Image default
Editorials Πρώτο Θέμα

Πόσο ασφαλής είναι η Ελλάδα; 

Το ξέσπασμα του πολέμου στη Μέση Ανατολή μεταξύ των ισραηλινών και των μουσουλμάνων τρομοκρατών της Χαμάς φαίνεται ότι θα έχει επιπτώσεις και στο γενικότερο πρόβλημα του μεταναστευτικού προβλήματος που απασχολεί ιδιαίτερα τη χώρα μας.

Το μεταναστευτικό αποτελεί ένα καζάνι που βράζει στην Ελληνική κοινωνία εδώ και πολύ καιρό και οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αναμένεται να δράσουν ως καταλύτης για την εξέλιξη του προβλήματος.

Ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, εντελώς δικαιολογημένα εκφράζει ανησυχίες στα social media για το τι θα συμβεί στη χώρα μας εάν τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων που έχουν εισέλθει αποφασίσουν να μας επιτεθούν όπως ακριβώς έκαναν και στο Ισραήλ. Τα πρωτοφανή πλάνα πανηγυρισμών μουσουλμάνων σε δομές φιλοξενίας στη χώρα μας και ειδικότερα στη Λέσβο έχουν γίνει viral τις τελευταίες ώρες έχουν ανοίξει τον ασκό του Αιόλου. 

Σήμερα Κυριακή έχουν γίνει και θέμα στο διεθνή τύπο  με αιτιάσεις τόσο για την ασφάλεια της Ελλάδας όσο και για τη γενικότερη ασφάλεια της Ευρώπης. 

Σε όλη τη Μέση Ανατολή, αλλά και σε αραβικές γειτονιές σε ευρωπαϊκές πόλεις, οι υποστηρικτές της Χαμάς πανηγύρισαν την επίθεση στο Ισραήλ το Σάββατο . Όπως είπε στο Tagesspiegel ένας πρόσφυγας εργαζόμενος που γνωρίζει τα γεγονότα, «άσχημες σκηνές» σημειώθηκαν και στην Ελλάδα. (ΕΔΩ)

Εκ των πραγμάτων λοιπόν ανακύπτει το επιτακτικό ερώτημα τι μέλλει γενέσθαι με ανθρώπους που βρίσκονται στην Ελλάδα αλλά η θρησκεία τους και τα πολιτικά τους πιστεύω είναι εντελώς ξένα προς τη δημοκρατία αλλά και το ευρωπαϊκό ιδεώδες. Και πως αυτοί θα αντιδράσουν σε περίπτωση που συμβούν αντίστοιχα επεισόδια εντός της Ελληνικής επικράτειας;

Όπως φαίνεται και από το χάρτη της Ευρώπης με σημειωμένες επάνω τις εστίες έντασης και πολέμου αυτή τη στιγμή γίνεται ηλίου φαεινότερο ότι το μόνο σημείο που δεν έχει ακόμα ένταση είναι το Αιγαίο και η Κυπρος… Κάνεις Βεβαίως δεν γνωρίζει τι θα συμβεί τελικά εάν ο άξονας Ρωσίας-Τουρκίας-Ιράν-Κίνας συνεχίσει το σχέδιο του για μία παγκόσμια ανάφλεξη….

Όλα από την αρχή

Σε ανάρτηση του στο Twitter απαντώντας στον εθνικό μας “διασώστη” ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης υπογραμμίζει: “Για όσους είχαν αμφιβολία για το τί πραγματικά ήταν αυτός ο τύπος και οι όμοιοι του,  ας διαβάσουν αυτή την ακραία αντισημιτική ανάρτηση για να δικαιολογήσει την τρομοκρατία της Χαμάς και τις δολοφονίες, τους βιασμούς και τις άλλες βαρβαρότητες που βλέπουμε. Και εμείς και η Ευρώπη πρέπει να τα δούμε όλα από την αρχή, τα κυκλώματα που τους φέρνουν, τις ΜΚΟ που από δήθεν «ανθρωπισμό» τους διευκολύνουν, τις ασταμάτητες καταγγελίες κατά του Λιμενικού όταν αυτό απλά φυλάει τα Σύνορα της Χώρας μας όλα μα όλα από την αρχή. Αυτό που έγινε στο Ισραήλ πρέπει να μας αφυπνίσει όλους δεν υπάρχει πλέον χώρος για αφέλειες. Οι άνθρωποι αυτοί κάνουν Πολιτική πατώντας πάνω στις ευαισθησίες μας και υποστηρίζουν την Τρομοκρατία.

Είναι λοιπόν πράγματι η ώρα τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη να δουν από μηδενικής βάσης την πολιτική τους στο ζήτημα των λαθρομεταναστών που ταλανίζει τόσο την χώρα μας όσο και την γηραιά Ήπειρο εδώ και χρόνια. Και καθώς σύμφωνα με όλους τους γεωπολιτικούς παρατηρητές ο χρόνος μετράει αντίστροφα οι λύσεις θα πρέπει να είναι δραστικές…

Ι.Α.Φ

Σχετικα αρθρα

Alpha Bank: Επενδύσεις και ενίσχυση εισοδημάτων χωρίς απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους

admin

Η εκδίκηση των PIIGS: Γερμανία και Γαλλία τώρα απολογούνται…

admin

Bank of America: Από τις αρχές του 2024 ο «πόνος» των Κεντρικών Τράπεζων

admin

Συντάξεις: Ποιες αυξήσεις θα δουν οι συνταξιούχοι το 2024

admin

Σύμφωνο Σταθερότητας: Η ισπανική πρόταση – Πού γέρνει η πλάστιγγα

fastpath

Ποια διαμερίσματα προτιμούν οι ενοικιαστές

admin

Πότε θα πρέπει να επιλέξετε τιμολόγιο ρεύματος

admin

Το κολοσσιαίο πρόβλημα του κρυφού χρέους της Κίνας απειλεί να τινάξει στον αέρα την παγκόσμια οικονομία 

admin

Bloomberg για αναβάθμιση Ελλάδας από Fitch: Διευρύνεται το ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα

admin

Τράπεζες: Πτωση14% στα νέα δάνεια το 2023, λόγω της μειωμένης ζήτησης

admin

Eλληνική οικονομία: Θετική η Morgan Stanley – Οι προβλέψεις για το ΑΕΠ γ΄ τριμήνου

fastpath

Οι νέοι δισεκατομμυριούχοι κληρονόμησαν περισσότερα απ’ όσα “έβγαλαν” το 2023

admin