Image default
Πολιτική

Κασσελάκης: Δεν είμαι κανένας Μεσσίας, είμαι ένας από εσάς

«Αύριο παίρνεις το μαγαζί», φώναζε μια γυναίκα από το πλήθος που είχε μαζευτεί για να υποδεχθεί τον Στέφανο Κασσελάκη στην κεντρική και τελευταία του ομιλία στο Θησείο λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. «Με την βοήθεια του Θεού, θα κυβερνήσεις τη χώρα», λέει η ίδια γυναίκα για να λάβει την απάντηση από τον υποψήφιο για την ηγεσία του κόμματος: «κρατήστε το πάθος για αύριο».

Στην ομιλία του ο Στέφανος Κασσελάκης, περιέγραψε τον ΣΥΡΙΖΑ της επόμενης ημέρας, αφού και αν εκλεγεί, ως ένα κόμμα αριστερό, προοδευτικό και πατριωτικό. Ειδικές αναφορές έκανε στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου αλλά και του Αλέξη Τσίπρα.  «Οι μεγάλες τομές που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου, το κοινωνικό δίχτυ που κράτησε με νύχια και με δόντια ο Αλέξης Τσίπρας», είπε χαρακτηριστικά.

Η ομιλία μου στο Θησείο σε 2’18’’

Τα παιδιά των κτηνοτρόφων που καταστράφηκαν στην Καρδίτσα και τη Λάρισα.
Τα παιδιά των ψαράδων που καταστράφηκαν στον Βόλο.
Θα μπορέσουν ποτέ να είναι εδώ στη θέση μου;
Γι’ αυτές τις ίσες ευκαιρίες παλεύει η Σύγχρονη Αριστερά. pic.twitter.com/YRVXzjTIXs

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) September 16, 2023

«Η αυριανή κάλπη βγάζει όλους μας νικητές, όσους θέλουμε να δούμε μια σύγχρονη και προοδευτική χώρα, όσους δεν φοβούνται και ονειρεύονται», σημείωσε ο κ. Κασσελάκης. Και συνέχισε λέγοντας πως η σύγχρονη αριστερά και ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να κυβερνήσουν. Μόνο αν κυβερνήσουμε θα αλλάξουμε την κανονικότητα του κόσμου και όπως είπε, μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να παλέψει για το κοινό καλό.

selfiekas

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι φτιαγμένος από υλικά ελπίδας και συνταγές νίκης», τόνισε για να προσθέσει πως «πρέπει να μεγαλώσουμε τις τάξεις μας, να ανοίξουμε τα βήματα μας και να τρέξουμε στις λεωφόρους της πολιτικής».

«Οι πολιτικοί όταν ζητάνε από σας τη ζωή σας στα χέρια τους πρέπει να σας λένε τι θα κάνουν. Αλλιώς είναι αλαζονεία. Και γω σας λέω για τη ζωή σας ότι θα έχετε αμεσότητα μαζί μου και με όλο το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για να μπορεί να υπάρχει εξέλιξη. Και Δημοκρατία σε όλη τη χώρα, από πάνω μέχρι κάτω», ανέφερε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είμαι κανένας μεσσίας. Είμαι ένας από εσάς. Που όπως πολλές φορές στη ζωή σας παίρνετε πρωτοβουλία να ηγηθείτε μίας κοινής, φιλόδοξης και επιτυχημένης προσπάθειας αντί να κάθεστε με σταυρωμένα χέρια και να κάνετε δεήσεις στο θεό σας έτσι είμαι και γω. Εγώ έφυγα μικρός από εδώ. Αλλά οι ρίζες μου είναι εδώ», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Άσκώντας κριτική στην κυβέρνηση, λίγο πριν από την ομιλία του πρθωυπουργού στην 87η ΔΕΘ είπε: «Η παρουσία σας στέλνει ένα μήνυμα ότι η μεγάλη δημοκρατική παράταξη είναι εδώ και είναι έτοιμη να κάνει την Ελλάδα σύγχρονη χώρα. Η μεγάλη διαφορά με την πολιτική της ΝΔ είναι ότι έχουμε τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Αυτή τη διαφορά την ξέρω. Την έχω δει κοντά και στις ΗΠΑ όπου χιλιάδες άνθρωποι δεν έχουν ασφάλεια υγείας».

