Image default
Επιχειρήσεις

Entersoft: Aύξηση 29% στα έσοδα και 47% σε κέρδη το 9μηνο

Τα βασικά οικονομικά μεγέθη για το 9μηνο 2023 ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία Entersoft, καταγράφοντας σημαντική αύξηση τόσο στα έσοδα όσο και στα κέρδη σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Η ανακοίνωση

Η Entersoft ανακοινώνει τα βασικά οικονομικά μεγέθη για το Α’ ενιάμηνο 2023:

  • Έσοδα €26,8 εκατ., καταγράφοντας αύξηση 29% σε σχέση με το ενιάμηνο 2022 (€20,7 εκατ.)
  • EBITDA €8,1 εκατ., αυξημένα κατά 45% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (€5,6 εκατ.)
  • Κέρδη προ φόρων €5,3 εκατ., αυξημένα κατά 47% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (€3,6 εκατ.)
  • Ταμειακά διαθέσιμα €11,1 εκατ. έναντι €14,8 εκατ. στο τέλος της περυσινής χρήσης 2022 και καθαρά ταμειακά διαθέσιμα €2,1 εκατ. μετά την αφαίρεση του τραπεζικού δανεισμού ύψους €9,1 εκατ.

Στο τρίτο τρίμηνο του έτους συνεχίστηκε η θετική οργανική τάση που είχε σχηματιστεί στο πρώτο εξάμηνο σε ανάληψη νέων έργων και πελατών, σημειώνει η διοίκηση. Ο τομέας Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης σημείωσε εξαιρετική επίδοση, αλλά και οι υπόλοιποι οργανικοί τομείς ERP, WMS και λοιπών προϊόντων, κινήθηκαν αρκετά ανοδικά επιβεβαιώνοντας την ύπαρξη υγειούς ζήτησης για τα προϊόντα του Ομίλου. Αυτό φαίνεται και από την σχεδόν κατά 50% αύξηση των επαναλαμβανόμενων εσόδων από Ετήσια Συμβόλαια και SaaS.

Η είσοδος σε νέες κάθετες αγορές μέσω εξαγορών παραμένει στρατηγική επιδίωξη για τον Όμιλο, με στόχο την παροχή ευρείας γκάμας προϊόντων στους πελάτες μας, τη διεύρυνση της πελατειακής βάσης μας, και την επίτευξη συνεργειών στην τεχνική ανάπτυξη της νέας γενιάς προϊόντων μας. Σε αυτό το πλαίσιο, το 2023 πέτυχαμε την είσοδο του Ομίλου στους κλάδους λογισμικού για φαρμακεία/φαρμακαποθήκες καθώς και property management, με τις εξαγορές του προϊόντος Smartware και της εταιρείας CGSoft αντίστοιχα. Στη συνέχεια, με την εξαγορά της εταιρείας SW Retailsoft, επεκτείναμε την παρουσία μας στο χώρο του Λογισμικού Εντατικής Λιανικής, και ιδιαίτερα στην αγορά των Super Markets, Mini Markets και Πολυκαταστημάτων.

Σε ότι αφορά στα ιδιοπαραγόμενα νέα προϊόντα, στα τέλη του δεύτερου τριμήνου του τρέχοντος έτους ξεκίνησε η εμπορική διάθεση δύο οικογενειών προϊόντων, των Entersoft QuickBiz και Entersoft HR 360 και σηματοδοτούν την είσοδο του Ομίλου σε δύο νέες αγορές.

Το Entersoft QuickBiz είναι λογισμικό Εμπορικής και Οικονομικής διαχείρισης που απευθύνεται σε μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που απαιτούν λύσεις πέραν της απλοϊκής ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Το Entersoft HR 360 καλύπτει τη Διαχείριση Προσλήψεων, Διαχείριση Προσωπικού και Μισθοδοσία. Και οι δύο οικογένειες προϊόντων είναι οι μόνες στην αγορά που λειτουργούν πλήρως και αποκλειστικά από Web browser στο Cloud, γεγονός που τις καθιστά εξαιρετικά πιο ανταγωνιστικές από αντίστοιχες που διατίθενται σήμερα. Συνεπικουρικά στην έναρξη εμπορικής διάθεσης του Entersoft HR 360 εντάσσεται και η πρόσφατη εξαγορά της εταιρείας SmartCV.

Τέλος, η ενσωμάτωση και ανάπτυξη της Bit Software στη Ρουμανία εξελίσσεται σύμφωνα με τον προγραμματισμό και τον ετήσιο προϋπολογισμό. Εκτιμούμε ότι ο μετασχηματισμός που διενεργείται στην τρέχουσα χρονιά, θα συμβάλλει στην σταδιακή αύξηση των λειτουργικών περιθωρίων της Bit Software σε επίπεδο αντίστοιχο με της Entersoft, ενισχύοντας το συνολικό margin κερδοφορίας του Ομίλου όπως έχει ήδη εκτιμήσει η διοίκηση για το μέλλον.

Για το τελευταίο τρίμηνο, η ισχυρή εισερχόμενη ζήτηση και το βαθύ pipeline νέων έργων ενισχύει την εκτίμηση για διατήρηση αντίστοιχων ρυθμών ανάπτυξης εσόδων και κερδοφορίας, ενώ οι επενδύσεις των προηγούμενων ετών σε νέα προϊόντα και η γεωγραφική επέκταση, θέτουν τις βάσεις για διατήρηση παρόμοιων ρυθμών και για το μεσοπρόθεσμο διάστημα.

Σχετικα αρθρα

Amazon: Γιατί επενδύει στην αυθημερόν παράδοση (vid)

admin

Orilina Properties: Πώς κατανεμήθηκαν οι μετοχές της δημόσιας προσφοράς

admin

Την Δευτέρα (11/12) η «πρεμιέρα» της Orilina Properties στο Χρηματιστήριο

admin

Jefferies: Θετική στάση απέναντι στην Ελλάδα- Εξαιρετική εικόνα στο χρηματιστήριο

admin

Galaxy Cosmos Mezz: Στις 20/12 η καταβολή της επιστροφής κεφαλαίου

admin

Medicon: Διαψεύδει δημοσιεύματα για πωλήσεις από βασικούς μετόχους

admin

Medicon: Καμία διαπραγμάτευση για πώληση μετοχών

admin

Ισχυρή αύξηση της αξίας συναλλαγών το Νοέμβριο στο Χ.Α.

admin

Στρατηγική συνεργασία Intersys με την Konica Minolta Ελλάς

admin

Vodafone: Δωρεάν απεριόριστα data για τα Χριστούγεννα

admin

Νέο κατάστημα PEPCO σε ακίνητο της Premia Properties στην Παιανία

admin

Ενωση Εισηγμένων Εταιρειών: Νέος πρόεδρος ο Φώτης Καρατζένης

admin