Image default
Οικονομία

Η Minerva Dry επιλέγει κυλινδρικά ιστία

Ο νηογνώμονας Lloyd’s Register (LR) και οι εταιρείες Cargill International, Minerva Dry Inc. και Nantong COSCO KHI Ship Engineering Co Ltd (NACKS) πρόκειται να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη του σχεδιασμού ενός φορτηγού πλοίου κατηγορίας Kamsarmax το οποίο θα διαθέτει κυλινδρικά ιστία για την αξιοποίηση της αιολικής ενέργειας ενώ θα μπορεί να καταναλώνει και μεθανόλη ως καύσιμο.

Η εν λόγω συνεργασία είναι αποτέλεσμα ενός Κοινού Αναπτυξιακού Έργου (JDP) η υλοποίηση του οποίου ξεκίνησε το 2022 και περιλάμβανε τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τις απαιτήσεις των διαχειριστών πλοίων από την εταιρεία διαχείρισης φορτηγών πλοίων Cargill, συνδυάζοντας παράλληλα την επιχειρησιακή εμπειρία της πλοιοκτήτριας εταιρείας Minerva Dry με τις σχεδιαστικές γνώσεις του κινεζικού ναυπηγείου NACKS. Παράλληλα, ο LR ενήργησε ως σύμβουλος σε όλη τη διάρκεια του έργου, όντας ο μοναδικός νηογνώμονας που εμπλέκεται με το σχεδιασμό του νέου πλοίου.

Ο Κώστας Παπαδοδήμας, Τεχνικός Διευθυντής της Minerva Dry ανέφερε: «Βρισκόμαστε σε μια περίοδο κατά την οποία ο ναυτιλιακός κλάδος έχει εισέλθει σε μια διαδικασία μετασχηματισμού η οποία προκαλείται κυρίως από την ταχεία τεχνολογική πρόοδο και τις απαιτήσεις και τους στόχους που έχουν τεθεί για την απεξάρτηση του κλάδου από τον άνθρακα. Ως εκ τούτου, η Minerva Dry δεσμεύεται να συνεργαστεί με ενδιαφερόμενα μέρη και επιχειρηματικούς εταίρους με στόχο την ανάπτυξη λύσεων που θα επιτρέψουν την επίτευξη της απανθρακοποίησης του κλάδου των θαλάσσιων μεταφορών».

Ο Νίκος Κακαλής, Global Bulk Carriers Segment Director του Lloyd’s Register δήλωσε σχετικά με την εν λόγω πρωτοβουλία: «Είναι ζωτικής σημασίας τα ενδιαφερόμενα μέρη ολόκληρου του ναυτιλιακού κλάδου να συνεχίσουν να συνεργάζονται για την ανάπτυξη εμπορικά βιώσιμων φορτηγών πλοίων τα οποία θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του κλάδου, δίνοντας προτεραιότητα σε σχεδιασμούς οι οποίοι συμμορφώνονται με τους αυστηρότερους κανονισμούς σχετικά με τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, όπως αυτό αποδεικνύεται από το συγκεκριμένο αναπτυξιακό έργο».

Σχετικα αρθρα

Γεωργιάδης: Η υγεία και ασφάλεια στην εργασία στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του υπουργείου Εργασίας

fastpath

Αύξηση 15,1% σημείωσε ο τζίρος των εταιρειών ένδυσης το 2022 – Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις

admin

Πώς χρησιμοποιούν οι Ελληνες το διαδίκτυο

admin

Άδ. Γεωργιάδης: Το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο λύνει χρόνια προβλήματα

admin

Κόλλιας (ΟΕΕ): Οι οικονομολόγοι πείστηκαν ότι έχουμε τη βούληση να συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά

fastpath

Σκρέκας: Έχουμε πάρει μέτρα που τονώνουν τον ανταγωνισμό

fastpath

Σταϊκούρας: Ισχυροποιείται ο γεωπολιτικός και οικονομικός ρόλος της Ελλάδας

admin

Τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας για διεθνείς οπτικοακουστικές παραγωγές

admin

Αυξήθηκαν τα νοικοκυριά στην Ελλάδα που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο

admin

ΕΕ: Συμφωνίες με Νορβηγία και Ην. Βασίλειο για αλιευτικές δυνατότητες αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ

admin

Σκρέκας: Έχουμε μέτρα αποτροπής φαινομένων αισχροκέρδειας και ενδυνάμωσης τον καταναλωτή

fastpath

Klarna: Το 84% των Ελλήνων καταναλωτών ανησυχεί για τα οικονομικά του κατά τη διάρκεια των εορτών

admin