Image default
Πολιτική

Βορίδης: Ανεπιφύλακτη στήριξη του Κ. Μητσοτάκη στο πρόσωπο του Γ. Κασαπίδη

Βορίδης: Ανεπιφύλακτη στήριξη του Κ. Μητσοτάκη στο πρόσωπο του Γ. Κασαπίδη

βορίδης κασαπίδης

Your browser does not support the audio element.

Ο κ. Βορίδης εξήγησε ότι οι περιφέρειες είναι μεγάλες διοικητικές οντότητες και οι επιλογές που γίνονται σε αυτές, έχουν ξεκάθαρο ιδεολογικό χρώμα

Τη στήριξη της κυβέρνησης και προσωπικώς του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρόσωπο του περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και εκ νέου υποψηφίου, Γιώργου Κασαπίδη, υπογράμμισε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση του. Από την Πτολεμαΐδα, το Σάββατο το βράδυ, ο υπουργός Επικρατείας ανέφερε χαρακτηριστικά «ο λόγος της παρουσίας μου, σήμερα, είναι να δηλώσω, με ξεκάθαρο τρόπο και να μεταφέρω, ταυτοχρόνως, ανεπιφύλακτα, τη στήριξη του πρωθυπουργού της Ελλάδας και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη».

Στη συνέχεια του χαιρετισμού του, ο κ. Βορίδης εξήγησε ότι οι περιφέρειες είναι μεγάλες διοικητικές οντότητες και οι επιλογές που γίνονται σε αυτές, έχουν ξεκάθαρο ιδεολογικό χρώμα. Ως εκ τούτου, συνέχισε, δεν είναι ουδέτερες πολιτικά οι περιφέρειες και οι επιλογές των περιφερειαρχών.

Ταυτοχρόνως δε, συνέδεσε την επιλογή αυτή με την τρέχουσα συγκυρία και τα έργα που πρέπει να γίνουν το προσεχές διάστημα στη χώρα. «Το επόμενο διάστημα οι περιφέρειες θα διαχειριστούν σημαντικότατα ποσά», δήλωσε και ανέδειξε τρία ζητήματα: Το πρώτο είναι «ο τρόπος διαχείρισης των ποσών – διευκρινίζω, ποια έργα, ποιες υποδομές θα κάνουμε». Το δεύτερο είναι ότι «ειδικά για τα ποσά του Ταμείου Ανάκαμψης, το πλαίσιο είναι εξαιρετικά βαρύ από πλευράς διαδικασίας και ακόμη αυστηρότερο από πλευράς προθεσμιών. Αν τα ποσά αυτά δεν χρησιμοποιηθούν με τον τρόπο και στο χρόνο που πρέπει, αν δεν απορροφηθούν, αυτά τα ποσά χάνονται». Το τρίτο ζήτημα είναι ότι «επειδή έχουν υπάρξει στο παρελθόν πολλά χρηματοδοτικά εργαλεία για τη χώρα, που χάθηκαν ή δεν χρησιμοποιήθηκαν σωστά και το δημόσιο χρήμα δεν απετέλεσε αντικείμενο σεβασμού με τον τρόπο που πρέπει, χρειαζόμαστε χρηστή δημοσιονομική διαχείριση. Τα ποσά αυτά πρέπει να χρησιμοποιηθούν με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα, με εντιμότητα, ακεραιότητα και διαφάνεια για να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμά τους»,τόνισε.

«Τα είπα όλα αυτά για να εξηγήσω το γεγονός των επιλογών που κάναμε σε κομματικό επίπεδο για τη στήριξη των περιφερειαρχών. Χρειαζόμαστε ανθρώπους με τους οποίους έχουμε κοινή περπατησιά, κοινή αντίληψη, κατανόηση και ταυτόχρονα έχουμε εμπιστοσύνη». Κατά συνέπεια, προσέθεσε, «η επιλογή περιφερειαρχών δεν ήταν μια τυπική διαδικασία της ΝΔ και του πρωθυπουργού. Δεν επιλέξαμε όποιον ήταν εν ενεργεία περιφερειάρχη της ΝΔ, να συνεχίσει να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης σε όλες τις περιπτώσεις. Κάναμε αξιολόγηση του έργου του καθώς υπήρξαν τουλάχιστον δύο περιπτώσεις” εν ενεργεία ,” που η επιλογή μας ήταν να μη στηρίξουμε».

Η ομιλία Βορίδη έκλεισε με «δια ταύτα» ότι όποιος δεν στηρίζει Κασαπίδη, δεν στηρίζει την παράταξή του. Την Κυριακή το απόγευμα θα γίνει ο λογαριασμός και θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα για την παράταξη της ΝΔ σημείωσε δηλώνοντας, εν κατακλείδι, βέβαιος ότι στην αποτίμηση της εκλογικής βραδιάς η Δυτική Μακεδονία θα είναι «γαλάζια».

Στην ίδια εκδήλωση χαιρέτισε, επίσης, εκ μέρους της κυβέρνησης ο υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης.

- -

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Τον Λάζαρο Κυρίζογλου στηρίζει η ΝΔ για επόμενο πρόεδρο της ΚΕΔΕ

admin

Η Πόπη Τσαπανίδου… μπάρκαρε για Καραϊβική μετά το ναυάγιο του ΣΥΡΙΖΑ

admin

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έχει αποκτήσει σημαντικό διεθνές κεφάλαιο και είναι αξιόπιστος συνομιλητής των διεθνών και περιφερειακών παικτών

admin

Κασσελάκης: Τέσσερα μέτρα κατά της βίας στα γήπεδα

admin

Τούρκος ναύαρχος: Η Ελλάδα μας στρίμωξε – Μας νίκησε στο μπρα ντε φερ

admin

Το μεσημέρι οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για την οπαδική βία – Μήνυμα μηδενικής ανοχής

admin

Γιώργος Φλωρίδης: Να ξεκουνηθεί η Δικαιοσύνη για την οπαδική βία – Να εφαρμοστεί ο νόμος που προβλέπει φυλακές και όχι αναστολές

admin

Ερντογάν: Από το «Μητσοτάκης γιοκ» στο «φίλε Κυριάκο» – Το παρασκήνιο και οι συμφωνίες μεταξύ τους

admin

Η κυβέρνηση βάζει «λουκέτο» μακράς διαρκείας στις εξέδρες των γηπέδων – Έτοιμος για σύγκρουση ο Μητσοτάκης

admin

Περιοδεία Κασσελάκη σε Ευρώπη, ΗΠΑ, Αυστραλία και Νότια Αφρική για την επιστολική ψήφο

admin

Ανακήρυξη του Δημήτρη Κουτσούμπα σε επίτιμο μέλος του «Μουσείου Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας»

admin

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ψήφισε στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος – Φωτογραφίες

admin