Image default
BLOOMBERG

Sergio Ermotti (UBS): Άρχισε η επιστροφή των κεφαλαίων που απέσυραν οι πελάτες της Credit Suisse

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της UBS, Sergio Ermotti δήλωσε ότι βλέπει «ικανοποιητική δυναμική» αυτό το τρίμηνο στην ανάκτηση των κεφαλαίων που απέσυραν οι πελάτες από την Credit Suisse πριν από την εξαγορά της, παρά το γεγονός ότι η ανάκτηση του συνόλου των περίπου 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων που χάθηκαν δεν είναι πιθανή.

«Θα χρειαστούν μερικά τρίμηνα για να ανακτήσουμε ένα καλό μέρος», είπε ο Ermotti σε συνέντευξή του στο - Television στο Πεκίνο τη Δευτέρα. «Η ανάκτηση όλων θα είναι σχεδόν αδύνατη, αλλά ο στόχος μας είναι να ανακτήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα».

Οι μετοχές της UBS έχουν κερδίσει περισσότερο από το 1/3 της αξίας τους φέτος, καθώς οι επενδυτές υποστηρίζουν όλο και περισσότερο το σχέδιο της τράπεζας να σταθεροποιήσει την Credit Suisse και να ενσωματώσει τις κερδοφόρες επιχειρήσεις της.

Μιλώντας στο πρώτο του ταξίδι στην Ασία μετά την επιστροφή του ως Διευθύνων Σύμβουλος της UBS, ο Ermotti είπε ότι βλέπει θετικές εισροές πελατών σε όλο τον κόσμο.

Είναι «δίκαιο να πούμε ότι οι επενδυτές είναι πιο συνεργάσιμοι από ό,τι ήταν πρόσφατα», είπε. Είναι «πολύ ενθαρρυντικό να βλέπουμε ότι οι πελάτες μας ανταποκρίνονται στις ενέργειές μας».

Ο Ermotti επανέλαβε τη δέσμευση της εταιρείας προς την Κίνα κατά την επίσκεψη του στο Πεκίνο, ενώ αναγνώρισε ότι η γεωπολιτική κατάσταση έχει αλλάξει.

Η UBS έχει «πολύ περιορισμένη» άμεση έκθεση στην κινεζική αγορά ακινήτων, καθώς η τράπεζα δραστηριοποιείται στη χώρα κυρίως για να βοηθήσει τους ανθρώπους να διαχειριστούν την περιουσία τους.

Η βασική παγκόσμια επιχείρηση διαχείρισης πλούτου της UBS κατέγραψε εισροές πελατών 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο, που ήταν το υψηλότερο ποσοστό τριμήνου εδώ και πάνω από μια δεκαετία. Οι εισροές κεφαλαίων πελατών στη μονάδα περιουσίας της Credit Suisse επέστρεψαν σε θετικό έδαφος τον Ιούνιο.

Η εξαγορά της Credit Suisse αύξησε το εργατικό δυναμικό της UBS κατά 45.000 υπαλλήλους, δηλαδή λίγο λιγότερο από 120.000.

Φυσική Φθορά

Ο Ermotti είπε ότι ήταν σε θέση να εκμεταλλευτεί τη «φυσική φθορά» για να αλλάξει το μέγεθος της επιχείρησης και ότι η τράπεζα εργάζεται για να μετριάσει το κοινωνικό κόστος της απώλειας θέσεων εργασίας.

Η UBS έχει πει ότι σχεδιάζει να περικόψει περίπου 3.000 θέσεις εργασίας στις εγχώριες αγορές της. Επίσης περικόπτει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στο τμήμα διαχείρισης πλούτου στην Ασία καθώς η δραστηριότητα επιβραδύνεται.

Η τράπεζα, η οποία μείωσε ορισμένες θέσεις που αλληλεπικαλύπτονταν τους τελευταίους μήνες, θα συνεχίσει τις περικοπές μέχρι τον Νοέμβριο, ανέφερε προηγουμένως το - News.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, περίπου 8.000 υπάλληλοι της Credit Suisse έχουν ήδη αποχωρήσει από την αρχή του έτους, είπε προηγουμένως ο Ermotti.

Αυτό ήταν εν μέρει το αποτέλεσμα των μειώσεων κόστους που ξεκίνησαν από την Credit Suisse πριν από τη συγχώνευση, με την UBS από τότε να επιταχύνει αυτά τα μέτρα.

Διαβάστε ακόμη:

Ομολογιούχοι της Credit Suisse ετοιμάζουν μήνυση κατά της Ελβετίας

Goldman Sachs: Αύξησε σημαντικά την τιμή στόχο για την μετοχή της UBS

UBS: Tο νορβηγικό κρατικό ταμείο επενδύσεων έγινε ο μεγαλύτερος μέτοχος της τράπεζας

Σχετικα αρθρα

MacKenzie Scott: Η πρώην κυρία Μπέζος μοιράζει δισεκατομμύρια μέχρι να αδειάσει το χρηματοκιβώτιο!

admin

Rolex, Patek Philippe, Οmega: Το πάρτι στα ρολόγια πολυτελείας τελείωσε

admin

Zoltan Teszari: Ο απομονωμένος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών με βλέψεις να επεκταθεί στην Ευρώπη

admin

Apple: Αποχωρεί ο άνθρωπος πίσω από την οθόνη αφής και άλλων ευρεσιτεχνιών

admin

Αυξημένος κίνδυνος η Ευρώπη να «ξεμείνει» από καφέ το 2024

admin

EKT: Oι traders στοιχηματίζουν μείωση επιτοκίων κατά 150 μονάδες βάσης το 2024, στο 2,5%

admin

Goldman Sachs: Πούλησε ιαπωνικό ξενοδοχείο στην Blackstone για $54 εκατ.

admin

Bloomberg για αναβάθμιση Ελλάδας από Fitch: Διευρύνεται το ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα

admin

Σαουδική Αραβία: Οι περικοπές του OPEC μπορεί να συνεχιστούν και μετά τον Μάρτιο

admin

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Πουλάει μετοχές της Meta, μετά την ανάκαμψη κατά 172% μέσα στο 2023

admin

Λουίς ντε Γκίντος (ΕΚΤ) για πληθωρισμό: Πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη

admin

Spotify: Περικόπτει το 17% των εργαζομένων – Τρίτος κύκλος απολύσεων

admin