Image default
Ευρώπη

Σλοβακία: Πολιτικά πρόσωπα πιάνονται στα χέρια – Ο πρωθυπουργός μιλάει για Μπανανία

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ľudovít Ódor ρώτησε αν οι Σλοβάκοι θέλουν να ζήσουν σε μια δημοκρατία της μπανανίας μετά τις πρόωρες εκλογές της 30ής Σεπτεμβρίου, αφού ο πρώην πρωθυπουργός και ο ηγέτης του OLaNO Igor Matovič  διαπληκτίστηκαν στη προεκλογική συνέντευξη Τύπου του Smer, όπου επικρίθηκε ο χειρισμός των μεταναστευτικών ροών από την κυβέρνηση.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, το Smer επέκρινε τους χειρισμούς της κυβέρνησης σχετικά με την άφιξη εκατοντάδων μεταναστών σε πόλεις της νότιας Σλοβακίας. Όμως ο Matovič διέκοψε την εκδήλωση, λέγοντας ότι το Smer άρχισε να εκδίδει άδειες διαμονής το 2018, οι οποίες πλέον λειτουργούν ως παράγοντας έλξης.

Ο Matovič, γνωστός για τα θεατρικά καμώματά του, σταμάτησε το αυτοκίνητό του μπροστά από τους πολιτικούς του Smer και συνεπλάκη σωματικά με τον αντιπρόεδρο της Smer Robert Kaliňák. Η δημοτική αστυνομία χρειάστηκε να επέμβει για να αποτρέψει την κλιμάκωση της κατάστασης και ο Kaliňák ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει μήνυση.

«Την 1η Οκτωβρίου, μπορεί να ξυπνήσετε σε ένα είδος μπανανίας γεμάτο μίσος. Έτσι θέλουμε να είναι η Σλοβακία;» ρώτησε ο πρωθυπουργός Ľudovít Ódor με αφορμή τον καβγά, προτρέποντας τους ψηφοφόρους να σκεφτούν το μέλλον της Σλοβακίας όταν ψηφίσουν στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτεμβρίου.

«Μίσος, χυδαιότητα και τσίρκο. Αυτό δεν είναι το μέλλον μας», τόνισε.

Εν τω μεταξύ, η πρόεδρος της Σλοβακίας Zuzana Čaputová κατέθεσε την Τετάρτη μήνυση για δυσφήμιση εναντίον του ηγέτη του Smer και πρώην πρωθυπουργού Robert Fico για «τα κατάφωρα ψέματα και τις κατασκευασμένες κατηγορίες που διαδίδει συνεχώς για εκείνη».

Η Čaputová φοβάται ότι ορισμένοι από τους υποστηρικτές του Fico και οι πολιτικοί που συμφωνούν μαζί του μπορεί να καταφύγουν σε σωματική βία, εάν συνεχίσουν να γίνονται ανεκτές τέτοιες ρητορικές μίσους και ψευδείς κατηγορίες.

Η πρόεδρος έχει ήδη κερδίσει μια υπόθεση εναντίον του πολιτικού του Smer Ľuboš Blaha, ο οποίος διατάχθηκε να σταματήσει να την αποκαλεί «προδότρια» και πράκτορα ξένων δυνάμεων.

Σχετικα αρθρα

Πορτογαλία: Στους δρόμους σήμερα για το δικαίωμα στη στέγαση

admin

Λίθιο: Νέα τεράστια κοιτάσματα, καταρρέουν οι τιμές

admin

ΗΠΑ: Στο παρά ένα, για να μπει κυβερνητικό «λουκέτο»

admin

Ο «μπαμπούλας» του στασιμοπληθωρισμού πάνω από τις αγορές

admin

Οι σπάνιες γαίες είναι το νέο «υπερόπλο»

admin

ΗΠΑ: Επιβράδυνση του δομικού πληθωρισμού στο 3,9%

admin

Μπερνάρ Αρνό: Το αφεντικό της LVMH στο στόχαστρο της εισαγγελίας για συναλλαγές με Ρώσο ολιγάρχη

admin

Νέα πρόοδος για την υψηλής ποιότητας οικοδόμηση της Πρωτοβουλίας «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος»: τρίτη έκθεση για την πρώτη δεκαετία της Πρωτοβουλίας

admin

Η Huawei παίρνει την εκδίκησή της

admin

Ο CEΟ που φτιάχνει τσιπ τεχνητής νοημοσύνης αλλά «ξεπουλάει» δερμάτινα τζάκετ

admin

Στη Γερουσία των ΗΠΑ η συμφωνία με την Τουρκία για την αγορά F-16

admin

Για όσο το δυνατόν περισσότερο θα ρέει ρωσικό πετρέλαιο στη Βουλγαρία

admin