Image default
Πολιτική

ΠΑΣΟΚ για ΟΑΚΑ: Πρόκειται για μια ακόμη παταγώδη αποτυχία του «επιτελικού» κράτους

ΠΑΣΟΚ για ΟΑΚΑ: Πρόκειται για μια ακόμη παταγώδη αποτυχία του «επιτελικού» κράτους

ΠΑΣΟΚ για ΟΑΚΑ

Your browser does not support the audio element.

«Το ΠΑΣΟΚ το 1982 ολοκλήρωσε και ανάπτυξε τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ, τις προσάρμοσε για τις ανάγκες του «Αθήνα 2004» και σήμερα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μπαίνει πάλι μπροστά για να στηρίξει τον δημόσιο χαρακτήρα τους», τονίζουν οι Αναστάσιος Νικολαΐδης και Θανάσης Ζαννιάς

Για «απόδειξη αδριαφορίας και αμέλειας όσων είχαν την ευθύνη του Σταδίου τα τελευταία χρόνια»  και «παράδειγμα της έλλειψης σχεδιασμού της κυβέρνησης για τον Αθλητισμό» κάνουν λόγο σε κοινή τους δήλωση ο βουλευτής Δράμας και Υπεύθυνος Κ.Τ.Ε Αθλητισμού Αναστάσιος Νικολαΐδης και ο Γραμματέας του Τομέα Αθλητισμού του κόμματος Θανάσης Ζαννιάς, με αφορμή το πρόβλημα στατικής επάρκειας που παρουσίασε το στέγαστρο Καλατράβα στο ΟΑΚΑ. 

«Πρόκειται για μια ακόμη παταγώδη αποτυχία του «επιτελικού» κράτους, ένα ακόμη κατόρθωμα στη μακρά λίστα των «επιτυχιών» του. Αναμένουμε σαφείς εξηγήσεις από πλευράς κυβέρνησης για το πώς από το «όραμα» το 2021 για «ένα υπερσύγχρονο ΟΑΚΑ, υπερτοπικό πόλο αθλητικού, πολιτιστικού και τουριστικού προορισμού, με εθνική εμβέλεια, φτάσαμε σήμερα σε ένα σφραγισμένο με λουκέτο ΟΑΚΑ», αναφέρουν στη δήλωσή τους και κάλεσαν την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη«να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν άμεσα για την αποκατάσταση του Σταδίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε τη βαθιά μας ανησυχία και την έντονη δυσαρέσκεια για τις αρνητικές εξελίξεις στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. 

Η ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα της μελέτης για το πρόβλημα στατικής επάρκειας στο στέγαστρο αποτελεί σοβαρή απόδειξη αδιαφορίας και αμέλειας όσων είχαν την ευθύνη του Σταδίου τα τελευταία χρόνια και όφειλαν να δουλέψουν αποτελεσματικά ώστε να μην φτάσουμε στο σημείο αυτό. 

Το γεγονός ότι το στάδιο έκλεισε για άγνωστο χρονικό διάστημα αποδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος, δημιουργώντας κατά συνέπεια μεγάλο ζήτημα στον προγραμματισμό αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων. 

Αυτό είναι ένα ακόμη παράδειγμα της έλλειψης σχεδιασμού της κυβέρνησης για τον Αθλητισμό. 

Το ΟΑΚΑ, η Ακρόπολη του Αθλητισμού, δεν πρέπει να έχει την τύχη των υπόλοιπων Ολυμπιακών Ακινήτων, τα οποία σήμερα εντελώς παραμελημένα, είτε υπολειτουργούν είτε παραμένουν χρόνια υπό εγκατάλειψη. 

Πρόκειται για μια ακόμη παταγώδη αποτυχία του «επιτελικού» κράτους, ένα ακόμη κατόρθωμα στη μακρά λίστα των «επιτυχιών» του. Αναμένουμε σαφείς εξηγήσεις από πλευράς κυβέρνησης για το πώς από το «όραμα» το 2021 για «ένα υπερσύγχρονο ΟΑΚΑ, υπερτοπικό πόλο αθλητικού, πολιτιστικού και τουριστικού προορισμού, με εθνική εμβέλεια, φτάσαμε σήμερα σε ένα σφραγισμένο με λουκέτο ΟΑΚΑ. 

