Image default
Οικονομία

ΥΠΟΙΚ Βουλγαρίας: Σημαντικό να δείξουμε ένα νέο τεχνολογικό πρόσωπο στη ΔΕΘ

Ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι η συμμετοχή της Βουλγαρίας στη ΔΕΘ είναι εξαιρετικά σημαντική δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι βασικός εμπορικός εταίρος της Βουλγαρίας.

Ο υπουργός Οικονομίας και Βιομηχανίας της Βουλγαρίας Μπόγκνταν Μπογκντάνοφ σε συνέντευξή του στο BTA δήλωσε ότι φέτος η Βουλγαρία είναι η επίτιμη συμμετέχουσα χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Στη μεγαλύτερη εμπορική έκθεση της νοτιοανατολικής Ευρώπης, είναι σημαντικό η Βουλγαρία να δείξει ένα νέο τεχνολογικό πρόσωπο που απευθύνεται σε εταιρίες και έργα που σχετίζονται με τις υψηλές τεχνολογίες, την τεχνητή νοημοσύνη και τους τομείς προτεραιότητας περιφερειακής σημασίας, όπως οι μεταφορές, η εφοδιαστική αλυσίδα και η ενέργεια, σημείωσε.

Ο Μπογκντάνοφ δήλωσε στο BTA ότι δύο βασικά έργα περιφερειακής σημασίας θα ανακοινωθούν αποκλειστικά την πρώτη ημέρα της έκθεσης. Το ένα από τα έργα είναι εξ ολοκλήρου βουλγαρικό και το άλλο, αποτελεί μια συνεργασία με ελληνική εταιρία, και πάλι ένα καινοτόμο έργο που ξεκινά την κύρια δραστηριότητά του στην Ελλάδα.

Ο υπουργός Οικονομίας τόνισε ότι η συμμετοχή της Βουλγαρίας στη ΔΕΘ είναι εξαιρετικά σημαντική δεδομένου ότι η Ελλάδα είναι βασικός εμπορικός εταίρος της Βουλγαρίας.

Μόνο το 2022, το διμερές εμπόριο ανήλθε σε σχεδόν 6 δισεκατομμύρια ευρώ, καταγράφηκε αύξηση τόσο στις εισαγωγές όσο και στις εξαγωγές. Επίσης, η συμμετοχή στην έκθεση εκπροσώπων διαφόρων εταιριών και χωρών, όπως η Νότια Κορέα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για τις βουλγαρικές επιχειρήσεις να προσεγγίσουν πιθανούς πελάτες και συνεργάτες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για τη συμμετοχή τους στη ΔΕΘ, περίπου 60 βουλγαρικές εταιρίες από τους τομείς της υψηλής τεχνολογίας και της πληροφορικής, των κατασκευών και των υποδομών, της βιομηχανίας τροφίμων, των μεταφορών και της κατασκευής μηχανών συμμετέχουν στην έκθεση, δίνουν το “παρών” σε εκθεσιακό χώρο άνω των 2.500 τ.μ.

Θα υπάρχει ένα εθνικό περίπτερο με εκπροσώπους βουλγαρικών φορέων, συμπεριλαμβανομένου του Οργανισμού InvestBulgaria, της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών και της Εθνικής Εταιρίας Βιομηχανικών Ζωνών. Θα δοθεί έμφαση στην εκπαίδευση, με εκπροσώπους του INSAIT και της Telerik Academy.

Ένα επιχειρηματικό συνέδριο στο περιθώριο της ΔΕΘ θα πραγματοποιηθεί με ξεχωριστά πάνελ, επικεφαλής των οποίων θα είναι Βούλγαροι και Έλληνες υπουργοί, εξήγησε ο Μπογκντάνοφ. Στόχος του συνεδρίου είναι να συζητηθούν στο υψηλότερο επίπεδο τα έργα στρατηγικής σημασίας για τη Βουλγαρία και την Ελλάδα όπως και να υπάρξει επαφή μεταξύ των εταιριών, που είναι εν δυνάμει εταίροι σε αυτά τα έργα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, οι τομείς με τις μεγαλύτερες δυνατότητες ανάπτυξης όσον αφορά τις επενδύσεις μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ελλάδας είναι οι μεταφορές και οι υποδομές. Ο ίδιος ανέφερε ως παράδειγμα τον αγωγό πετρελαίου Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη και την πιθανή κατασκευή ενός τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, στο οποίο και η Βουλγαρία έχει συμφέροντα. Στο επιχειρηματικό συνέδριο, θα δοθεί έμφαση σε έργα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η κατασκευή διαφόρων μονάδων, η αυτοκινητοβιομηχανία, η κατασκευή μηχανημάτων, οι κατασκευές, η ενέργεια. “Αυτοί είναι οι τομείς στους οποίους βλέπουμε τις καλύτερες δυνατότητες εφαρμογής τα επόμενα χρόνια”, δήλωσε ο Μπογκντάνοφ.

ΠΗΓΗ: -

Σχετικα αρθρα

Γκρίζα ζώνη τα cryptos για την εφορία – Προετοιμάζεται αλλαγή νομοθετικού πλαισίου

admin

Προς κυβερνητικό shutdown οι ΗΠΑ – «Αδειάζει η κλεψύδρα» την Κυριακή

admin

Γενική Συνέλευση του ΣΒΕ παρουσία Χατζηδάκη – Τι ειπώθηκε

admin

«Παράθυρο» Γουίλιαμς (Fed) για τέλος στις αυξήσεις επιτοκίων

admin

Γέλεν: Επικίνδυνο και περιττό ένα κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ

admin

Κάλεσμα Στουρνάρα για «απορρόφηση» και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων

fastpath

Κλείδωσε για 3-5 Οκτωβρίου το ραντεβού των Θεσμών στην Αθήνα – «Πιστοποίηση» για δημοσιονομική πορεία και μεταρρυθμίσεις

fastpath

Παπαθανάσης από Κοζάνη: Είμαστε εδώ για να υλοποιήσουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί

admin

Φινκ της BlackRock: Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ θα ξεπεράσει το 5%

admin

Σκρέκας: Δεκαπλασιάστηκε η ισχύς των ΑΠΕ που τίθενται σε λειτουργία κάθε χρόνο στην Ελλάδα

fastpath

Χατζηδάκης: Θετική είδηση και από το δύσκολο μέτωπο του πληθωρισμού

fastpath

Σκάλκος (Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ): Ευέλικτη, καινοτόμα και οικονομικά επαρκής η Πολιτική Συνοχής

admin