Image default
Πολιτική

Μητσοτάκης από ΣΕΒ: Εφικτός στόχος ο μέσος μισθός 1.500 ευρώ στο τέλος της 4ετίας

Μητσοτάκης

Your browser does not support the audio element.

Η ανάπτυξη πρέπει να δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας και να οδηγεί στη σύγκλιση των ελληνικών μισθών με τους ευρωπαϊκούς, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός

«Ο κύριος σκοπός της κυβέρνησής μας παραμένει η υψηλών ποιοτικών ρυθμών ανάπτυξη που θα ξεπερνά κατά πολύ τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη έναρξη της συζήτησης με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Παπαλεξόπουλο, στην ανοιχτή εκδήλωση της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι οι μισθοί πρέπει να αυξάνονται όσο πέφτει η ανεργία και σημείωσε ότι «ο στόχος μας για μέσο μισθό 1.500 ευρώ στο τέλος της τετραετίας είναι εφικτός».

«Η ανάπτυξη δεν έχει μόνο αμιγώς δημοσιονομικά χαρακτηριστικά, τα οποία προσδιορίζονται από τα επίσημα στατιστικά, όπως αυτά προκύπτουν από την ΕΛΣΤΑΤ και την ευρωπαϊκή επιτροπή, πρέπει να είναι μια ανάπτυξη η οποία δημιουργεί ποιοτικές θέσεις εργασίας, μια ανάπτυξη που οδηγεί στη σύγκλιση των ελληνικών μισθών με τους ευρωπαϊκούς, μια ανάπτυξη που θα δίνει μεγάλη έμφαση στην έννοια της βιωσιμότητας και της πράσινης μετάβασης. Σε αυτό πρέπει να προστεθεί τώρα και με μεγαλύτερη έμφαση η έννοια της ανθεκτικότητας απέναντι στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής και επίσης η ανάπτυξη δεν μπορεί να αγνοεί τις κολοσσιαίες αλλαγές στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης , την επόμενη φάση της ψηφιακής αναβάθμισης η οποία αλλάζει τα πάντα στο πως αντιλαμβανόμαστε τη σχέση μας με την τεχνολογία» ανέφερε.

«Και βέβαια μια ανάπτυξη η οποία πρέπει να έχει ουσιαστικά έμπρακτα χαρακτηριστικά κοινωνικής δικαιοσύνης, έτσι ώστε να μην διευρύνονται οι κοινωνικές ανισότητες, αλλά να μικραίνουν με βάση όλους τους δείκτες που χρησιμοποιούμε για να μετρήσουμε αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι ανεπτυγμένες χώρες» ανέφερε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι αυτό θα γίνει χωρίς να γίνουν τα λάθη του παρελθόντος.

Αναφερόμενος στο θέμα της ενέργειας είπε ότι χρειαζόμαστε περισσότερα φωτοβολταϊκά και αιολικά πάρκα υπογραμμίζοντας ότι αυτά από μόνα τους δεν φτάνουν εάν δεν αντιμετωπίσουμε το ζήτημα της αποθήκευσης ενέργειας.

«Η χώρα μπορεί να γίνει εξαγωγέας ενέργειας μέσα στην επόμενη πενταετία» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στο ζήτημα του εργατικού δυναμικού των επιχειρήσεων, αφού υπογράμμισε ότι η ανεργία αποκλιμακώνεται με γρήγορους ρυθμούς, στάθηκε ιδιαίτερα στις πολιτικές συμπερίληψης.

Για την λειτουργία του κράτους ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι το γεγονός ότι αυξάνονται οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων όχι οριζόντια και σε συνδυασμό με την αξιολόγηση είναι μια μεγάλη τομή στο δημόσιο τομέα.

«Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε στη δικαιοσύνη, είναι κεντρικός μεταρρυθμιστικός βραχίονας για την επόμενη τετραετία» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

- -

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Παραιτήθηκε από την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Δραγασάκης – Παραμένει στο κόμμα

admin

Αδιαλλαξία Ράμα στο θέμα Μπελέρη – «Η Ελλάδα δεν έχει δίκιο»

admin

Ανδρουλάκης: Για εμάς στόχος είναι μια Ευρώπη με μικρές ανισότητες, που θα δώσει προοπτική στις νέες γενιές

admin

Ο Γιάννης Ασσαέλ της Google Deepmind ανέλαβε σύμβουλος του Κυρανάκη σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης

admin

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Δραγασάκης παραιτείται από την Κεντρική Επιτροπή, αλλά παραμένει μέλος του κόμματος

admin

Μητσοτάκης: Επισκέφτηκε την πολύπαθη Μεταμόρφωση – Προς υλοποίηση η μετεγκατάσταση του οικισμού

admin

Νίκος Ανδρουλάκης στις Βρυξέλλες για τη Θεσσαλία: Να δημιουργηθεί ειδική task force για τις πληγείσες περιοχές

admin

Μαρινάκης για επίθεση στον αστυνομικό: Κοινοί εγκληματίες οι δράστες – Απόστημα για τον αθλητισμό

admin

Μητσοτάκης για έργο ύδρευσης στη λίμνη Σμοκόβου: Θα δώσει καθαρό νερό σε παραπάνω από 55.000 κατοίκους

admin

Ερντογάν για ταξίδι στην Αθήνα: Είπαμε να τελειώσουμε με τις αερομαχίες – Οι δηλώσεις στο αεροπλάνο

admin

Μητσοτάκης από Θεσσαλία: «Η κυβέρνηση θα είναι εδώ για όσο χρειάζεται»

admin

Γιαννακοπούλου: Η βία στους αθλητικούς χώρους έχει ξεπεράσει κάθε όριο

admin