Image default
Πολιτική

Θεσσαλία – Ανδρουλάκης: «Task force για ανασυγκρότηση και αξιοποίηση όλων των πόρων με διαφάνεια και ταχύτητα»

Οδοιπορικό στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας πραγματοποιούν από το πρωί, σήμερα Δευτέρα (18/09), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης και η πρόεδρος της ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Ιράτσε Γκαρσία Πέρες.

Πρώτος σταθμός ήταν το χωριό Μεταμόρφωση στον Δήμο Παλαμά. Ακολούθως μετέβησαν στο Κεραμίδι Φαρκαδόνας και σε κτηνοτροφική μονάδα στη Ζηλευτή Τρικάλων.

garcia-socialists

«Είμαστε μονίμως πάνω από το τηλέφωνο για να δούμε πότε θα έρθουν να μαζέψουν τα ζώα. Κανείς δεν μπορεί να μας δώσει καμία κατευθυντήρια γραμμή. “Θα έρθουμε αύριο..’’ κι έχουν περάσει δώδεκα ημέρες. Στην αρχή δεν είχαμε πρόσβαση λόγω των νερών και πλέον δεν έχουμε πρόσβαση λόγω των νεκρών ζώων. Οπότε είμαστε στο μηδέν» ανέφεραν οι ιδιοκτήτες της κτηνοτροφικής μονάδας.

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως «το ότι δέκα ημέρες μετά δεν έχει γίνει αποκομιδή χιλιάδων νεκρών ζώων, είναι ενδεικτικό της ανικανότητας, της αβελτηρίας και πρέπει άμεσα – αύριο το πρωί – είτε με τον στρατό είτε με άλλο τρόπο να γίνει η αποκομιδή και η καύση όλων αυτών των ζώων».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ μεταξύ άλλων τόνισε:

«Θέλω να ευχαριστήσω την πρόεδρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Ιράτσε Γκαρσία Πέρες, για την παρουσία της. Στέλνει ένα μήνυμα αλληλεγγύης στον θεσσαλικό λαό. Χρειαζόμαστε τα ευρωπαϊκά ταμεία να στηρίξουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε ένα σχέδιο 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όμως, τα περισσότερα χρήματα ήταν κονδύλια που ήδη δικαιούνταν η χώρα μας. Εμείς θέλουμε νέους πόρους κι ένα σύγχρονο σχέδιο. Γι’ αυτό προτείναμε από το βήμα της ΔΕΘ τη συγκρότηση μιας task force με ομάδες εργασίας, για να αξιοποιηθούν τα χρήματα με διαφάνεια και ταχύτητα χωρίς ίχνος πελατειασμού που τον ζήσαμε στην περίπτωση του «Ιανού» με την καταστροφή και την καθυστέρηση της αντιμετώπισης όλων των επιπτώσεων αυτής της περιπέτειας πριν από τρία χρόνια.

Η απόλυτη ανικανότητα του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη φαίνεται στο ότι πέρασαν πάρα πολλές μέρες και ακόμη και σήμερα, εδώ στη Θεσσαλία, χιλιάδες νεκρά ζώα δεν έχουν καεί, δεν έχουν περισυλλεχθεί. Είναι μια αδιανόητη κατάσταση. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν προτεραιότητες για την υγειονομική προστασία των πολιτών.

Οι δικαιολογίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για εμπειρική αντιμετώπιση των φαινομένων που αφορούσαν τη διαχείριση υδάτων, εν έτει 2023, δείχνει ότι χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης υδάτων σε όλη τη Θεσσαλία. Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι να μην ξαναπεράσει ο πολίτης της Θεσσαλίας κάτι ανάλογο.

Πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια λύση και για τους μαθητές στις πληγείσες περιοχές. Σε όλα αυτά τα χωριά δεν έχει αντιμετωπιστεί το θέμα. Τέλος, οι ηλικιωμένοι άνθρωποι. Μια ανθρώπινη ζωή για τους ηλικιωμένους ανθρώπους. Είναι πάρα πολύ κρίσιμο.

Κλείνοντας, χθες είχαμε μια τραγική εξέλιξη στη Λιβύη. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των πέντε συνανθρώπων μας, που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους».

