Image default
Πολιτική

Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας η πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με τον Νίκο Ανδρουλάκη

Στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας η πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών με τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ανδρουλάκης_Πέρες

«Η απόλυτη ανικανότητα του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη φαίνεται στο ότι πέρασαν πάρα πολλές μέρες και ακόμη και σήμερα, εδώ στη Θεσσαλία, χιλιάδες νεκρά ζώα δεν έχουν καεί, δεν έχουν περισυλλεγεί», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης

Τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας επισκέπτεται η πρόεδρος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Ιράτσε Γκαρσία Πέρες, την οποία συνοδεύει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην πρόεδρο  των S&D, τονίζοντας ότι η επίσκεψή της στέλνει μήνυμα αλληλεγγύης στον θεσσαλικό λαό.

Πρώτος σταθμός ήταν το χωριό Μεταμόρφωση στον Δήμο Παλαμά. Ακολούθως μετέβησαν στο Κεραμίδι Φαρκαδόνας και σε κτηνοτροφική μονάδα στη Ζηλευτή Τρικάλων.

«Είμαστε μονίμως πάνω από το τηλέφωνο για να δούμε πότε θα έρθουν να μαζέψουν τα ζώα. Κανείς δεν μπορεί να μας δώσει καμία κατευθυντήρια γραμμή. “Θα έρθουμε αύριο..’’ κι έχουν περάσει δώδεκα ημέρες. Στην αρχή δεν είχαμε πρόσβαση λόγω των νερών και πλέον δεν έχουμε πρόσβαση λόγω των νεκρών ζώων. Οπότε είμαστε στο μηδέν» ανέφεραν οι ιδιοκτήτες της κτηνοτροφικής μονάδας.

Από την πλευρά του ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε πως «το ότι δέκα ημέρες μετά δεν έχει γίνει αποκομιδή χιλιάδων νεκρών ζώων, είναι ενδεικτικό της ανικανότητας, της αβελτηρίας και πρέπει άμεσα – αύριο το πρωί – είτε με τον στρατό είτε με άλλο τρόπο να γίνει η αποκομιδή και η καύση όλων αυτών των ζώων».

Την αποστολή πλαισίωσαν η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ευαγγελία Λιακούλη, ο Ευρωβουλευτής Νίκος Παπανδρέου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτας και ο Γραμματέας του Τομέα Περιβάλλοντος Παναγιώτης Δημόπουλος.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Ανδρουλάκη:

 «Θέλω να ευχαριστήσω την πρόεδρο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Ιράτσε Γκαρσία Πέρες, για την παρουσία της. Στέλνει ένα μήνυμα αλληλεγγύης στον θεσσαλικό λαό. Χρειαζόμαστε τα ευρωπαϊκά ταμεία να στηρίξουν την παραγωγική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε ένα σχέδιο 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ. Όμως, τα περισσότερα χρήματα ήταν κονδύλια που ήδη δικαιούνταν η χώρα μας. Εμείς θέλουμε νέους πόρους κι ένα σύγχρονο σχέδιο. Γι’ αυτό προτείναμε από το βήμα της ΔΕΘ τη συγκρότηση μιας task force με ομάδες εργασίας, για να αξιοποιηθούν τα χρήματα με διαφάνεια και ταχύτητα χωρίς ίχνος πελατειασμού που τον ζήσαμε στην περίπτωση του «Ιανού» με την καταστροφή και την καθυστέρηση της αντιμετώπισης όλων των επιπτώσεων αυτής της περιπέτειας πριν από τρία χρόνια.

Η απόλυτη ανικανότητα του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη φαίνεται στο ότι πέρασαν πάρα πολλές μέρες και ακόμη και σήμερα, εδώ στη Θεσσαλία, χιλιάδες νεκρά ζώα δεν έχουν καεί, δεν έχουν περισυλλεχθεί. Είναι μια αδιανόητη κατάσταση. Αυτό αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν προτεραιότητες για την υγειονομική προστασία των πολιτών.

Οι δικαιολογίες της Περιφέρειας Θεσσαλίας για εμπειρική αντιμετώπιση των φαινομένων που αφορούσαν τη διαχείριση υδάτων, εν έτει 2023, δείχνει ότι χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης υδάτων σε όλη τη Θεσσαλία. Προτεραιότητα του ΠΑΣΟΚ είναι να μην ξαναπεράσει ο πολίτης της Θεσσαλίας κάτι ανάλογο. 

