Image default
Πολιτική

Παππάς: Αναδύονται εκ νέου διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων

Παππάς: Αναδύονται εκ νέου διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων

Παππάς

Your browser does not support the audio element.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι η διάκριση, ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση, αποτυπώθηκε ότι στη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης

«Δεν είναι καθόλου στατικά τα πράγματα, είναι προφανές ότι υπήρξε τα τελευταία χρόνια μια μετατόπιση ιδεολογική και πολιτική, αλλά το εκκρεμές κινείται εκ νέου, και κινείται και στην Ευρώπη» τόνισε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, Νίκος Παππάς στο συνέδριο του Economist. 

«Προσωπικά εξεπλάγην όταν διάβασα την ανακοίνωση της Κομισιόν για τα μέτρα αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης. Δε ξέρω ποιο χέρι έβαλε την τελική νότα και υπογραφή, αλλά είχε μέτρα τα οποία όλο το προηγούμενο διάστημα δε θα τα συζητάγαμε…. Ζητούσε από τις χώρες να παρέμβουν δυναμικά και με δημοσιονομικά μέτρα. Έλεγε ότι πρέπει να κινηθούμε στις παρυφές των κανόνων για τις κρατικές ενισχύσεις και πρότεινε μια σειρά από μέτρα, κρατικοποιήσεις. Βέβαια, ήταν μέσα στις προτάσεις και αυτό, άλλο που δεν το έκανε η ελληνική κυβέρνηση, το έκανε ας πούμε η γαλλική κυβέρνηση, δε νομίζω ότι έχει κομμουνιστικά ελατήρια….».

  «Η δική σας κυβέρνηση, Μάκη, παρενέβη με περίπου πενήντα δις, δημοσιονομική επέκταση, έχει αυξηθεί το δημόσιο χρέος, κάνατε πανίσχυρες δημόσιες δαπάνες την προηγούμενη περίοδο» είπε ο κ. Παππάς απευθυνόμενος στον παρόντα στο συνέδριο κ. Βορίδη.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι «αναδύονται εκ νέου διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων» και τόνισε ότι, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ο ίδιος αντιλαμβάνεται τη διάκριση ανάμεσα σε προοδευτικές και συντηρητικές πολιτικές, στον άξονα: «ενοποίηση, ή εθνικές αναδιπλώσεις».

 Σημείωσε, ότι αυτή η διάκριση, ανάμεσα στην πρόοδο και τη συντήρηση, αποτυπώθηκε ότι στη Διάσκεψη για το μέλλον της Ευρώπης, όπου με τις προτάσεις υπέρ της πολιτικής εμβάθυνσης της Ε.Ε. συντάχθηκαν αριστεροί, σοσιαλιστές, φιλελεύθεροι και ένα τμήμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, ενώ τις απέρριψαν από την άλλη τα κόμματα της άκρας δεξιάς και ένα άλλο κομμάτι του ΕΛΚ, που επιθυμούσαν «εθνικές αναδιπλώσεις».

 «Εκεί αν ψάξει κανείς νομίζω μπορεί κανείς να βρει τη ρίζα της κακοδαιμονίας της Ευρώπης. Δηλαδή, στη συντηρητική αντίληψη που λέει: ο καθένας ας κοιτάξει την αυλή του και η Ευρώπη μας θα είναι μια χαρά». Δεν ισχύει αυτό ούτε στην οικονομία, όπως μας έλεγε ο κ. Σόιμπλε, στις αρχές της περασμένης δεκαετίας» τόνισε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε:

   «Θυμάστε ότι η συζήτηση για ευρωομόλογο ήταν απαγορευμένη, νάτο όμως που έγινε. Και με ποια αφορμή έγινε; Με την αφορμή της πανδημίας. Και τι επανήλθε, με αφορμή της πανδημίας; Η συζήτηση για την ενίσχυση των δημόσιων συστημάτων υγείας».
 

- -

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Μητσοτάκης για Σούνακ: Δεν θα μπλέξουμε στην εσωτερική πολιτική της Βρετανίας

admin

Αντρέας Κιντλ: Η Γερμανία λαμβάνει πολύ σοβαρά την ελληνική θέση που τονίζει την ανάγκη τήρησης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων

admin

Για ποτό με τους βουλευτές του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης – Δείτε φωτογραφίες

admin

Έκθεση-«κόλαφος» για Ερντογάν από την Κομισιόν: Τι ζητά για τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, τη Χαμάς και τον Πούτιν

admin

Ανδρουλάκης: Προτείνουμε δωρεάν γονιδιακό έλεγχο με τεστ στα παιδιά όσων έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού

admin

Ο Μητσοτάκης στην αποφοίτηση 39 μελών του ΟΚΑΝΑ: Η ζωή είναι πολύ ωραία για να χάνεται σε κυκεώνα εξαρτήσεων

admin

Ανδρουλάκης: Έχουμε χρέος να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος

admin

Σε τελετή αποφοίτησης του ΟΚΑΝΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στόχος μας να ενισχύσουμε όλα τα προγράμματα καταπολέμησης και πρόληψης εξαρτήσεων»

admin

Παπασταύρου: Η Εθνική Πύλη Κωδικοποίησης αποτελεί ψηφιακή ενσάρκωση της καλής νομοθέτησης

admin

Μητσοτάκης για Σούνακ και τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Δεν θα μπλέξουμε στα εσωτερικά της Βρετανίας

admin

Δημοσιογράφος BBC που πήρε τη συνέντευξη από τον Μητσοτάκη: Ποτέ δεν φανταζόμουν την ακύρωση της συνάντησης

admin

Παπασταύρου: Η Εθνική Πύλη Κωδικοποίησης αποτελεί ψηφιακή ενσάρκωση της καλής νομοθέτησης

admin