Image default
Πολιτική

Συνδικαλιστές της ΑΔΕΔΥ μετά το «άκυρο» στον Κασσελάκη στηρίζουν Αχτσιόγλου

Τη στήριξή τους στην Έφη Αχτσιόγλου εκφράζουν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων, με κείμενο που δημοσιοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής.

Όπως επισημαίνουν, η Έφη Αχτσιόγλου είναι ικανή να επαναφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε νικηφόρα πορεία, προσφέροντας πειστική εναλλακτική πολιτική διέξοδο απέναντι στη Νέα Δημοκρατία και τις πολιτικές που ακολουθεί ως κυβέρνηση.

Ανάμεσα στους υπογράφοντες είναι τρία μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπης της ΑΔΕΔΥ, οι Γιώργος Μακράκης, Σταυρούλα Παπαδημητρίου, και Γιώργος Πετρόπουλος.

Να σημειωθεί ότι μια ημέρα νωρίτερα, η συνδικαλιστική οργάνωση των δημοσίων υπαλλήλων «άδειασε» τον Στέφανο Κασσελάκη μετά τις δηλώσεις που έκανε ότι συναντήθηκε με την ΑΔΕΔΥ και συζήτησε μαζί της το εργασιακό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Με ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ διέψευσε τη συνάντηση και ξεκαθάρισε πως κάνει συναντήσεις μόνο θεσμικά με εκλεγμένους προέδρους.

Το κείμενο στήριξης της Εφης Αχτσιόγλου που υπογράφουν εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και επιστημονικών φορέων έχει ως εξής:

Η Νέα Δημοκρατία κυβερνάει για 5η χρονιά, με απόλυτη προσήλωση σε πολιτικές, που αλλάζουν άρδην τις συνθήκες διαβίωσης της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας προς το χειρότερο. Με εργαλείο τον αυταρχισμό έφτασε στο σημείο να ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση ή να αποπειράται να ελέγξει ιστορικούς επιστημονικούς φορείς, που κάνουν απλά την δουλειά τους προς όφελος της κοινωνίας (Εθνικό Αστεροσκοπείο, ΕΜΥ, Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων κ.α.).

Κάθε φωνή που αμφισβητεί, αντιστέκεται, δίνει μάχες για μια δικαιότερη ζωή στοχοποιείται από τη κυβέρνηση. Κατακτήσεις και θεμελιώδη εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα δεκαετιών καταργούνται μέρα με τη μέρα.

Πολιτικές που βαφτίζονται σταθερότητα, καταστρέφουν την εργασία, απαξιώνουν την επιστημονική κοινότητα, διαλύουν το κοινωνικό κράτος, την πολιτική προστασία και την κοινωνική συνοχή, γεμίζουν με ανασφάλεια τους πολίτες και χτίζουν μια κοινωνία μηδενικών ή στην καλύτερη περίπτωση μειωμένων προσδοκιών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από την άλλη πλευρά έχει τον πλέον καθοριστικό ρόλο να αποτυπώσει μια πειστική εναλλακτική πολιτική διέξοδο, επαναπροσδιορίζοντας παράλληλα τις σχέσεις του με τα τμήματα της μισθωτής εργασίας, τους επαγγελματίες και τους επιστήμονες, τους νέους και τις νέες που υπήρξαν η πιο δυναμική ραχοκοκαλιά του.

Τα παραπάνω κάνουν επιτακτική την ανάγκη για:

α) ανασυγκρότηση των δομών και λειτουργιών του κόμματος, ώστε να διασφαλιστεί η δημοκρατική λειτουργία και η ουσιαστική συμμετοχή όλων των μελών του

β) διατύπωση μιας πειστικής ριζοσπαστικής και σύγχρονης πολιτικής πρότασης, που θα εμπνεύσει και θα εκφράσει ξανά τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τους/τις αυτοαπασχολούμενους/ες και τους επιστήμονες, τους νέους και τις νέες της χώρας, τον αγροτικό κόσμο, τον κόσμο της υγιούς μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, ώστε να οδηγήσει ξανά τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε κυβερνητική τροχιά.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία αυτής της δύσκολης, αλλά και αναγκαίας προσπάθειας, είναι η ενεργή εμπλοκή όλων όσοι δραστηριοποιούνται στα σωματεία, στους επιστημονικούς φορείς, στην τοπική αυτοδιοίκηση, στους συλλόγους γονέων, στους πολιτιστικούς, περιβαλλοντικούς συλλόγους, ώστε να δοθεί το σήμα της ενεργοποίησης των προοδευτικών ανθρώπων, που νιώθουν την ανάγκη να συμπορευτούν σε ένα ευρύ και πλατύ κάλεσμα ανατροπής της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Σε αυτό το πλαίσιο οι υπογράφοντες/ουσες δηλώνουμε παρόντες και παρούσες. Στη διαδικασία εκλογής προέδρου του κόμματος κατατέθηκαν άξιες υποψηφιότητες που τιμούν την ιστορία του, αξιοποιούν την πολιτική παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα και οι οποίες παρουσίασαν τις δικές τους επεξεργασίες για το αύριο του κόμματος, τη διακυβέρνηση της χώρας και το μέλλον της κοινωνίας.