Πρέπει επιτέλους να βρεθεί μια λύση και για τους μαθητές στις πληγείσες περιοχές. Σε όλα αυτά τα χωριά δεν έχει αντιμετωπιστεί το θέμα. Τέλος, οι ηλικιωμένοι άνθρωποι. Μια ανθρώπινη ζωή για τους ηλικιωμένους ανθρώπους. Είναι πάρα πολύ κρίσιμο.

Κλείνοντας, χθες είχαμε μια τραγική εξέλιξη στη Λιβύη. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των πέντε συνανθρώπων μας, που έχασαν τόσο άδικα τη ζωή τους».

Η Πρόεδρος τη ευρωoμάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών Ιράτσε Γκαρσία Πέρες δήλωσε:

«Η ευρω-ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, συζήτησε και ζήτησε μια συνολική αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.  Η αλληλεγγύη αποτελεί θεμελιώδη αξία τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και της ευρω-ομάδας των Σοσιαλιστών. Γι’ αυτό, ανταποκριθήκαμε άμεσα στην πρόσκληση των συντρόφων του ΠΑΣΟΚ, ώστε να δούμε ιδίοις όμμασι και να συζητήσουμε με τους πληγέντες. Και να είστε σίγουροι ότι θα παλέψουμε με νύχια και με δόντια ούτως ώστε να υπάρχουν οι κατάλληλοι πόροι για να ξαναφτιαχτεί η ζωή αυτών των ανθρώπων και αυτό να γίνει με τη διαφάνεια, που απαιτείται.  Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ούτως ώστε να κινητοποιηθούν όλα τα διαθέσιμα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία όπως είναι το Ταμείο Αλληλεγγύης, το Ταμείο Συνοχής, το Ταμείο Σοσιαλδημοκρατίας, προκειμένου να βελτιώσουμε τη ζωή αυτών των ανθρώπων που έμειναν χωρίς τίποτα, που δεν έχουν σπίτια.

Αλλά πέρα από αυτό, υπάρχει κι ένα άλλο ζήτημα. Αυτό της πρόληψης. Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη πρέπει όχι μόνο να επέμβει για να αντιμετωπίσει τις καταστροφές που έγιναν αλλά πρέπει να υπάρχει μια συνολική πολιτική πρόληψης ούτως ώστε να μην ξαναγίνουν αυτά τα τραγικά γεγονότα».

πέρες

ανδρουλάκης

περες

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Χάρης Δούκας: «Μεγάλα τα προβλήματα υποδομών στα σχολεία της Αθήνας»

admin

Δημοσκόπηση MRB: Χαμηλή δημοφιλία Κασσελάκη και «διαρροές» από ΣΥΡΙΖΑ – Στο 85% η συσπείρωση της ΝΔ

admin

Μητσοτάκης από Κόρινθο: «Είμαστε εδώ για να κάνουμε την Ελλάδα ισχυρότερη»

admin

Αποστολάκης: Δεν προλαβαίνουμε συνέδριο τον Νοέμβριο

admin

Βίντεο Κασσελάκη από τον Παλαμά της Καρδίτσας: «Κανένας δεν ήρθε εδώ»

admin

Μητσοτάκης από Κόρινθο: Άξιος άνθρωπος ο Δημήτρης Πτωχός – Έχει όραμα και σχέδιο

admin

Στον Παλαμά Καρδίτσας ο Κασσελάκης: «Θα σπρώξουμε τα θέματα στη Βουλή, κρατηθείτε όσο πιο αισιόδοξοι γίνεται»

admin

Κουτσούμπας: Στις 8 του Οκτώβρη ο λαός μας μπορεί να δώσει ένα γερό χαστούκι στην κυβερνητική πολιτική

admin

Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Δεν μπορώ να κάνω αντιπαράθεση με το κενό, πρέπει να έχω πολιτική επιχειρηματολογία

admin

ΠΑΣΟΚ: Δεκατρία χρόνια «Διαύγεια» – Προτάσεις για περισσότερη διαφάνεια

admin

Τσιόδρας: «Ο Κασσελάκης πήγε με τις μπότες στη Θεσσαλία για να εντυπωσιάσει»

admin

Αποστολάκης: Δεν προλαβαίνουμε συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ το Νοέμβριο

admin