Image default
Πολιτική

Γεωργιάδης για Κασσελάκη στον ΣΕΒ: Θέλει κανόνες να προστατεύουν τους ανέργους από το να βρουν δουλειά

Κριτική σε όσα είπε στην ομιλία του στον ΣΕΒ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης έκανε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι, σύμφωνα με την λογική του, «θα πρέπει να θεσπιστούν κανόνες που θα μας προστατεύουν από τις προσλήψεις».

Σε ανάρτησή του ο κ. Γεωργιάδης επιμένει σε τρία σημεία της ομιλίας για τα εργασιακά που αφορούσαν τις απολύσεις και τη νομοθεσία που τις αφορά.

Επισημαίνει ότι η ΝΔ επανέφερε σε ισχύ το 2019 διάταξη που είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και πλέον «ο εργαζόμενος στην Ελλάδα, ανεξάρτητα του λόγου που απολύεται, παίρνει αποζημίωση, συνεπώς η προστασία στην απόλυση είναι περισσότερο ισχυρή στη χώρα μας».

Καταλήγει λέγοντας ότι, σύμφωνα με τη λογική του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, «θα πρέπει να θεσπιστούν κανόνες που θα μας προστατεύουν από τις προσλήψεις, θα προστατεύουν τους ανέργους από το να βρουν δουλειά και φυσικά θα αποθαρρύνουν τους εργοδότες για την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού! Δεν νομίζω να πήγαινε πολύ καλά όλο αυτό…»

Σήμερα στην Συνεδρίαση του ΣΕΒ ο @skasselakis είπε για τα Εργασιακά τα εξής: α) επαναφορά του Βάσιμου λόγου απόλυσης, β) προστασία και στις προσλήψεις (αν εννοεί την απαγόρευση άρνησης πρόσληψης για λόγους διακρίσεων αυτό ισχύει ήδη στην Ελλάδα μέσω Ευρωπαϊκών Οδηγιών, αν εννοεί… pic.twitter.com/iXGBjjnL1q

— Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) October 10, 2023

Στην ανάρτησή του ο υπουργός Εργασίας γράφει:

«Σήμερα στην Συνεδρίαση του ΣΕΒ ο Στ. Κασσελάκης είπε για τα Εργασιακά τα εξής: α) επαναφορά του Βάσιμου λόγου απόλυσης, β) προστασία και στις προσλήψεις (αν εννοεί την απαγόρευση άρνησης πρόσληψης για λόγους διακρίσεων αυτό ισχύει ήδη στην Ελλάδα μέσω Ευρωπαϊκών Οδηγιών, αν εννοεί κάτι άλλο να μας το πει διότι κανείς δεν το καταλαβαίνει) γ) επανάληψη των κατηγοριών για τους Νόμους Χατζηδάκη και Γεωργιάδη, ισχυρισμούς που επαναλαμβάνουν μονότονα εδώ και μήνες με τα γνωστά αποτελέσματα…οφείλω ως ο αρμόδιος Υπουργός να δώσω και πιο λεπτομερή απάντηση μήπως και καταλάβει κάτι: Στην Ελλάδα από το 1920 είναι θεσπισμένο το σύστημα της αναιτιολόγητης απόλυσης.

Το έγκυρο της απόλυσης εξαρτάται από την καταβολή αποζημίωσης. Αυτό το καθεστώς επαναφέραμε με το που εκλεγήκαμε το 2019 ενώ ο Συριζα πριν την έξοδό του το είχε ανατρέψει.
Ο εργαζόμενος στην Ελλάδα ανεξάρτητα του λόγου που απολύεται παιρνει αποζημίωση.

Συνεπώς η προστασία στην απόλυση είναι περισσότερο ισχυρή στη χωρα μας ειδικά αν αναλογιστούμε ότι το δίκαιο μας με τον νόμο του Κωστή Χατζιδάκη και τον νέο νόμο μας, προστατεύεται ακόμα περισσότερο ο εργαζόμενος από καταχρηστικές απολύσεις και εν γένει.

Συμφωνα με την λογική του, θα πρέπει να θεσπιστούν κανόνες που θα μας προστατεύουν από τις προσλήψεις θα προστατεύουν τους ανέργους από το να βρουν δουλειά και φυσικά θα αποθαρρύνουν τους εργοδότες για την αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού ! Δεν νομίζω να πήγαινε πολύ καλά όλο αυτό…»

Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στο Ισραήλ – Οργή Μπάιντεν για τη Χαμάς: Βίασαν γυναίκες και τις παρουσίασαν ως τρόπαια – Υπάρχουν αναφορές για δολοφονημένα μωρά

Μαίρη Χρονοπούλου: Στο σπίτι της στην Παιανία η τελευταία της «γιορτή» – Ποιοι θα παραβρεθούν

Συμμορίες ανηλίκων: Η γενιά του TikTok εκπαιδεύεται στη βία

Σχετικα αρθρα

Μητσοτάκης για Σούνακ: Δεν θα μπλέξουμε στην εσωτερική πολιτική της Βρετανίας

admin

Αντρέας Κιντλ: Η Γερμανία λαμβάνει πολύ σοβαρά την ελληνική θέση που τονίζει την ανάγκη τήρησης των δικαιωμάτων των μειονοτήτων

admin

Για ποτό με τους βουλευτές του κόμματος ο Στέφανος Κασσελάκης – Δείτε φωτογραφίες

admin

Έκθεση-«κόλαφος» για Ερντογάν από την Κομισιόν: Τι ζητά για τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό, τη Χαμάς και τον Πούτιν

admin

Ανδρουλάκης: Προτείνουμε δωρεάν γονιδιακό έλεγχο με τεστ στα παιδιά όσων έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού

admin

Ο Μητσοτάκης στην αποφοίτηση 39 μελών του ΟΚΑΝΑ: Η ζωή είναι πολύ ωραία για να χάνεται σε κυκεώνα εξαρτήσεων

admin

Ανδρουλάκης: Έχουμε χρέος να στηρίξουμε το κοινωνικό κράτος

admin

Σε τελετή αποφοίτησης του ΟΚΑΝΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Στόχος μας να ενισχύσουμε όλα τα προγράμματα καταπολέμησης και πρόληψης εξαρτήσεων»

admin

Παπασταύρου: Η Εθνική Πύλη Κωδικοποίησης αποτελεί ψηφιακή ενσάρκωση της καλής νομοθέτησης

admin

Μητσοτάκης για Σούνακ και τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Δεν θα μπλέξουμε στα εσωτερικά της Βρετανίας

admin

Δημοσιογράφος BBC που πήρε τη συνέντευξη από τον Μητσοτάκη: Ποτέ δεν φανταζόμουν την ακύρωση της συνάντησης

admin

Παπασταύρου: Η Εθνική Πύλη Κωδικοποίησης αποτελεί ψηφιακή ενσάρκωση της καλής νομοθέτησης

admin