Image default
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Διεθνής ο διασυρμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών

Διεθνής είναι ο διασυρμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των υποκλοπών, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε ανακοίνωσή του, σχολιάζοντας τα Predator Files, μια διεθνή δημοσιογραφική έρευνα με τη συμμετοχή 15 μεγάλων διεθνών μέσων ενημέρωσης. 

«Τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν πως το Μέγαρο Μαξίμου συνεργάσθηκε με διεθνείς εμβέλειας εμπόρους όπλων και συστημάτων ασφαλείας για να στηθεί η υποδομή της Intellexa στην Ελλάδα» σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση. 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα επιτρέψει να υπάρξει συγκάλυψη των ευθυνών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του περιβάλλοντός του» αναφέρει η Κουμουνδούρου. 

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναλυτικά 

«Τα Predator Files, μια δημοσιογραφική έρευνα με τη συμμετοχή 15 μεγάλων διεθνών μέσων ενημέρωσης, έρχεται να αποκαλύψει, μέσω της δημοσιοποίησης απορρήτων εγγράφων, πως η Ελλάδα την τελευταία τριετία είχε καταστεί το κέντρο εκπαίδευσης, παραγωγής και εξαγωγής του παράνομου λογισμικού Predator και η παγκόσμια έδρα δραστηριοποίησης της εταιρείας Intellexa.

Οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις δεν μπορούν να αμφισβητηθούν διότι σημαντικός όγκος εγγράφων προέρχεται από τις έρευνες των γαλλικών αρχών ασφαλείας και τους ίδιους τους συνεργάτες των Intellexa και Cytrox.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που επί σειρά μηνών υποστήριζε πως η ΕΥΠ δεν είχε καμία σχέση με το Predator και πως οι παρακολουθήσεις με το κακόβουλο λογισμικό γινόντουσαν από «ιδιώτες», εν συνεχεία αναγκάσθηκε από τις αποκαλύψεις να αλλάξει επικοινωνιακή γραμμή και να αποδώσει τις παρακολουθήσεις σε «ρυπαρά δίκτυα» εντός των μυστικών υπηρεσιών.

Πλέον, το Μαξίμου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν έχουν τίποτα να απαντήσουν στις ερωτήσεις των ξένων ΜΜΕ για τις νέες αποκαλύψεις και με τη στάση τους διασύρουν περαιτέρω τη χώρα.

Τα νέα στοιχεία επιβεβαιώνουν πως το Μέγαρο Μαξίμου συνεργάσθηκε με διεθνείς εμβέλειας εμπόρους όπλων και συστημάτων ασφαλείας για να στηθεί η υποδομή της Intellexa στην Ελλάδα. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, δίνοντας άδειες εξαγωγής στις Intellexa και Krikel, διευκόλυνε να εξαχθεί το Predator από τη χώρα μας και να διαχυθεί σε όλο το κόσμο, οπλίζοντας καταπιεστικά καθεστώτα και αυταρχικές κυβερνήσεις. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει ζητήσει από τις 14 Φεβρουαρίου 2023 αναλυτική ενημέρωση από την Ελλάδα για το θέμα αυτό, την οποία το Μέγαρο Μαξίμου και η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών δεν έχουν ακόμη παράσχει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ζητήσει επανειλημμένα από τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιάννη Φλωρίδη, να επικουρήσει με όλα τα μέσα την έρευνα των Εισαγγελέων Πρωτοδικών που ερευνούν την υπόθεση των παράνομων παρακολουθήσεων τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, καμία βοήθεια δεν έχει παρασχεθεί έως και σήμερα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ζητήσει η λίστα με τους 88 στόχους του Predator, που έχει εντοπίσει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, να κατατεθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για να μάθουμε πόσοι υπουργοί και στελέχη της κυβέρνησης έχουν λάβει sms με το κακόβουλο λογισμικό και δεν το έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ζητήσει η ίδια λίστα στόχων, που έχει τεκμηριωθεί από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, να ελεγχθεί από τη Δικαιοσύνη και τις αρμόδιες Αρχές, προκειμένου από διασταυρώσεις να καταδειχθεί πόσοι από αυτούς του 88 στόχους είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ και με υπογραφή της εισαγγελέως Βασιλικής Βλάχου.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα σταματήσει με συνέπεια να ζητά να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση αυτή και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι, πολιτικοί, επιχειρηματίες και δημόσιοι λειτουργοί, για τα δεκάδες κακουργήματα που έχουν διαπραχθεί. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να δικαιωθούν τα θύματα των υποκλοπών και να σταματήσει η Ελλάδα να διασύρεται διαρκώς, ως η χώρα που όχι μόνον εξέθρεψε το Predator, αλλά και προσπάθησε να συγκαλύψει το σκάνδαλο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν θα επιτρέψει να υπάρξει συγκάλυψη των ευθυνών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του περιβάλλοντός του».

Σχετικα αρθρα

Απορρίφθηκε το αίτημα Μπελέρη για να ορκιστεί Δήμαρχος Χειμάρρας

admin

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στα μέτρα της κυβέρνησης κατά της οπαδικής βίας

admin

Στο Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας – Με ποιους θα συναντηθεί

admin

Κασσελάκης: Το κλειδί για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας είναι ένα: πολιτική βούληση

admin

Πώς σχεδιάζει η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τους συνδέσμους οπαδών – Έρευνα για τυχόν δράση εγκληματικών οργανώσεων

admin

Αποχωρεί οικειοθελώς από την εξεταστική για τα Τέμπη ο Θάνος Πλεύρης – Ολόκληρη η επιστολή του

admin

Κατάρ-gate: Νέες αποκαλύψεις για Καϊλή και Τζιόρτζι – Η αγορά διαμερίσματος λίγο πριν το σκάνδαλο

admin

Δήλωση αποχής από την εξεταστική για τα Τέμπη κατέθεσε ο Θάνος Πλεύρης

admin

Τσιόδρας: Οι ΠΑΕ πρέπει να φροντίζουν για την ασφάλεια αυτών που μπαίνουν στο γήπεδο

admin

Η διήγηση του Μίμη Ανδρουλάκη όταν ο Ανδρέας το έσκαγε από τη Βουλή για ερωτικό ραντεβού

admin

ΚΟ Νέας Αριστεράς: Η Πολιτεία να αναλάβει την ευθύνη για ουσιαστικά μέτρα ενάντια στη βία στον αθλητισμό

admin

Οπαδική βία: «Λουκέτο» στις εξέδρες σε Super League, τι θα ισχύει για το Κύπελλο και τα ευρωπαϊκά ματς – Όλα τα μέτρα

admin