Image default
Ευρώπη

Εργαζόμενοι: Μόνο το 27% πιστεύει ότι έχει μια «υγιή» σχέση με τη δουλειά του

Οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν έχουν μια υγιή σχέση με την δουλειά τους, γεγονός που επηρεάζει την ψυχική τους ευεξία, την αυτοεκτίμηση και τη σωματική τους υγεία, είναι το συμπέρασμα μελέτης του τεχνολογικού κολοσσού HP.

Η HP δημοσίευσε την μελέτη Workplace Relationship Index στις 20 Σεπτεμβρίου, στην οποία συμμετείχαν 15.624 άτομα την περίοδο μεταξύ Ιουνίου και Ιουλίου 2023. Οι συμμετέχοντες προέρχονται από 12 χώρες, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, του Καναδά, της Ινδίας και της Ιαπωνίας.

Η μελέτη ανέλυσε πάνω από 50 πτυχές της σχέσης των εγραζόμενων με την εργασία τους, από τον ρόλο που παίζει η δουλειά στη ζωή τους μέχρι τον αντίκτυπο που έχει στην ευημερία τους. Τα ευρήματα δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξα.

Μόνο το 27% των εργαζομένων των οποίων το κύριο κεφάλαιο είναι η γνώση δήλωσε ότι έχει μια υγιή σχέση με την δουλειά του. Το χαμηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στην Ιαπωνία, με 5%, και το υψηλότερο στην Ινδία, με 50%. Περίπου το 28% των εργαζομένων στις ΗΠΑ δήλωσαν ότι έχουν μια υγιή σχέση με την εργασία τους.

Συνολικά, σχεδόν το ένα τρίτο των εργαζομένων ανέφερε ότι είχε ανθυγιεινή σχέση με την εργασία του, ενώ το 41% ​​βρισκόταν σε αυτό που η μελέτη αποκάλεσε «ζώνη προσοχής» (watch-out zone).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σχέση των εργαζομένων με την εργασία τους επηρεάζει τελικά και άλλους τομείς της ζωής τους, αναφέρει η μελέτη εξηγώντας ότι πάνω από τους μισούς αντιμετωπίζουν προβλήματα με την ψυχική τους ευημερία και αναφέρουν ότι έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση και ως αποτέλεσμα αισθάνονται αποτυχημένοι.

Σχεδόν οι μισοί απάντησαν ότι, λόγω της δουλειάς, οι προσωπικές τους σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους αντιμετωπίζουν επίσης προβλήματα και το 59% είπε ότι νιώθουν πολύ κουρασμένοι για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους.

Επιπλέον, σχεδόν τα δύο τρίτα των εργαζομένων δήλωσαν ότι δυσκολεύονται να ακολουθήσουν υγιεινή διατροφή, να ασκηθούν και να κάνουν καλό ύπνο.

Η μελέτη διαπίστωσε ακόμα ότι πλέον οι εργαζόμενοι έχουν υψηλότερες προσδοκίες για το πώς αντιμετωπίζονται στη δουλειά και το 83% είναι ακόμη πρόθυμο να λάβει μείωση μισθού εάν αυτό σημαίνει ότι θα είναι πιο ευτυχισμένοι στη δουλειά. Έτσι οι εργαζόμενοι είναι πρόθυμοι να δώσουν το 13% του μισθού τους για να εργαστούν όπου θέλουν και όποτε θέλουν, και το 11% του μισθού τους για να εργαστούν κάπου με άνω του μέσου όρου εργασιακή δέσμευση.

Αυτά τα ευρήματα συσχετίζονται με το γεγονός ότι οι τάσεις «σιωπηρή παραίτηση» και «burnout» είναι σε άνοδο στο χώρο εργασίας.

Σχετικα αρθρα

Γιατί έρχονται περισσότερες πτωχεύσεις στην Ευρώπη

admin

Υπόδειγμα για την κατοχύρωση του δικαιώματος στην άμβλωση θέλει να γίνει η Γαλλία

admin

Νίκη των Πολωνών αγροτών μετά από μαζικές διαδηλώσεις στη Βαρσοβία

admin

Swisscom: Κοντά σε deal 8 δισ. με τη Vodafone Italia

admin

Οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ απειλούν τις πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου στην Ινδία

admin

Πώς η αγορά μπορεί να νικήσει τους Χούθι

admin

Υπερψηφίστηκε ο νομοθετικός φάκελος για την αποκατάσταση της φύσης στην ΕΕ

admin

ΟΗΕ: Το ένα τέταρτο του πληθυσμού της Γάζας βρίσκεται πριν από τον λιμό

admin

Να πού βρίσκει τα λεφτά ο Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία

admin

Ρωσία: Απαγορευτικό στις εξαγωγές βενζίνης για έξι μήνες

admin

«Βαθιά ανησυχία» προς την ΕΚΤ για τον υψηλό πληθωρισμό, εκφράζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

admin

Πώς ο απλήρωτος λογαριασμός της Tesla και ένα tweet του Μασκ απογείωσαν τις πωλήσεις ενός ζαχαροπλαστείου

admin