Στη σχετικη παρουσίαση το καλοκαίρι του 2021 ο Πρωθυπουργός επαιρόταν ότι «το ΟΑΚΑ 2.0, θα είναι η ζωντανή διαφήμιση της Ελλάδας». Σήμερα, δύο χρονιά μετά, κανείς δεν θέλει να σκεφθεί τι θα συνέβαινε αν παρουσιαζόταν κάποιο πρόβλημα στη διάρκεια ενός αγώνα με 60.000 θεατές μέσα στο γήπεδο. 

Καλούμε την κυβέρνηση και προσωπικά τον Πρωθυπουργό να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν άμεσα για την αποκατάσταση του Σταδίου.

 Πρέπει να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για να επιτευχθεί το γρηγορότερο δυνατόν η επαναχρησιμοποίησή του ΟΑΚΑ από αθλητές και συλλόγους. Υπάρχουν πολλά αθλητικά σωματεία σε διαφορετικά αθλήματα που πληρώνουν για τη χρήση του και που θα παραμείνουν άστεγα για άγνωστο χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου το Υπουργείο οφείλει να τους παρέχει προσωρινή στέγη σε άλλες εγκαταστάσεις.
Πέραν αυτού, είναι επιτακτική η ανάγκη να διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για τον τρόπο διαχείρισης του συνόλου των αθλητικών εγκαταστάσεων στη χώρα μας, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Η κυβέρνηση οφείλει επίσης να παρουσιάσει αναλυτικό σχεδιασμό για την διάσωση όσων ολυμπιακών εγκαταστάσεων έχουν αφεθεί στη τύχη τους. Οι πολίτες αξίζουν ασφαλείς και λειτουργικές αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το ΠΑΣΟΚ το 1982 ολοκλήρωσε και ανάπτυξε τις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις στο ΟΑΚΑ, τις προσάρμοσε για τις ανάγκες του «Αθήνα 2004» και σήμερα το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής μπαίνει πάλι μπροστά για να στηρίξει τον δημόσιο χαρακτήρα τους, με βαθιά πίστη πως ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό».

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει στη Βουλή τη δολοφονία της 43χρονης στη Σαλαμίνα από τον 71χρονο σύντροφό της

admin

Τραυματισμός αστυνομικού στου Ρέντη: Απάντηση Οικονόμου – «Αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛΑΣ»

admin

Αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Γιώργος Βαρεμένος

admin

Νίκος Παπανδρέου: Το δημογραφικό είναι ωρολογιακή βόμβα – Χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο

admin

Οικονόμου για επεισόδια στου Ρέντη: Αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ. από ορισμένους

admin

Δόμνα Μιχαηλίδου για ψυχολόγους στα σχολεία: «Ακούμε κάθε παιδί»

admin

Χαρίτσης: «Ο φαύλος κύκλος της βίας, απαιτεί πολιτικά και κοινωνικά μέτρα, όχι δηλώσεις όταν ήδη έχει συμβεί το μοιραίο»

admin

Κασσελάκης στη ΛΑΡΚΟ: Δεν ξέρω καν αν υπάρχει μελέτη για το τι μέλλει γενέσθαι

admin

Βενιζέλος στον ΣΚΑΪ για επίσκεψη Ερντογάν και διακήρυξη των Αθηνών: «Μία καλή στιγμή για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

admin

Έκτακτη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό αύριο στο Μαξίμου για την οπαδική βία μετά τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού

admin

Χαρίτσης: Αποτροπιασμός για τον τραυματισμό του αστυνομικού – Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια για καλή γειτονία με Τουρκία

admin

Ο Τατάρ βλέπει κέρδη για όλους από την ελληνοτουρκική προσέγγιση – Επιμένει στη λύση των δύο κρατών στην Κύπρο

admin