Image default
Επιχειρήσεις

Γιάννης Μπούρας: Επενδυτικό πλάνο 35 εκατ. ευρώ για τις υποδομές της Sarantis – Σε αναζήτηση εξαγορών

Με αρκετή αισιοδοξία για το μέλλον συνοδεύτηκε η πρώτη έκθεση του νέου αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου του Ομίλου Sarantis κ. Γιάννη Μπούρα ενώπιον των αναλυτών όπου και ανέλυσε τα οικονομικά αποτελέσματα του α’ εξαμήνου, τις προοπτικές για το σύνολο του έτους αλλά και το στρατηγικό σχέδιο της διοίκησης.

Στο τελευταίο κρίσιμο στοιχείο παραμένει η ανάπτυξη του Ομίλου τόσο οργανικά όσο και με εξαγορές. Στο πλαίσιο αυτό σημείωσε πως το πλάνο των επενδύσεων που έχει καταρτίσει ο Όμιλος τόσο στο κομμάτι της εφοδιαστικής αλυσίδας όσο και της ψηφιακής μετάβασης που επιχειρεί θα φθάσει τα 35 εκατ. ευρώ σε βάθος τριετίας. Όπως διευκρινίστηκε, το επενδυτικό πρόγραμμα θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια αλλά και δανεισμό ενώ η εταιρεία αναμένεται να προωθήσει την ένταξη επενδύσεων που αφορούν την ψηφιακή και την πράσινη μετάβαση του Ομίλου στο Ταμείο Ανάκαμψης (RRF).

Παράλληλα η διοίκηση αναμένει την ολοκλήρωση της εξαγοράς της πολωνικής Stella Pack ως το τέλος της χρονιάς εκτιμώντας ότι ως τότε θα έχει ανάψει και το πράσινο φως απ’ την Επιτροπή Ανταγωνισμού σε μία υπόθεση που κρατά ήδη 1,5 χρόνο!

Σύμφωνα με τον κ. Μπούρα η απόκτηση της Stella Pack θα επιτρέψει στον όμιλο να ξεδιπλώσει μία νέα δυναμική εκμεταλλευόμενες τις συνέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν. Μάλιστα οι εξαγορές παραμένουν στον πυρήνα της στρατηγικής επέκτασης του Ομίλου Sarantis, όπως τόνισε. Ως εκ τούτου η διοίκηση εξακολουθεί να αναζητά ευκαιρίες προς εξαγορά. Ερωτηθείς πάντως απ’ το newmoney ο κ. Μπούρας άφησε να εννοηθεί πως οποιοδήποτε νέα κίνηση του Ομίλου θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής για την απόκτηση της Stella Pack.

Σε ό,τι αφορά το β’ εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης αλλά και τις εκτιμήσεις για τις επιδόσεις ως το τέλος της χρονιάς η διοίκηση της εισηγμένης εκτίμησε ότι θα υπάρξει μείωση των περιθωρίων κέρδους, καθώς με την ομαλοποίηση της αγοράς και των τιμών παρατηρείται ήδη εντεινόμενος ανταγωνισμός. Ως εκ τούτου συγκριτικά με το α’ εξάμηνο θα υπάρξει μία σχετική πίεση, αν και στο σύνολο της χρονιάς οι επιδόσεις θα είναι καλύτερες σε σχέση με αυτές του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της Σαράντης, με την κοινοποίηση των οικονομικών αποτελεσμάτων του α’ εξαμήνου, προχώρησε σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων κερδοφορίας για το 2023 ως εξής:

-Καθαρές πωλήσεις σύμφωνα με τις προηγούμενες εκτιμήσεις (αμετάβλητες στα €480 εκατ., 7,8% έναντι του 2022).
-Κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) για το 2023 43 εκατ. ευρώ (αύξηση 7,5% σε σύγκριση με την προηγούμενη εκτίμησή των 40 εκατ. ευρώ και αύξηση 33,37% σε σύγκριση με το EBIT 2022 που ήταν 32,24 εκατ. ευρώ).
-Περιθώριο ΕΒΙΤ στο 8,9% για το 2023 από 8,3% που ήταν η αρχική εκτίμηση (αύξηση κατά 60 μονάδες βάσης από την προηγούμενη εκτίμηση και κατά 166 μονάδες βάσης από το 2022 αντίστοιχα).

Διαβάστε ακόμη 

Πώς σφίγγει ο κλοιός για τη φοροδιαφυγή

Απεργία ΠΝΟ: Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια μέχρι τα μεσάνυχτα

Σκάνδαλο Folli Follie: Για τρίτη φορά αρχίζει η δίκη (pics)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το thetimes.gr

Σχετικα αρθρα

Η Renault τερματίζει τη συμφωνία κοινής αγοράς με τη Nissan

admin

Revoil: Στα €388,43 εκατ. ο κύκλος εργασιών στο 6μηνο – Στα €5,68 εκατ. τα EBITDA (πίνακας)

admin

SunriseMezz PLC: Στα €2,9 εκατ. τα ανεβασμένα κέρδη εξαμήνου

admin

SunriseMezz: Καθαρά κέρδη €2,9 εκατ. στο 6μηνο

admin

Phoenix Vega Mezz: Στα €6,5 εκατ. τα καθαρά κέρδη το α’ εξάμηνο 2023

admin

Σημαντικά αυξημένα κατά 25,5% τα έσοδα της Trastor στο εξάμηνο

admin

Trastor: Αύξηση 25,5% στα έσοδα από μισθώματα κατά το α’ 6μηνο

admin

Prodea Investments: Αύξηση 18% στον κύκλο εργασιών το α’ εξάμηνο 2023

admin

Intracom Holdings: Ισχυρά διαθέσιμα 223,4 εκατ. ευρώ στο α’ εξάμηνο (πίνακες)

admin

Κλουκίνας – Λάππας: Εγκρίθηκε το σχέδιο μερικής διάσπασης του κλάδου ακινήτων θυγατρικής

admin

Attica Bank: Ολοκλήρωση πώλησης χαρτοφυλακίου Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων Astir Ι

admin

ΕΛΓΕΚΑ: Στα €105,6 εκατ. ο κύκλος εργασιών στο 6μηνο – Αύξηση 11,8% στις πωλήσεις

admin