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δήλωσε αισιόδοξος για το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει η χώρα μας. Είπε ότι υπάρχει ικανός κόσμος, τόσο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό οι οποίοι είναι πρόθυμοι να γυρίσουν στη χώρα μας και να βοηθήσουν.

«Οι άνθρωποι που γνώρισα είστε εσείς, είμαστε εδώ να γράψουμε ιστορία σήμερα αύριο και κάθε μέρα γράφουμε ιστορία για την κοινωνία για τους πολίτες αυτής της χώρας που δεν ανέχονται να τους κοροϊδεύουν και να έχουν τη μοίρα του ηττημένου», κατάληξε.

Σημειώνεται ότι μεταξύ άλλων, στο Θησείο βρέθηκαν οι βουλευτές Θεοδώρα Τζάκρη και Πέτρος Παππάς αλλά και ο Γιώργος Τσίπρας οι οποίοι έχουν στηρίξει ανοιχτά την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη. Μαζί ήταν και ο σύντροφος του κ. Κασελάκη, Tyler McBeth, και το σκυλάκι τους.

tyler1
Ο σύντροφος του Στέφανου Κασσελάκη, Tyler McBeth

Ολόκληρη η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη

«Φίλοι και Φίλες,

Η μεγάλη παρουσία σας εδώ, λίγες μόλις ώρες πριν μιλήσει ο κ. Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη, στέλνει ένα μεγάλο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ότι η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη είναι εδώ, είναι ζωντανή, και είναι έτοιμη να κάνει την Ελλάδα σύγχρονη χώρα, μία κοινωνία πολιτισμένη για τους ανθρώπους της.

Διότι η μεγάλη διαφορά που έχουμε με την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας είναι ο άνθρωπος στο επίκεντρο.

Αυτήν τη διαφορά την γνωρίζω καλά. Την έχω δει από κοντά και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου εκατομμύρια πολίτες δεν έχουν ασφάλεια υγείας,

όπου τα δημόσια σχολεία βασίζονται στον ταχυδρομικό κώδικα που μεγαλώνεις,

όπου ο ρατσισμός και τα μακελειά έχουν γίνει κανονικότητα, όπου η δημοσιότητα στα κοινωνικά δίκτυα ελκύει πιο πολύ από τη δραστηριότητα στον κοινωνικό ιστό.

Κι όμως μέσα από αυτήν την κοινωνία, με τόσα προβλήματα, μπόρεσα να βρω τα πάτηματά μου όταν αναγκάστηκα 14 χρονών να φύγω έξω.

Έζησα ένα μικρό Αμερικάνικο Όνειρο, όπως πάρα πολλοί από τους ομογενείς μας. Σήμερα είμαι εδώ για να προσφέρω τις δυνάμεις μου, με όλη την εμπειρία και γνώση που απέκτησα από Ευρώπη και Αμερική,

για να γράψουμε όλοι μαζί μια νέα ιστορία που θα υπηρετεί το κοινό καλό.

Γιατί το Κοινό Καλό είναι αυτό που επιτρέπει τα Όνειρα του κάθε ανθρώπου να γίνουν πραγματικότητα.

