτικές και τις δυνατότητες που παρουσιάζει η αγορά της Βουλγαρίας και την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, με σημαντική παρουσία υπουργών των δύο χωρών.

Ακόμη, τo ΕΒΕΑ σε συνεργασία με το EUROCHAMBRES διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα: «Presentation of Latin America IP SME Helpdesk & the India IP SME Helpdesk», όπου θα υπάρξει ενημέρωση των ΜμΕ σε θέματα Προστασίας Πνευματικής Ιδιοκτησίας (IP Protection) στις χώρες της Λατινικής Αμερικής και Ινδίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του ΕΒΕΑ ολοκληρώνεται το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου με την εκδήλωση «ESG 1.0: Προκλήσεις και ευκαιρίες», σε συνδιοργάνωση με το Ελληνο-Αμερικανικό Επιμελητήριο την ΕΑΤΕ, το NBG Business Seeds, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, την BAYER, την Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας και το OK!Thess.

Τέλος, στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ το ΕΒΕΑ παρέχει και φέτος, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, σε δέκα επιχειρήσεις – μέλη του τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην Έκθεση και να προβάλουν τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους στο Περίπτερο 2.

Διαβάστε ακόμη

Τουρκία: Η… κωλοτούμπα Ερντογάν και το νέο τριετές οικονομικό όραμα του σουλτάνου (tweet+pic)

Έρχονται αυξήσεις στα διόδια – Νέα πρόταση από τις εταιρείες παραχώρησης για τις ανατιμήσεις

«Χρυσωρυχείο» ο Μέσι για τους Αμερικάνους (γραφήματα)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το thetimes.gr

Σχετικα αρθρα

Στρατηγική συνεργασία Resolute Asset Management και Cepal Hellas

admin

SCOPE Communications: Υπογράφει σύμβαση επικοινωνίας με τον Frontex

admin

Fiber2all: Νέα εταιρεία ανάπτυξης δικτύου οπτικών ινών για την Vodafone Ελλάδας

admin

Alpha Αστικά Ακίνητα: €1,7 εκατ. τα κέρδη μετά από φόρους στο α’ εξάμηνο

admin

EΥΔΑΠ: Πτώση κερδών στο εξάμηνο εξαιτίας της αύξησης του ενεργειακού κόστους

admin

ΕΥΔΑΠ: Στα €162,8 εκατ. ο τζίρος εξαμήνου

admin

Alpha Services and Holdings: Στον Δείκτη αειφορίας «FTSE4Good» για 7η συνεχή χρονιά (γραφήματα)

admin

Πλαστικά Θράκης: Προσωρινό μέρισμα 3.000.000 ευρώ στους μετόχους

admin

Alpha Αστικά Ακίνητα: €1,7 εκατ. τα αυξημένα κέρδη εξαμήνου

admin

ΤΙΤΑΝ Investor Day 2023: Στόχος για πωλήσεις 3 δισ. και κέρδη 3 ευρώ ανά μετοχή

admin

Χρηματιστήριο: Επανέρχεται η αναμέτρηση µε τις 1.200 µονάδες

admin

ΗΠΑ: Για μονοπωλιακές πρακτικές κατηγορεί την Amazon η Επιτροπή Εμπορίου – Τι αναφέρεται στην αγωγή (vid)

admin