Image default
Οικονομία

Μαύρος: Άτρωτος ο Μητσοτάκης όσο πάει καλά η οικονομία

Την ώρα που η Θεσσαλία συνεχίζει να καταγράφει τις πληγές της από την άγρια κακοκαιρία Daniel που την έπληξε με σφοδρότητα και ενώ ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετέβη στο Στρασβούργο για να ζητήσει έκτακτη οικονομική ενίσχυση από την Κομισιόν, πολλοί αναρωτιούνται πόσο έχει πληγεί η εικόνα της κυβέρνησης.

Και τούτο προ της θεομηνίας που αποκαλέστηκε Daniel, η χώρα αντιμετώπισε τον πύρινο όλεθρο κατά τη διάρκεια του θέρους, ενώ υπήρχαν δύο τραγικά γεγονότα, όπως η δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή στη Νέα Φιλαδέλφεια και του Αντώνη Καριώτη στο λιμάνι του Πειραιά που δημιούργησαν οξεία κοινωνική δυσαρέσκεια.

Εν τω μεταξύ, ήδη έχουν απομακρυνθεί δύο υπουργοί από το κυβερνητικό σχήμα, ενώ φημολογείται ότι και άλλοι βαδίζουν προς την έξοδο.

Τελικά πλήττουν όλα αυτά την δεύτερη κυβέρνηση Μητσοτάκη; Και αν ναι, πόσο;

Απάντηση σε αυτό το ερώτημα επιχείρησε να δώσει σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της MRB, Δημήτρης Μαύρος, μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα».

«Ο πολίτης, το πρώτιστο πράγμα που βάζει ακόμα και σε πολύ δύσκολες ηθικά στιγμές, είτε αυτές ήταν οι υποκλοπές, είναι η οικονομία. Στην οικονομία λοιπόν, η Νέα Δημοκρατία και κυρίως ο πρωθυπουργός είναι μέχρι στιγμής άτρωτοι. Άρα λοιπόν, όσο η οικονομία είναι αυτή που εισπράττει το γενικότερο κλίμα γύρω γύρω, δεν υπάρχουν σοβαρές απειλές για την κυβέρνηση» εκτίμησε ο έμπειρος δημοσκόπος – πολιτικός αναλυτής.

Όσον αφορά στις απομακρύνσεις υπουργών από το κυβερνητικό σχήμα, ο κ. Μαύρος σημείωσε πώς «όταν αρχίζουν οι παραιτήσεις η μία πίσω από την άλλη, ξαφνικά είναι σαν να κάνεις σε μια κυβέρνηση, όπως και να το κάνουμε, απολέπιση, όχι γιατί χάνεις ικανούς υπουργούς, αλλά γιατί ξαφνικά δεν κάνει αυτός, δεν κάνει αυτός, δεν κάνει αυτός».

Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Το ζήτημα της αντικατάστασης μελών της κυβέρνησης θα πρέπει να είναι πάρα πολύ μετρημένο και προσεγμένο».

Ειδικότερα, μιλώντας για την περίπτωση Βαρβιτσιώτη, ο Δημήτρης Μαύρος επισήμανε:

«Σε δύσκολες και ευαίσθητες περιόδους, όπως είναι αυτή, που ξαφνικά εν μέσω πλημμυρών, σκάει και ένας καταπέλτης και ο οποίος οδηγεί σε φόνο, γιατί περί αυτού πρόκειται εν τέλει και ένα πολύ ατυχές πράγμα, στο οποίο φαίνεται το σύνολο της νοοτροπίας και της κουλτούρας που επικρατεί στη χώρα, συνήθως εκεί οι καραμπόλες οδηγούν σε κάποιες παραιτήσεις μοιραία και η συγκεκριμένη κυβέρνηση έχει δείξει ότι έχει υπουργούς οι οποίοι παραιτούνται. Δηλαδή, έχουν την ευαισθησία διότι εν πάση περιπτώσει, το τυπικό λέει ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης παραιτήθηκε. Βεβαίως ο κύριος Μαρινάκης έβαλε τη λέξη “αναπόφευκτο” που το έκανε λιγάκι να φαίνεται ότι ο κύριος Μητσοτάκης ζήτησε από τον κύριο Βαρβιτσιώτη να παραιτηθεί».

Σχετικα αρθρα

«Διαβάζοντας» προσεκτικά το σχέδιο Προϋπολογισμού, εν όψει της επερχόμενης καταιγίδας

fastpath

Ποινικές διώξεις και πρόστιμα για «μαύρο» χρήμα

admin

ΕΦΚΑ: Ηλεκτρονική αίτηση για απονομή εφάπαξ

admin

Σαουδική Αραβία: Προβλέπει… έλλειμμα 21 δισ. δολαρίων για το 2024

fastpath

Ηλεκτρονικές πληρωμές δαπανών: Οδηγός για την αποφυγή έξτρα φόρου

admin

«Πάτρα – Πύργος»: Προχωρούν «χέρι – χέρι» εργασίες (στο 25%) και διαιτησία για τα κόστη του αυτοκινητόδρομου

admin

Πώς επηρεάζει την αγορά ακινήτων η βραχυχρόνια μίσθωση

fastpath

Τη Δευτέρα κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του προϋπολογισμού

admin

Χατζηδάκης: Αύξηση 3,1% στις συντάξεις το 2024 προβλέπει το προσχέδιο του Προϋπολογισμού

admin

Στο γερμανικό «μικροσκόπιο» η «αποσύνδεση» Δύσης- Κίνας

fastpath

Εξοικονομώ: Οι παρατάσεις, τα νέα προγράμματα και οι δράσεις που “τρέχουν”

admin

Προσχέδιο προϋπολογισμού 2024: «Βαραίνει» από το κόστος των καταστροφών

admin