Υπηρετεί το Κοινό Καλό όταν ο απλός πολίτης δεν μπορεί να κλείσει εγκαίρως ραντεβού στο δημόσιο νοσοκομείο;

Υπηρετεί το Κοινό Καλό όταν ένας φοιτητής δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του για να σπουδάσει;

Υπηρετεί το Κοινό Καλό όταν μία μητέρα, μόνη της, αγκομαχά διότι πρέπει να επιλέξει μεταξύ δουλειάς και παιδιού της;

Υπηρετεί το Κοινό Καλό όταν ένας ηλικιωμένος πεθαίνει μόνος του;

Υπηρετεί το Κοινό Καλό όταν τα νέα παιδιά φοβούνται να γυρίσουν στην πατρίδα τους;

Υπηρετεί το Κοινό Καλό όταν Άτομα με Αναπηρία δεν μπορούν να μετακινηθούν μέχρι εκεί που υποτίθεται ότι έχουν πρόσβαση;

Υπηρετεί το Κοινό Καλό όταν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να παντρευτεί αυτόν που αγαπάει;

Υπηρετεί το Κοινό Καλό όταν ο απλός πολίτης δεν μπορεί να βρει το δίκιο του στα δικαστήρια εγκαίρως;

Υπηρετεί το Κοινό Καλό όταν το δημόσιο χρήμα κατασπαταλάται χωρίς να λογοδοτεί κανένας;

Το Κοινό Καλό υπηρετείται μόνο μέσα από το Κοινωνικό Κράτος. Αυτό το έχει αποδείξει η ιστορία. Οι μεγάλες τομές που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Το κοινωνικό δίχτυ που κράτησε με νύχια και με δόντια ο Αλέξης Τσίπρας. 400,000 οικογένειες, με δύο άνεργους γονείς και δύο παιδιά, που στηρίχθηκαν. 2.5 εκ ανασφάλιστοι που μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση στην Υγεία.

Το Κοινωνικό Κράτος είναι προϋπόθεση για την συμπεριληπτική ανάπτυξη και την κοινωνική ευημερία. Για την αξιοπρεπή εργασία και για την υγιή επιχειρηματικότητα. Για το περιβάλλον και για την ασφάλεια όλων.

Το Κοινωνικό Κράτος του μέλλοντος μπορεί να έρθει μόνο μέσα από μία πατριωτική, σύγχρονη αριστερά.

Πατριωτισμός δεν σημαίνει κορώνες και εργαλειοποίησησυμβόλων. Πατριωτισμός σημαίνει αυταπάρνηση. Ο καθένας αναμετριέται με τον ευατό του για τον πατριωτισμό του.

Αλλά την πατρίδα μας δεν τη χαρίζουμε σε κανέναν.

Τα σύνορά μας, την Εθνική μας Κυριαρχία και τα Κυριαρχικά μας Δικαιώματα, θα τα υπερασπιστούμε.

Και θα τα υπερασπιστούμε με αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις και με υψηλο κοινωνικό φρόνημα.

Τι σημαίνει σήμερα «σύγχρονη Αριστερά»? Σημαίνει η μεγάληπολιτική δύναμη, η μεγαλη προοδευτική παράταξη, η οποία θα εκπληρώνει τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις ολόκληρηςτης κοινωνίας.

Τους μισθωτούς, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες. Εννοείται και την υγιή επιχειρηματικότητα. Αντιμετωπίζοντας δημοκρατικά τις κοινωνικές αντιπαραθεσεις και συγκρούσεις προς οφελος του Κοινού Καλού.

Αυτο προυποθέτει κατ΄αρχήν Κρατος Δικαιου. Γι’ αυτό και είμαστε υποχρεωμένοι να ανασυγκροτησουμε θεσμικα τη χωρα. Με δημοκρατία, διαφανεια και λογοδοσία παντού. Από τη Δικαιοσύνη, τη λειτουργία του Δημοσίου, τις Ανεξάρτητεςαρχές, την αγορά, μέχρι και τις Τράπεζες. Ισότιμα. Με κανόνες για όλους.

Το Κοινό Καλό προϋποθέτει, επίσης, υψηλής ποιότητας – δημόσια δωρεάν Υγεία και Παιδεία για όλους. Η Υγεία και η Παιδεία δεν ειναι εμπορεύσιμα προιοντα. Είναι κοινωνικααγαθά και πρέπει να διαφυλαχθούν ως κόρη οφθαλμού. Δεν θα επιτρέψουμε στον κ. Μητσοτάκη να τα ξεπουλήσει.