Η πρόεδρος της ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Ιράτσε Γκαρσία Πέρες σημείωσε μεταξύ άλλων:

«Η ευρω-ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, συζήτησε και ζήτησε μια συνολική αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης. Η αλληλεγγύη αποτελεί θεμελιώδη αξία τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών. Γι’ αυτό, ανταποκριθήκαμε άμεσα στην πρόσκληση των συντρόφων του ΠΑΣΟΚ, ώστε να δούμε ιδίοις όμμασι και να συζητήσουμε με τους πληγέντες. Και να είστε σίγουροι ότι θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια ούτως ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλοι πόροι για να ξαναφτιαχτεί η ζωή αυτών των ανθρώπων και αυτό να γίνει με τη διαφάνεια, που απαιτείται. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ούτως ώστε να κινητοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία όπως είναι το Ταμείο Αλληλεγγύης, το Ταμείο Συνοχής, το Ταμείο Σοσιαλδημοκρατίας, προκειμένου να βελτιώσουμε τη ζωή αυτών των ανθρώπων που έμειναν χωρίς τίποτα, που δεν έχουν σπίτια.

Αλλά πέρα από αυτό, υπάρχει κι ένα άλλο ζήτημα. Αυτό της πρόληψης. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πρέπει όχι μόνο να επέμβει για να αντιμετωπίσει τις καταστροφές που έγιναν αλλά πρέπει να υπάρχει μια συνολική πολιτική πρόληψης ούτως ώστε να μην ξαναγίνουν αυτά τα τραγικά γεγονότα».

Την αποστολή πλαισίωσαν η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ευαγγελία Λιακούλη, ο Ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και ο Γραμματέας του Τομέα Περιβάλλοντος Παναγιώτης Δημόπουλος.

Ειδήσεις σήμερα

Ποια ήταν η μία από τις δύο νοσηλεύτριες που σκοτώθηκαν στο τροχαίο στη Λιβύη – Η τραγική ιστορία της

Δύο νοσηλεύτριες, ένας υπαξιωματικός και δύο διερμηνείς οι πέντε Έλληνες νεκροί στο τροχαίο στη Λιβύη

Απίστευτες τιμές για θέσεις πάρκινγκ στην Αθήνα: €1 εκατ. στο Μαρούσι, €1,72 εκατ. στο κέντρο

Σχετικα αρθρα

Αχτσιόγλου σε Κασσελάκη: Δεν μπορώ να αναλάβω οποιαδήποτε θέση τη δεδομένη στιγμή

admin

Το Αζερμπαϊτζάν θα καλέσει τον Τατάρ στη συνεδρίαση των Τουρκικών Κρατών, υποστηρίζει ο Ερντογάν

admin

Κυριάκος Μητσοτάκης για δολοφονία Παύλου Μπακογιάννη: «Η μνήμη του πάντα ζωντανή»

admin

Συνάντηση Κασσελάκη – Αχτσιόγλου στο γραφείο του Φάμελλου στη Βουλή

admin

Απάντηση Παππά σε Φίλη: Δεν θέλω να σκεφτώ ότι εργαλειοποιεί την λέξη Αριστερά

admin

Τάκης Θεοδωρικάκος: «Σύμβολο ενότητας ο Παύλος Μπακογιάννης»

admin

Θρασκιά στον ΣΚΑΪ: Ο Κασσελάκης είναι η φωνή του προοδευτικού χώρου που δεν έχει εκφραστεί επαρκώς

admin

Παραμένει πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος – Συνάντηση με Κασσελάκη

admin

Γεωργιάδης στον ΣΚΑΪ: Μέχρι τέλος του χρόνου πάνω από τις μισές επικουρικές συντάξεις θα έχουν εξοφληθεί

admin

Καλπάκης – Θεοχαρόπουλος: Αποχωρήσεις με αιχμές – Ενημερώθηκαν από τα ΜΜΕ για την αντικατάστασή τους

admin

Σπίρτζης: Αυτά που έγιναν «ήταν εκφυλιστικά για τον ΣΥΡΙΖΑ» – Προτείνει «σύμπτυξη με ΠΑΣΟΚ»

admin

Παραμένει πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Σωκράτης Φάμελλος

admin