Image default
Επιχειρήσεις

Έκρηξη κερδοφορίας και εσόδων το 2022 για τη REDEX

Θεαματική επιστροφή στην κερδοφορία κατέγραψε το 2022 η REDEX, μέλος του ομίλου Κοπελούζου, που δραστηριοποιείται στους τομείς παροχής ολοκληρωμένων υπηρεσιών διαχείρισης κτιριακών εγκαταστάσεων, ανακατασκευής επαγγελματικών χώρων και εξοικονόμησης ενέργειας.

Όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύτηκαν, η εταιρεία εμφάνισε το 2022 κέρδη προ φόρων και τόκων ευρώ ύψους 10,6 εκατ., έναντι ζημιών 175.383 ευρώ της προηγούμενης χρήσης. Αντίστοιχα, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα 1027 εκατ. ευρώ, έναντι 52,8 εκατ.ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 94,52%. Παράλληλα, τα ίδια κεφάλαια στο τέλος του 2022 ανήλθαν σε 22,7 εκατ.ευρώ, από 14,6 εκατ.ευρώ την προηγούμενη χρήση.

Οι οικονομικές επιδόσεις της REDEX υπό τη διοίκηση του CEO, Κωνσταντίνου Τερζητάνου, αποτυπώνουν την εξαιρετική χρονιά που είχε η εταιρεία αναλαμβάνοντας σημαντικά έργα στον τομέα της κατασκευής, ανακατασκευής και συντήρησης κτιρίων, ενώ παρείχε ολοκληρωμένες λύσεις σε οικοδομικές, ηλεκτρομηχανολογικές εφαρμογές, στον τομέα της διαχείρισης εγκαταστάσεων (Facility Management) και σε εγκατάσταση ενεργειακών συστημάτων, φωτοβολταϊκών πάρκων κ.α. Οι χώροι στους οποίους δραστηριοποιήθηκε αφορούν κυρίως μεγάλα ξενοδοχειακά και βιομηχανικά κτίρια, καταστήματα, χώροι γραφείων, αεροδρόμια κ.λπ.

Συγκεκριμένα στον τομέα της κατασκευής προχώρησε το 2022 σε σύναψη νέων συμβάσεων αξίας περίπου 31 εκατ., ενώ το ανεκτέλεστο υπόλοιπο στο τέλος του 2022 ανήλθε σε 40 εκατ.ευρώ. Στην περυσινή χρήση, η εταιρία ολοκλήρωσε μια σειρά από μεγάλα έργα στον τομέα της κατασκευής, όπως, την κατασκευή του mini park του Ελληνικού, την εσωτερική διαρρύθμιση
του κτηρίου γραφείων της DHL, την κατασκευή κτιρίου λέσχης Golf της εταιρείας Πανόραμα στην Πύλο Μεσσηνίας και η διαμόρφωση των εσωτερικών και περιβάλλοντος χώρων της Amadeus Investment κ.α. .

Παράλληλα είναι σε εξέλιξη το υπερπολυτελές θέρετρο της One & Only, ΚΕΑ Island Resort, η διαχείριση κατασκευής του ξενοδοχείου Santo Maris στην Σαντορίνη καθώς και μια σειρά νέων έργων που αναλήφθηκαν κατά την διάρκεια του έτους, όπως η ανακαίνιση των γραφείων της Prodea AE, η ανακαίνιση του ξενοδοχείου Fenix, η ανακαίνιση κτιρίου γραφείων της Alpha
Επενδυτικής, η αναδιαρρύθμιση κτιρίου της Helllenic Opportunity στο Ελληνικό, η αναδιαμόρφωση κτηρίου του Διεθνές Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, η ανακαίνιση κτηρίου στο Μαρούσι, της Amadeus Investment κ.α

«Τρέχουν» το Facility Management και ενεργειακά έργα

Αναφορικά με τον τομέα του Facility Management, κατά τη διάρκεια του 2022 συνεχίστηκε η σύμβαση για το έργο συντήρησης και τεχνικής υποστήριξης υποδομών των 14 περιφερειακών αεροδρομίων της FRAPORT. Επίσης η εταιρεία συνεχίζει να διεκδικεί νέα ιδιωτικά έργα και να επενδύει στην ανάπτυξή νέων αγορών όπως στον τομέα της ενέργειας όπου απαιτούνται έργα υψηλής τεχνογνωσίας. Στο πλαίσιο αυτό είχε έντονη παρουσία σε έργα βελτίωσης ποιότητας ηλεκτρικής ισχύος (PQOs) και εγκατάστασης LED όπως στον ΟΛΠ και ΟΛΘ, το ΕΜΠ, σε σεροδρόμια αλλά και σε μεγάλες εταιρείες. Σημαντική ήταν και η δραστηριότητα σε έργα ηλιακής ενέργειας, με την προμήθεια και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάρκων σε τρίτους και όπως σημειώνεται στις οικονομικές καταστάσεις ήδη παραδόθηκε πάρκο ισχύος 1Mwp στην Θήβα για λογαριασμό της Barilla Hellas.

Διαβάστε ακόμη 

Ανοίγει «λαϊκό» έντοκο γραμμάτιο με εγγύηση Δημοσίου και επιτόκιο 3% plus

Νίκος Λαβίδας: Μέσω και… Αγίου Όρους η προσπάθεια ανάτασης της ΑΒ Βασιλόπουλος

Τζόναθαν Μέντβεντ (OurCrowd): «Αναζητούμε ευκαιρίες στην Ελλάδα – Τα χαρακτηριστικά που κάνουν μία startup επενδύσιμη»

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το thetimes.gr

Σχετικα αρθρα

Ομιλος ΟΤΕ: Θετικές επιδόσεις και ανάπτυξη στους περισσότερους κλάδους δραστηριότητας (pic)

admin

Φραγκογιάννης- Ντομπρόβσκις: Αυτά είναι τα εργαλεία της ΕΕ για τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις

admin

Κτήμα Αλφα: Μετά το κρασί, «φλερτ» με νερό και αναψυκτικά

admin

Επενδύσεις 1 δισ. ευρώ δρομολογεί η Attica Group

admin

Αρρυθμίες στα δημόσια έργα και διαβουλεύσεις για τις μεγάλες συμβάσεις

admin

Θεσσαλονίκη: Αυξημένη κατά 25% η κίνηση σε ζαχαροπλαστεία και χριστουγεννιάτικα είδη

admin

Σαρίτα Βαρούχ: Η Ελλάδα αποτελεί για την Uber μια αγορά με σημαντική προοπτική

admin

Η κλιματική αλλαγή και οι επιδόσεις του Σπ. Θεοδωρόπουλου στους χυμούς

admin

CPI: Συμμετοχή 14 στελεχών στο stock option plan

admin

Πειραιώς: Η Francesca Tondi παραιτήθηκε από μέλος του ΔΣ

admin

ΤΕΝΕΡΓ: Συνέλευση των ομολογιούχων στις 12 Δεκεμβρίου

admin

Δωρεάν διάθεση μετοχών €4,26 εκατ. από την Πειραιώς

admin