Η πανδημία απέδειξε ότι το Κράτος πρέπει να ασκεί ουσιαστικό έλεγχο στα κοινωνικά αγαθά. Το νερό και η ενέργεια δεν μπορεί να αποτελούν χρηματιστηριακά παράγωγα. Ούτε στις Ηνωμένες Πολιτείες ούτε στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει δουλέψει αυτή το αφήγημα του νεοφιλελευθερισμού.

Το Κοινό Καλό πάνω από όλα εξασφαλίζει την ατομική αυτοπραγμάτωση, την κοινωνική απελευθέρωση – πάντα με εντιμότητα. Αυτό είναι για μένα το Ελληνικό Όνειρο που οραματίζομαι. Και το είδα μπροστά μου στον Έβρο….

Τουρχάν…

Ήρθαμε μαζί έως εδώ, μένει μια μέρα για να πάμε στην κάλπη, να αποδείξουμε ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πάντα προς το καλύτερο.

Όλες αυτές τις μέρες όπου κι αν πήγα στην Ελλάδα, συνάντησα ανθρώπους δημοκράτες, ανθρώπους της δουλειάς, ανθρώπους με ωραίες ιδέες και καθαρά πρόσωπα.

Οι άνθρωποι αυτοί είστε εσείς.

Εμείς γράφουμε Ιστορία.

Σήμερα, αύριο και κάθε μέρα γράφουμε ιστορία για τους ανθρώπους αυτής της κοινωνίας, για τους πολίτες αυτής της χώρας, που δεν ανέχονται να τους κοροϊδεύουν, που δεν αποδέχονται τη μοίρα του ηττημένου, που θα περιμένει αιώνια τον μαρμαρωμένο βασιλιά.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι φτιαγμένος από υλικά ελπίδας και συνταγές νίκης.

Καλώ τους εκατοντάδες χιλιάδες δημοκράτες, τους αριστερούς κάθε γενιάς, τους προοδευτικούς συμπολίτες μας, τα ακούραστα και ακατάβλητα στελέχη μας, τους ανθρώπους που μάχονται για τα σπίτια και τον τόπο τους,

να μεγαλώσουμε τις τάξεις μας, να ανοίξουμε το βήμα μας, να πλατύνουμε το μέτωπό μας, να διατρέξουμε τις λεωφόρους της πολιτικής, της γνώσης, της νίκης.

Καμιά μέρα δεν είναι αρκετή για να κάνουμε όλα όσα θέλουμε, αλλά καμία μέρα δεν θα αφήσουμε χαμένη χωρίς να κάνουμε κάτι απ’ αυτά που θέλουμε να κάνουμε.

Στη σύγχρονη, κυβερνώσα, πατριωτική αριστερά είμαστε πολλοί κι όχι λίγοι. Δεν είμαστε απλά μιλημένοι. Μιλάμε τη γλώσσα της αλήθειας.

Είμαστε παντού, ερχόμαστε από παντού αλλά ακολουθούμε μόνο τον δρόμο της νίκης, τον δρόμο της δικαίωσης, τον δρόμο της χειραφέτησης.

Κάποιοι νομίζουν ότι οι αξίες είναι ουρανοκατέβατες κι όταν κατεβαίνουν κατεβαίνουν μονάχα στα κεφάλια ενός επιλεγμένου

ιερατείου, το οποίο όλοι εσείς οφείλετε να ακούτε με στοχοπροσήλωση, χωρίς λογοδοσία.

Δεν τους αρέσουν οι αδιαμεσολάβητες σχέσεις, γιατί επιθυμούν τις αδιαμαρτύρητες σχέσεις: πίστευε και μη ερεύνα.

Εγώ, λοιπόν, λέω στον καθέναν από εμάς: δες, πίστευε, ερεύνα.

