Image default
Οικονομία

ΣΕΒ: Ειδικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τη Θεσσαλία

Ειδικό πρόγραμμα για τη Θεσσαλία στον Αναπτυξιακό Νόμο / ΕΣΠΑ / Ταμείο Ανάκαμψης για την απόκτηση παγίων που είναι κρίσιμα για την παραγωγική λειτουργία των επιχειρήσεων ζητούν οι βιομηχανικοί σύνδεσμοι με επιστολή που απέστειλαν σήμερα προς τα συναρμόδια υπουργεία.

   «Πέρα από την υποστήριξη των πολιτών στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, καθίσταται επιτακτική ανάγκη η άμεση θέσπιση μέτρων για την αποκατάσταση των πληγεισών επιχειρήσεων από την κακοκαιρία «Daniel», καθώς και λήψη μέτρων στήριξής τους, είτε αυτές είναι άμεσα είτε έμμεσα πληγείσες. Ακόμα και μια μη άμεσα πληγείσα επιχείρηση δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά αφού δεν έχει πελάτες, ιδιώτες ή άλλες επιχειρήσεις να διαθέσει τα προϊόντα της», αναφέρεται στην επιστολή

   Τα μέτρα που προτείνει η Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων για Θεσσαλία, που έχουν συστήσει οι βιομηχανικοί σύνδεσμοι ΣΒΘΣΕ, ΣΘΕΒ και ΣΕΒ, περιλαμβάνουν:

   Αποκατάσταση οδικών δικτύων, δικτύων ηλεκτροδότησης και υδροδότησης σε όλες τις περιοχές που υπάρχουν βιομηχανικές συγκεντρώσεις.

   ‘Αμεση μέριμνα για την αποκατάσταση του φράγματος της Γυρτώνης.

   ‘Αμεση και αποτελεσματική συνεργασία των φορέων της Πολιτείας με την Συντονιστική Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων για θέματα επιχειρήσεων για την ενημέρωση και τον συντονισμό των επιχειρήσεων για οποιοδήποτε ζήτημα χρειάζεται άμεση παρέμβαση.

   ‘Αμεση ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών καθώς και συντομότατος έλεγχος των φακέλων και έγκριση καταβολής των αποζημιώσεων χωρίς καθυστερήσεις.

   ‘Αμεση κρατική επιχορήγηση κεφαλαίου κίνησης στο ύψους του 10% του ετήσιου τζίρου.

   Αναστολή για τουλάχιστον 6 μήνες ή ρύθμιση δανειακών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί.

   Ειδικό τοπικό πρόγραμμα στον Αναπτυξιακό Νόμο / ΕΣΠΑ / Ταμείο Ανάκαμψης για την απόκτηση παγίων που είναι κρίσιμα για την παραγωγική λειτουργία των επιχειρήσεων. 

   Ταχείες, κατά προτεραιότητα, εκταμιεύσεις πληρωμών από την υλοποίηση αναπτυξιακών εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας.

   Να δοθεί η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης, από τις επιχειρήσεις προς τους εργαζόμενους τους που έχουν πληγεί από φυσική καταστροφή, χωρίς το ποσό να θεωρείται αμοιβή ή δάνειο και άρα να επιβαρύνεται με εισφορές και φόρο.

   «Τέλος, τονίζουν, απαιτείται στρατηγικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας με την συμμετοχή της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων που θα περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες μελέτες αλλά και έργα που είναι αναγκαία για την παραγωγική ανασύνταξη της Περιφέρειας με όρους βιώσιμης ανάπτυξης. Για την υλοποίηση και τον συντονισμό του Σχεδίου προτείνεται ο ορισμός, μέσω Νόμου, μίας αρμόδιας εθνικής αρχής που θα συγκεντρώσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων (χρηματοδότησης, αδειοδοτήσεων, εγκρίσεων κλπ.) και θα αποτελεί το μοναδικό σημείο επαφής με τους φορείς υλοποίησης των έργων».

   

Σχετικα αρθρα

Γκρίζα ζώνη τα cryptos για την εφορία – Προετοιμάζεται αλλαγή νομοθετικού πλαισίου

admin

Προς κυβερνητικό shutdown οι ΗΠΑ – «Αδειάζει η κλεψύδρα» την Κυριακή

admin

Γενική Συνέλευση του ΣΒΕ παρουσία Χατζηδάκη – Τι ειπώθηκε

admin

«Παράθυρο» Γουίλιαμς (Fed) για τέλος στις αυξήσεις επιτοκίων

admin

Γέλεν: Επικίνδυνο και περιττό ένα κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ

admin

Κάλεσμα Στουρνάρα για «απορρόφηση» και αξιοποίηση των ευρωπαϊκών πόρων

fastpath

Κλείδωσε για 3-5 Οκτωβρίου το ραντεβού των Θεσμών στην Αθήνα – «Πιστοποίηση» για δημοσιονομική πορεία και μεταρρυθμίσεις

fastpath

Παπαθανάσης από Κοζάνη: Είμαστε εδώ για να υλοποιήσουμε αυτά που έχουμε υποσχεθεί

admin

Φινκ της BlackRock: Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ θα ξεπεράσει το 5%

admin

Σκρέκας: Δεκαπλασιάστηκε η ισχύς των ΑΠΕ που τίθενται σε λειτουργία κάθε χρόνο στην Ελλάδα

fastpath

Χατζηδάκης: Θετική είδηση και από το δύσκολο μέτωπο του πληθωρισμού

fastpath

Σκάλκος (Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ): Ευέλικτη, καινοτόμα και οικονομικά επαρκής η Πολιτική Συνοχής

admin