Όμως, έχουμε ισχυρή πεποίθηση πως το σχέδιο της πολιτικής και οργανωτικής ανασύνταξης και επαναφοράς του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σε νικηφόρα πορεία μπορεί να υπηρετηθεί, στην παρούσα συγκυρία μόνο με την εκλογή της συντρόφισσας Έφης Αχτσιόγλου στη θέση της προέδρου του κόμματος.

Η επιτυχημένη και αποτελεσματική θητεία της στο Υπουργείο Εργασίας, παρά τις δύσκολες συνθήκες της μνημονιακής επιτήρησης, όπως και συνολικά η κοινοβουλευτική της παρουσία, θέση και εμπειρία, δείχνουν τον δρόμο της σύγχρονης αριστερής πολιτικής που πρέπει να ακολουθήσει το κόμμα, για να εκφράσει ξανά την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία και να αναδείξει την πραγματικότητα που θέλουμε, αυτή της αξιοπρέπειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Για εμάς, η στήριξη αυτή, δε συνιστά μια εν λευκώ ανάθεση, αλλά μια δήλωση συνεχούς και ενεργής παρουσίας, που αποσκοπεί σε μια διαφορετική σχέση του κόμματος με τους ανθρώπους του, καθώς πιστεύουμε πως αποτελεί βασική προϋπόθεση για μια διαφορετική σχέση με την κοινωνία, για μια διαφορετική χώρα για εμάς και τα παιδιά μας, για μία εκ νέου νικηφόρα πορεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Γιώργος Μακράκης, Εκτελεστική Επιτροπή ΑΔΕΔΥ
Σταυρούλα Παπαδημητρίου, Εκτελεστική Επιτροπή ΑΔΕΔΥ Γιώργος Πετρόπουλος, Εκτελεστική Επιτροπή ΑΔΕΔΥ

Ντιάνα Μιχαλοπούλου, Α’ Αντιπρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ Θεμιστοκλής Αμπλάς, Μέλος ΔΣ ΓΣΕΕ
Νίκος Φωτόπουλος,, Γενικός Γραμματέας ΓΣΕΕ Δημήτρης Λυρίτσης, Μέλος ΔΣ ΔΣΑ
Κέλλυ Σταυρουλάκη, Μέλος ΔΣ ΕΑΝΔΑ
Κώστας Κάβουρας, Μέλος Συνέλευσης Αντιπροσώπων ΟΕΕ
Θεόφραστος Βαμβουρέλλης, Συντονιστής ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΤΕΕ
Μιχάλης Σιδηρόπουλος, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ

Ειδήσεις σήμερα

Κόντρα Γεωργιάδη – Παφίλη: «Η τυραννία του ΚΚΕ τελειώνει» – «Εάν νομίζετε ότι ξεμπερδεύετε, διαβάστε ιστορία»

Αυτό είναι το e-mail με τις προτάσεις Κασσελάκη στην Αχτσιόγλου – «Δεν μου απάντησε ποτέ»

Βίντεο: «Είμαι ο πιλότος ενός F-35 που έπεσε, στείλτε ασθενοφόρο» – Η έκκληση μετά την συντριβή του αεροπλάνου στη Νότια Καρολίνα

Σχετικα αρθρα

Παπασταύρου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Ημέρα ευαισθητοποίησης και μεγάλης ευθύνης

admin

Ντομπρόβσκις – Φραγκογιάννης: Η εμπορική ατζέντα της Ευρώπης για τις ελληνικές επιχειρήσεις

admin

Σκέρτσος: Εδώ και 10 μήνες έχουμε αλλάξει σελίδα με την Τουρκία

admin

Μητσοτάκης στον εβδομαδιαίο απολογισμό: Πρέπει να υπερβούμε τις κρίσεις τολμώντας γενναίες αλλαγές

admin

Επίθεση Χαρίτση στον Κασσελάκη: « Ήρθε σαν “Μεσσίας” και απαξίωσε τον ΣΥΡΙΖΑ»

admin

Μητσοτάκης: Ιστορική πολιτική μεταρρύθμιση η επιστολική ψήφος, θα ακούγεται πιο δυνατά η φωνή της κοινωνίας

admin

Παπαδημούλης: Θα εκπροσωπήσω τους «11» στο ευρωκοινοβούλιο

admin

Παπαστεργίου: «Η Κωδικοποίηση της νομοθεσίας είναι μια μεγάλη πρόκληση για κάθε σύγχρονο ευνομούμενο κράτος»

admin

Κεραμέως στον ΣΚΑΪ: Η επιστολική ψήφος βαθαίνει τη Δημοκρατία

admin

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου για την εξαίρεσή της από την εξεταστική για τα Τέμπη: «Σκανδαλώδης και προκλητική γνωμοδότηση, θα κινηθώ νομικά» 

admin

Σκέρτσος στον ΣΚΑΪ: Εδώ και 10 μήνες έχουμε αλλάξει σελίδα με την Τουρκία

admin

Επιστολική ψήφος: Προς ψήφιση στη Βουλή στις αρχές Ιανουαρίου – Πώς θα ψηφίζουμε από το σπίτι

admin