Image default
BLOOMBERG

Google: Ετοιμάζεται ειδικό ταμείο επιχειρηματικότητας για εταιρείες AI

Ένα νέο ταμείο επιχειρηματικότητας, το Mythos Ventures, παρουσιάζει η DeepMind, ερευνητική μονάδα τεχνητής νοημοσύνης της Google, το οποίο θα χρηματοδοτεί νέες νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης.

Ο πρώην ερευνητή της DeepMind, Vishal Maini, ίδρυσε τη Mythos νωρίτερα φέτος και έχει συγκεντρώσει 14 εκατομμύρια δολάρια από περισσότερους από 45 επενδυτές.

Ο Maini είναι ένας από τους δεκάδες πρώην υπαλλήλους της Google που ανήκει στην Alphabet, ο οποίος σήμερα έχει αποκτήσει χρήματα, τεχνογνωσία και επιθυμεί να διαμορφώσει την τεχνολογία AI ως επιχειρηματίας, επενδυτής ή και τα δύο.

«Σκεφτόμουν την εξερεύνηση του διαστήματος, τη κλιματική αλλαγή, τη μακροζωία και την υγειονομική περίθαλψη και το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό, είναι η τεχνητή νοημοσύνη. Είναι η τεχνολογία μετασχηματισμού για όλα αυτά τα θέματα», ανέφερε ο Maini στην πρώτη του συνέντευξη για το χρηματοδοτικό ταμείο.

«Είναι το μέλλον που αφορά την επιστημονική φαντασία, που πάντα ονειρευόμασταν, ωστόσο οι άνθρωποι βρίσκονται ακόμη στη θέση του ‘οδηγού’», δήλωσε με νόημα.

Σημειώνεται έχουν επενδυθεί δισεκατομμύρια σε νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, επιβαρύνοντας τον εκκολαπτόμενο κλάδο και αυξάνοντας τις ανησυχίες ότι η τεχνολογία αναπτύσσεται χωρίς επαρκή εποπτεία.

Σύμφωνα με τον Maini, η ασφαλής και ηθική ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητά του ως επενδυτής.

Η Mythos θα υποστηρίξει νεοφυείς επιχειρήσεις τεχνητής νοημοσύνης που «χτίζουν» αυτό που ο Maini περιέγραψε ως «προ-κοινωνικές τεχνολογίες».

Θα αναζητήσει επίσης startups που υπόσχονται να μεταμορφώσουν παρωχημένες οικονομίες και έχουν μακροπρόθεσμα σχέδια για το μέλλον της τεχνητής νοημοσύνης.

Το ταμείο με έδρα το Σαν Φρανσίσκο στοχεύει να χρηματοδοτήσει ποσά από 100.000 έως και 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Μέχρι στιγμής, η εταιρεία έχει στηρίξει τέσσερις νεοφυείς επιχειρήσεις: Τα εργαστήρια Monumental Labs, την εταιρεία αξιολόγησης ακινήτων ValueBase, την ερευνητική Elicit και μία τεχνολογική εταιρεία.

Η Elicit μάλιστα, η οποία μετατράπηκε από το μη κερδοσκοπικό ερευνητικό εργαστήριο Ought σε μια κοινωφελή εταιρεία, δήλωσε ότι συγκέντρωσε 9 εκατομμύρια δολάρια, με επικεφαλής την εταιρεία VC Fifty Years, με τη βοήθεια του Mythos, του επικεφαλής επιστήμονα της Google, Jeff Dean και άλλων.

«Παρά την εμπειρία μου και τον μεγάλο ενθουσιασμό της αγοράς για όλα όσα αφορούν τη τεχνητή νοημοσύνη, η άντληση κεφαλαίων για πρώτη φορά ήταν ‘μία πρόκληση‘», επεσήμανε ο Maini.

«Είναι μια πολύ δύσκολη περίοδος για τη συγκέντρωση κεφαλαίων», συμπλήρωσε.

Στους επενδυτές του πρώτου κεφαλαίου της Mythos περιλαμβάνονται η εταιρεία επιχειρηματικής τεχνητής νοημοσύνης Metaplanet Holdings μαζί με την Delphi Ventures, η Coin Operated Group και πολλές άλλες που επικεντρώνονται στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως ανέφερε ο Maini.

Διαβάστε επίσης: 

Σκάνδαλο MLS: Στο σφυρί η έδρα της εταιρείας

Agrino: Αυξημένος 10% ο τζίρος το 2022

Η μεγάλη επιστροφή της Victoria’s Secret

Σχετικα αρθρα

MacKenzie Scott: Η πρώην κυρία Μπέζος μοιράζει δισεκατομμύρια μέχρι να αδειάσει το χρηματοκιβώτιο!

admin

Rolex, Patek Philippe, Οmega: Το πάρτι στα ρολόγια πολυτελείας τελείωσε

admin

Zoltan Teszari: Ο απομονωμένος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών με βλέψεις να επεκταθεί στην Ευρώπη

admin

Apple: Αποχωρεί ο άνθρωπος πίσω από την οθόνη αφής και άλλων ευρεσιτεχνιών

admin

Αυξημένος κίνδυνος η Ευρώπη να «ξεμείνει» από καφέ το 2024

admin

EKT: Oι traders στοιχηματίζουν μείωση επιτοκίων κατά 150 μονάδες βάσης το 2024, στο 2,5%

admin

Goldman Sachs: Πούλησε ιαπωνικό ξενοδοχείο στην Blackstone για $54 εκατ.

admin

Bloomberg για αναβάθμιση Ελλάδας από Fitch: Διευρύνεται το ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα

admin

Σαουδική Αραβία: Οι περικοπές του OPEC μπορεί να συνεχιστούν και μετά τον Μάρτιο

admin

Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Πουλάει μετοχές της Meta, μετά την ανάκαμψη κατά 172% μέσα στο 2023

admin

Λουίς ντε Γκίντος (ΕΚΤ) για πληθωρισμό: Πολύ νωρίς για να κηρύξουμε τη νίκη

admin

Spotify: Περικόπτει το 17% των εργαζομένων – Τρίτος κύκλος απολύσεων

admin