Δεν είμαι κανένας Μεσσίας, είμαι ένας από εσάς, που όπως εσείς πολλές φορές στη ζωής σας παίρνετε την πρωτοβουλία να ηγηθείτε μιας κοινής, φιλόδοξης και επιτυχημένης προσπάθειας, αντί να κάθεστε με σταυρωμένα χέρια ή να κάνετε δεήσεις στον θεό σας.

Έφυγα μικρός απο εδώ. Αλλά οι Ρίζες μου είναι εδώ. Η γιαγιά μου, που με φρόντισε μικρό….Που κοίτεται στον Σκινέ της Κρήτης…μάλαμα…

Ηγούμαι μιας προσπάθειας που μας αγκαλιάζει όλους, που δεν θα έχει παρά μόνο νικητές.

Γιατί, η αυριανή κάλπη βγάζει νικήτρια την ΣύγχρονηΑριστερά, βγάζει νικητή τον νέο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που θα δουλέψει για το Κοινό Καλό που αρμόζει στον τόπο μας – Και γι’αυτόπρέπει και να κυβερνήσει.

Βγάζει νικητές όλους όσοι θέλουν να δουν την Ελλάδα να γίνεται μια σύγχρονη προοδευτική χώρα. Βγάζει νικητές όλους όσοι δε φοβούνται να ονειρεύονται».

Ειδήσεις σήμερα:

Έκλαιγαν τα οκτώ ανήλικα παιδιά που άφησε μόνα η μάνα τους στο σπίτι – «Πήγα να δω τον πατέρα μου στο νοσοκομείο» λέει

Μητσοτάκης από Θεσσαλονίκη: Θα «τρέξουμε» γρήγορα, για να έχουν όλοι οι Έλληνες πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας

Ερντογάν: Αν είναι απαραίτητο, η Τουρκία θα χωρίσει τους δρόμους της με την Ευρωπαϊκή Ένωση

Σχετικα αρθρα

Η ΝΔ απαντά στον Κασσελάκη: Δεν δώσαμε ποτέ στήριξη στον Μπέο, για να την άρουμε

admin

Σκέρτσος: Μέρα με τη μέρα ο τοξικός ΣΥΡΙΖΑ του Πολάκη καταπίνει τον Κασσελάκη

admin

Σύριζα: Αν η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με τη ΝΔ, τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα

admin

Τσακαλώτος: Οι σύγχρονες δημοκρατίες κινδυνεύουν και εν δυνάμει και από εκλεγμένους ηγέτες

admin

Απάντηση Σκέρτσου σε Κασσελάκη για το ΟΑΚΑ: Μέρα με τη μέρα τον καταπίνει ο τοξικός ΣΥΡΙΖΑ του Πολάκη

admin

Μπέος: Δεν μπορώ τέτοιες στιγμές να ασχολούμαι με τους διάφορους Κασσελάκηδες – Ουδέποτε διεκδίκησα χρίσμα από κόμμα

admin

«Βολές» Κασσελάκη στον Μητσοτάκη για το ΟΑΚΑ: «Σύμβολο μίας χώρας που καταρρέει σε όλα τα επίπεδα» – Δείτε βίντεο

admin

Χρυσοχοΐδης: Bρέθηκα πάμπολλες φορές αντιμέτωπος με εντελώς αστήρικτα δημοσιεύματα

admin

ΠΑΣΟΚ για ΟΑΚΑ: Πρόκειται για μια ακόμη παταγώδη αποτυχία του «επιτελικού» κράτους

admin

Γλαβίνας: Υπόγειο χρίσμα της ΝΔ στον Μπέο – Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο εκλεκτός του κόμματος στον Βόλο

admin

ΠΑΣΟΚ για Μπέο: Όλοι γνωρίζουν ποιος είναι ο εκλεκτος της ΝΔ στην περιοχή

admin

Οικονόμου: Στόχος μέσα σε 2-3 χρόνια να έχει αντικατασταθεί το σύνολο των ταυτοτήτων

admin