Image default
Οικονομία

Μαρινάκης: Μόνιμη αύξηση αποδοχών αντί για έκτακτα βοηθήματα

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφέρθηκε στην ακρίβεια και τις δυσκολίες των ελληνικών νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες τιμές των αγαθών, επισημαίνοντας ότι δεν είναι μόνο ελληνικό το φαινόμενο.

Ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αναφέρθηκε στην ακρίβεια και τις δυσκολίες των ελληνικών νοικοκυριών να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες τιμές των αγαθών, επισημαίνοντας ότι δεν είναι μόνο ελληνικό το φαινόμενο.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, υποστήριξε πω η εισαγόμενη ακρίβεια αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση με τις μόνιμες αυξήσεις σε αποδοχές εργαζόμενων και συνταξιούχων και ότι τα έκτακτα βοηθήματα θα ισχύουν τους επόμενους μήνες μόνο για τις περιοχές που επλήγησαν από φυσικές καταστροφές. Επεσήμανε ότι «Κανείς δεν λέει ότι αυτά αρκούν» καθώς και ότι ο πληθωρισμός στα τρόφιμα εμφανίζει αποκλιμάκωση.

Αναφέρθηκε στην δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε προ ημερών ο Υπουργός Ανάπτυξης για την προστασία των καταναλωτών, σημειώνοντας ακόμη ότι «σε συμφωνία με τις εταιρείες θα υπάρχουν προϊόντα με σταθερές τιμές για έξι μήνες και θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι». «Δεν είμαστε πάνω από τον μέσο όρο του ευρωπαϊκού πληθωρισμού. Ο υψηλός πληθωρισμός δεν είναι μόνο λόγω αισχροκέρδειας. Η κυβέρνηση τα έβαλε με μεγάλες εταιρείες για εικονικές εκπτώσεις και για μη σεβασμό της νομοθεσίας. Δεν είμαστε διαπιστωτές προβλημάτων. Τα αντιμετωπίζουμε. Τα πρόστιμα μέχρι το 2019 ήταν μηδέν», είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

«Όσοι μας εγκαλούν ότι σταματά το market pass, μας έλεγαν ότι ήταν ψίχουλα. Βασική υπόσχεση της κυβέρνησης ήταν η αύξηση των εισοδημάτων και το κάναμε. Δεν θέλουμε να επιστρέψουμε σε ημέρες που όλοι θέλουν να ξεχάσουν. Δεν θα κοροϊδέψουμε τους Έλληνες πολίτες. Θα νομοθετούμε μέτρα για την αύξηση των εισοδημάτων. Μειώνουμε φόρους, δεν αυξάνουμε. Ψηφίσαμε την αύξηση του αφορολόγητου» ανέφερε ο κ. Μαρινάκης.

Σε ό,τι αφορά τα «κόκκινα δάνεια» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι «υπάρχει μείωση τους, καθώς αυξάνονται οι ρυθμίσεις». Για το Μεταναστευτικό επανέλαβε όσα είπε την Παρασκευή στον ΑΝΤ1 ο Δημήτρης Καιρίδης πως «υπάρχουν αυξημένες ροές μεταναστών, αλλά δεν είμαστε στα νούμερα του παρελθόντος», και προσέθεσε ότι «πρέπει να χτυπηθούν οι διακινητές. Το θέσαμε και στη Τουρκία στην συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, αλλά και στον ΟΗΕ».

«Δεν υπάρχει αίσθηση πρόθεση για ανασχηματισμό», απάντησε σε σχετικό ερώτημα ο Παύλος Μαρινάκης, ενώ ερωτηθείς για τις εσωκομματικές εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι πρόκειται για διαδικασία που αφορά την Κουμουνδούρου, λέγοντας ότι «δεν είναι στις ανησυχίες μας, ποιος θα είναι ο επόμενος αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Σχετικα αρθρα

Κόλλιας (OEE): Η Ελλάδα κινείται, μέσω επενδύσεων, προς ένα νέο παραγωγικό μοντέλο

admin

Απογειώθηκαν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις στο 10μηνο – «Άλμα» και στον οδικό τουρισμό

admin

Απογείωση του ελληνικού τουρισμού στο δεκάμηνο του 2023

admin

Μητσοτάκης: «Προχωράμε σε μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που βελτιώνουν την καθημερινή ζωή των πολιτών»

admin

Παγκόσμια Τράπεζα: Κίνηση με 15 οικονομικούς κολοσσούς για χρηματοδότηση έργων σχετικά με το κλίμα

admin

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ την εβδομάδα 4 με 8 Δεκεμβρίου

admin

Κόλλιας (ΟΕΕ): Η Ελλάδα κινείται μέσω επενδύσεων προς ένα νέο παραγωγικό μοντέλο

admin

Λογαριασμοί ρεύματος: Οι τιμές για το «πράσινο» τιμολόγιο από 1/1/2024 – Πιο φθηνή η ΔΕΗ

admin

Αγορά: Τα Χριστούγεννα έφτασαν στα καταστήματα της Αθήνας

admin

Οι αδυναμίες των αγορών και η πιθανή αμερικανική ύφεση: Οι προβλέψεις των αναλυτών για το 2024

admin

Έκτακτο βοήθημα: Το τελευταίο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου η καταβολή του σε 2.290.000 δικαιούχους

admin

ΚΕΠΕ: Οι επενδύσεις μπορούν να «απογειώσουν» την ελληνική οικονομία

admin