Image default
Επιχειρήσεις

Bob W: Στην Αιόλου μετά το deal με την Blend Development της οικογένειας Καλλιτσάντση για το “Blend Hotel” (pics)

Εχοντας ανακοινώσει επισήμως το «άνοιγμα» στην ελληνική αγορά και δή στην Αθήνα ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, η Bob W, η εναλλακτική, όπως αυτοπροσδιορίζεται, εταιρεία φιλοξενίας από το Eλσίνκι ενισχύει τώρα το αποτύπωμά της στη χώρα μας με το νέο Bob W στην «καρδιά» του εμπορικού τριγώνου της πρωτεύουσας.

Πρόκειται για το πρώην Blend Hotel, που συστήνεται εκ νέου στην αθηναϊκή αγορά φιλοξενίας και λειτουργεί εδώ και λίγες ημέρες ως “Bob W Eolou” έχοντας αλλάξει χέρια ως προς την επιχειρηματική, ξενοδοχειακή δραστηριότητα από την προηγούμενη ιδιοκτησία της οικογένειας Καλλιτσάντση, περνώντας πλέον στην Bob W.

Ιδιοκτησιακά, κατά τις πληροφορίες, το ακίνητο παραμένει στον αρχικό του ιδιοκτήτη, ο οποίος παραμένει ίδιος εδώ και χρόνια.

Το “Blend Hotel” ήταν το πρώτο εγχείρημα στον τουρισμό, πίσω στο 2019, της εταιρείας Blend Development & Consulting των κ.κ. Δημήτρη και Πάρι Καλλιτσάντση, (σ.σ. η Blend ιδρύθηκε από τον  κ. Δημήτρη Καλλιτσάντση, μετά τη διαμάχη των μετόχων στον όμιλο Ελλάκτωρ στον οποίο ο ίδιος υπήρξε επί σειρά ετών εκ των βασικών μετόχων και ανώτατο στέλεχος στην Ελλάδα και το εξωτερικό).

Η Blend, η οποία ήταν αυτή που ανέλαβε να αναμορφώσει, να επανασχεδιάσει το κτίριο και να το λειτουργήσει ως ξενοδοχείο, εκκινώντας το Μάιο του 2019, προχωρά τώρα, από την πλευρά της, στο επόμενο βήμα με ακόμη ένα νέο, ξενοδοχειακό project επίσης στο κέντρο της Αθήνας στην οδό Σταδίου και τη συμβολή της με την Εμμανουήλ Μπενάκη.

Πρόκειται για παλιό ακίνητο του 1959, 5.000 τετραγωνικών μέτρων το οποίο θα μετατραπεί σε «πράσινο» ξενοδοχείο 4 αστέρων, δυναμικότητας 117 δωματίων, έχοντας αγοραστεί για τον σκοπό αυτό σε μία κοινή επένδυση με τη Sirec Energy.

Η τελική αξία του έργου μετά την αναβάθμισή του αντιστοιχεί σε 25 εκατ. ευρώ, ενώ, κατά τις πληροφορίες, θα ακολουθήσουν και επόμενα projects στους δύο βασικούς τομείς όπου εστιάζει η εταιρεία, στο τουριστικό real estate και την κατοικία, εντός κι εκτός Αθηνών.

Οσον αφορά την Bob W, διαθέτει αυτή την στιγμή ένα χαρτοφυλάκιο 32 μονάδων φιλοξενίας σε 20 πόλεις σε εννέα ευρωπαϊκές χώρες, διευρύνοντας συνεχώς τις δραστηριότητές της στον τομέα της διαχείρισης καταλυμάτων επιπλωμένων διαμερισμάτων.

Η εταιρεία από όταν ιδρύθηκε στο Ελσίνκι το 2018 από τους Niko Karstikko (από τη Φινλανδία) και Sebastian Emberger (από τη Γερμανία) με εμπειρία ετών στον τομέα των βραχυχρόνιων μισθώσεων προτιμά να μην προχωρά σε αγορές ακινήτων για τα καταλύματα, τα οποία λειτουργεί μέσω μακροχρόνιων μισθώσεων ή συμφωνιών διαχείρισης.

Το «άνοιγμα» στην ελληνική αγορά ανακοινώθηκε το περασμένο καλοκαίρι για το κέντρο της Αθήνας, σε μία προσπάθεια να αξιοποιηθεί σε αυτή τη συγκυρία η δυναμική του ελληνικού τουρισμού, με την εταιρία να δηλώνει ότι σκοπεύει να προχωρήσει και σε περαιτέρω κινήσεις στην ελληνική αγορά, εντός κι εκτός Αθηνών στο πλαίσιο της ευρύτερης επέκτασής της στην Ευρώπη.

