Image default
Ευρώπη

Bitcoin: Σε υψηλό έξι εβδομάδων και «κοιτάει» τα 30.000 δολάρια

Σε υψηλό έξι εβδομάδων «σκαρφάλωσε» το bitcoin καθώς αυξήθηκαν οι εισροές στην αγορά crypto στις αρχές Οκτωβρίου, έναν μήνα που συνήθως φέρνει κέρδη στο κρυπτονόμισμα. Αντίστοιχα, ενισχυμένα είναι και τα μικρότερα κρυπτονομίσματα, όπως τα Ether, Litecoin και Solana.

Ειδικότερα, το bitcoin ενισχύθηκε έως και 3,9%, φτάνοντας στα 28.173 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδό του από τις 17 Αυγούστου. Τον Σεπτέμβριο ενισχύθηκε κατά 4,1%, αλλά στο σύνολο του τριμήνου υποχώρησε κατά 11%.

Το ράλι αναμένεται να συνεχιστεί τον Οκτώβριο, που παραδοσιακά είναι ένας καλός μήνας για τις αγορές κρυπτογράφησης. Ιστορικά, το bitcoin έχει κλείσει ανοδικά τον Οκτώβριο τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Γι΄αυτό και τα 30.000 δολάρια θεωρούνται το επόμενο σημαντικό επίπεδο αντίστασης, σύμφωνα με την Caroline Mauron, συνιδρύτρια του OrBit Markets στη Σιγκαπούρη.

Στο ράλι είχαν συνεισφορά οι φημολογίες ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ θα εγκρίνει τελικά την πρόταση Bitcoin ETF της BlackRock, παρόλο που η ρυθμιστική αρχή ανέβαλε την απόφαση την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο Hayden Hughes, συνιδρυτής της πλατφόρμας Alpha Impact.

Στο μεταξύ η αγορά έχει επίσης στραμμένη την προσοχή της στη δίκη του Σαμ Μπάνκμαν Φριντ, ιδρυτή του χρεοκοπημένου χρηματιστηρίου κρυπτογράφησης FTX, η οποία έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει την Τρίτη. Την περασμένη εβδομάδα απορρίφθηκε άλλη μία αίτηση αποφυλάκισης του Μπάνκμαν Φριν.

Υπενθυμίζεται ότι η FTX κατέρρευσε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, εν μέσω αποκάλυψης παράτυπων συναλλαγών, σε μία εξέλιξη που πυροδότησε σφοδρές αναταράξεις στην αγορά των κρυπτονομισμάτων. Ήταν άλλωστε το τρίτο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στον κόσμο. Τώρα βρίσκεται στο επίκεντρο ομοσπονδιακής έρευνας για αυτό που οι εισαγγελείς χαρακτήρισαν «μια από τις μεγαλύτερες οικονομικές απάτες στην ιστορία των ΗΠΑ». Ο ίδιος πάντως έχει δηλώσει πάντως αθώος για πολλαπλές κατηγορίες απάτης και συνωμοσίας.

Σχετικα αρθρα

La Repubblica: Η Γαλλία θέλει Ντράγκι αντί Φον ντερ Λάιεν ως επικεφαλής της Κομισιόν

admin

Βαθαίνουν τα προβλήματα του Έλον Μασκ με τους Σκανδιναβούς: Έχασε κρίσιμη δικαστική μάχη

admin

Ποινικό αδίκημα πλέον η δημόσια καύση θρησκευτικών κειμένων στη Δανία

admin

Συνάντηση Σάντσεθ – Όρμπαν με στόχο να ανοίξουν οι πόρτες της ΕΕ για την Ουκρανία

admin

Ecofin: Νέο αδιέξοδο για το Σύμφωνο Σταθερότητας, αλλά με θετικές προοπτικές λύσης

admin

Επέκταση της παγκόσμιας ανάπτυξης των εφοδιαστικών αλυσίδων

admin

Eurogroup: «Οδηγία» για περιοριστική δημοσιονομική στάση στη ζώνη του ευρώ το 2024

admin

Αλ. Νικολόπουλος (Hellasfin): Β’ εξάμηνο του ’24 βλέπουν χαλάρωση οι επενδυτές

admin

Γερμανία: Δεν θα ψηφιστεί πριν το τέλος του έτους ο προϋπολογισμός του 2024

admin

Συμφωνο Σταθερότητας: Υπέρ της «απλοποίησης των κανόνων» ο Τζεντιλόνι

admin

Ενισχύει την προστασία εβραίων και μουσουλμάνων η Κομισιόν

admin

Στο στόχαστρο του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου 12 κράτη μέλη για τις άμεσες ξένες επενδύσεις

admin