Image default
Τοις Μετρητοίς

Αναμένοντας την εξαπόλυση του «κακού»

Αναμένοντας την εξαπόλυση του «κακού»

Το συμβόλαιο του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου Dutch TTF Gas (TFM) παρακολουθούν νυχθημερόν οι απανταχού καταστροφολόγοι αναμένοντας την εξαπόλυση του «κακού» στις παγκόσμιες αγορές.

Θέλουν το συμβόλαιο όχι μόνο να διασπάσει ανοδικά την περιοχή αντίστασης των 44 ευρώ / MWh αλλά και να κινηθεί προς τα 65 ώστε να προκαλέσει σοβαρό πρόβλημα στην προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να τιθασεύσει τον πληθωρισμό.

Το θέμα είναι όμως ότι ο παθών μαθών και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν γεμίσει τα … αμπάρια τους. Τα αποθέματα βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα ιστορικά υψηλά.

Επίσης υπάρχει φέτος και ένας άλλος παράγοντας που αναμένεται να παίξει ισχυρό εξισορροπητικό ρόλο στην ευρωπαϊκή αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.  Οι 39 γαλλικοί πυρηνικοί σταθμοί παραγωγής ενέργειας που πέρυσι το χειμώνα λόγω συντήρησης είχαν μείνει εκτός λειτουργίας επιτείνοντας ακόμα περισσότερο το τότε πρόβλημα.  Φέτος όμως η Γαλλία παρουσιάζεται να έχει περίσσευμα ηλεκτρικής ενέργειας.

Το μόνο  στοιχείο ΔΥΣΤΥΧΩΣ που μπορεί να φέρει μεγάλες  ανατροπές είναι ο καιρός που από τη μέχρι τώρα συμπεριφορά του  δεν είναι καθόλου υπέρ μας.

Το άρθρο γράφτηκε το πρωί της περασμένης Παρασκευής  για την εφημερίδα “Κεφάλαιο” όπου και αναδημοσιεύεται

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

September 17, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Χρηματιστήριο: Ρηχή αγορά…

admin

Τα σχέδια του Σωκράτη Κ. για την Intralot

admin

Lavipharm: Διπλασιασμός εξαγωγών και εντυπωσιακή αύξηση κερδοφορίας στο +64%

admin

Profile: Συνέχεια στην αναπτυξιακή της πορεία

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Εκρηκτική ενίσχυση κερδοφορίας στο +230%

admin

Τα πρώτα γκάλοπ και ο Στέφανος…

admin

Ο διαμελισμός της Singular Logic

admin

Eurobank και Intrum κατά κυρ Παντελή

admin

Γκάλοπ

admin

Με discount η ΕΤΕ…

admin

Nick is back…

admin

Το φως της επενδυτικής βαθμίδας και οι στυλοβάτες

admin