Στην Αθήνα πλέον λειτουργούν το “Bob W Akadimia Athens” στην οδό Ζαλόγγου 4 και το “Βοb W Eolou” στην οδό Βύσσης 2 και Αιόλου.

Το μοντέλο των Bob W συνδυάζει, σύμφωνα με τους επιτελείς της, στοιχεία από τον κλάδο της βραχυχρόνιας μίσθωσης αλλά και των ξενοδοχείων προτάσσοντας παράλληλα την «τεχνολογία φιλοξενίας».

Η εταιρεία θέλει να προσφέρει υπηρεσίες 4 και 5 αστέρων, σε πλήρως επιπλωμένα και πολυτελή διαμερίσματα σε επιλεγμένες γειτονιές, τα οποία προσφέρονται για ολιγοήμερη ή ακόμη και διαμονή σε μηνιαία βάση με την τεχνολογία να χρησιμοποιείται κατά κόρον μέσω ειδικής πλατφόρμας και επιμέρους εφαρμογών.

Στις υπηρεσίες που προσφέρονται από τα καταλύματα με την υπογραφή των Bob W σε διάφορες αγορές μεταξύ των οποίων πλέον και η Ελλάδα (όπως και το Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Φινλανδία, Ιταλία, Εσθονία, Νορβηγία) είναι, μεταξύ άλλων, πλήρως ανέπαφη πρόσβαση, γρήγορο ιντερνετ, 24/7 υποστήριξη, υπηρεσίες καθαρισμού, πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα, «πάσο» για γυμναστήρια όταν δεν διαθέτει το κατάλυμα

Οι τιμές ανά ημέρα, εβδομάδα ή ανά μήνα εμφανίζονται άμεσα όταν η κράτηση γίνεται απευθείας από τον επισκέπτη στην εφαρμογή της εταιρείας.

Η εταιρεία, έχοντας προχωρήσει πρόσφατα και σε εξαγορές στον χώρο των βραχυχρόνιων μισθώσεων σε Εσθονία και Γερμανία, υποστηρίζεται κεφαλαιακά, μεταξύ άλλων, από ευρωπαϊκά κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών (venture capital), γνωστά επιχειρηματικά ονόματα και family offices, μεταξύ των οποίων οι ByFounders, IDC Ventures, Elevator ventures, Verve VC, NREP, Tesi, ο συνιδρυτής της Wolt, Miki Kuusi και ο συνιδρυτής της Supercell, Ilkka Paananen.

Διαβάστε ακόμη:

UBS: Τα τρία σενάρια για τις αγορές μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Πώς θα επιλέγονται οι διοικήσεις στο Δημόσιο – Τα κριτήρια για 600 πρόσωπα και τα τεστ δεξιοτήτων

Ξεπέρασαν τις προσδοκίες τα κέρδη της PepsiCo – Άνω των 3 δισ. δολαρίων στο γ’ τρίμηνο

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το thetimes.gr

Σχετικα αρθρα

METRO: Πάνω από € 14 εκατ. αύξηση το 2024 σε αμοιβές και παροχές για τους εργαζομένους

admin

ΣΕΒ4GROWTH: Στο Βιομηχανικό Συνέδριο του ΣΕΒ η κα. Ασημίνα Τζίκα, CEO της ELVIAL

admin

Κατώτατο μεικτό μισθό στα €900 θεσμοθετεί η αλυσίδα Metro

admin

Warply και Mastercard υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU)

admin

Νέα λύση συνδεσιμότητας για ΜμΕ από την Cosmote

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Στις 23.350 οι νέες επιχειρήσεις το γ’ τρίμηνο – Πρωταθλήτριες ο Κατασκευές

admin

tbi bank και THEFIXERS προσφέρουν ευέλικτη αποπληρωμή για άμεσες τεχνολογικές λύσεις

admin

Το ΣΚΡΑΤΣ στον ρυθμό των Χριστουγέννων

admin

Glafka Capital: Θετική ανταπόκριση των εργαζομένων του καζίνο του Ρίου στην επιστολή των επενδυτών της

admin

Μασούτης: Η φοροδιαφυγή αντιμετωπίζεται με περισσότερους ελέγχους, ψηφιακά εργαλεία και θέσπιση πραγματικών κριτηρίων

admin

ΕΚΤΕΡ: Ανέλαβε έργο 7,5 εκατ. ευρώ στην Κόρινθο

admin

Χρηματιστήριο: Στις 1270 μονάδες η πλησιέστερη αντίσταση

admin