Image default
Πολιτική

Κατρίνης: «Το ΠΑΣΟΚ διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για νικηφόρα εναλλακτική πρόταση»

Κατρίνης: «Το ΠΑΣΟΚ διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για νικηφόρα εναλλακτική πρόταση»

κατρινης

Για την  δυναμική και ανοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοίκητων εκλογών μίλησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπροσώπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Για την  δυναμική και τη σταθερά ανοδική πορεία του ΠΑΣΟΚ στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοίκητων εκλογών μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Κοινοβουλευτικός Εκπροσώπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης

«Το ΠΑΣΟΚ την Κυριακή όχι μόνο έδειξε ότι ενισχύει τις δυνάμεις του στην αυτοδιοίκηση, αλλά στις κρίσιμες αναμετρήσεις που ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης έδωσε χαρακτήρα μετωπικού αγώνα και ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, στελέχη του κατάφεραν να έχουν ευρύτερη στήριξη και να νικήσουν.Άρα αυτό το νικηφόρο ΠΑΣΟΚ είναι το ισχυρό μήνυμα που βγαίνει από τις κάλπες της Κυριακής και μας δείχνει το δρόμο, ώστε με πολλή δουλειά να μπορέσουμε να συσπειρώσουμε ευρύτερες δυνάμεις γύρω από τον πολιτικό μας χώρο.
Όταν υπάρχει ρεαλιστική εναλλακτική κυβερνητική πρόταση όπως του ΠΑΣΟΚ, αυτή μπορεί να είναι και νικηφόρα» είπε. 

Σε ό,τι αφορά το θέμα των προοδευτικών συνεργασιών και του «μετώπου» απέναντι στην κυβέρνηση ο Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

«Εμείς στο ΠΑΣΟΚ δεν υποτιμούμε ότι ο κ. Ζαχαριάδης από την πρώτη στιγμή του δευτέρου γύρου στον δήμο Αθηνών δήλωσε την στήριξή του στον Χάρη Δούκα. Αυτός ήταν και ένας από τους λόγους που οδήγησε σε ευρύτερες συσπειρώσεις και συγκλίσεις στο αποτέλεσμα της Κυριακής. Αλλά ήταν κυρίως οι επιτυχημένες υποψηφιότητες του Χάρη Δούκα και του Δημήτρη Κουρέτα στη Θεσσαλία, που εξαρχής προτάθηκαν από το ΠΑΣΟΚ, αυτές που οδήγησαν σε στήριξη από ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις.

Αυτή τη στιγμή έχουμε στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην τοπική αυτοδιοίκηση που κατάφεραν να αποδείξουν στους πολίτες και στους κατοίκους των περιοχών τους ότι μπορούν να έχουν μια νικηφόρα εναλλακτική πρόταση. Απέναντι λοιπόν στην αλαζονική κυβερνητική πρακτική, αυτοί που στάθηκαν και κοίταξαν στα μάτια τα κυβερνητικά στελέχη και τους εκλεκτούς του Πρωθυπουργού και τους κέρδισαν, είναι στελέχη του ΠΑΣΟΚ.Αυτή η συζήτηση έχει ξεκινήσει από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όταν είδε ότι τα δικά του στελέχη δεν κατάφεραν να πάρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η όποια λοιπόν συζήτηση για τη σύγκλιση των προοδευτικών δυνάμεων θα πρέπει να ξεκινήσει με όρους κοινωνίας και βάσης. Δεν μπορεί να είναι αποτέλεσμα ή προϊόν συμφωνίας, επειδή κάποιοι αποδοκιμάστηκαν ή ανακάλυψαν το βράδυ των εκλογών ότι πρέπει να γίνει ένα προοδευτικό μέτωπο.

Εμείς λέμε ότι αυτή η σύγκλιση επιτυγχάνεται με νέα και αξιόπιστα πρόσωπα που πείθουν τους πολίτες με την πρότασή τους και μπορούν να είναι πλειοψηφικά. Ο Χάρης Δούκας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Με μία προοδευτική στρατηγική για την Αθήνα και με καθαρό λόγο κατάφερε να είναι νικητής σε μία μάχη, στην οποία κανείς από τον χώρο της κυβερνητικής παράταξης δεν πίστευε ότι θα κερδίσει και μάλιστα να κερδίσει την αλαζονική τους συμπεριφορά.

Και το λέω αυτό, γιατί είδαμε στελέχη της κυβέρνησης, που επιστρατεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, να απαιτούν από τους Έλληνες πολίτες να ψηφίσουν μόνο εκλεκτούς της Νέας Δημοκρατίας και να θέτουν διλήμματα, ότι αν δεν εκλεγούν οι υποστηριζόμενοί τους, θα υπάρξει δυσκολία σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών»
 

- sofokleous10.gr

Διαβάστε τις Ειδήσεις σήμερα και ενημερωθείτε για τα πρόσφατα νέα.
Ακολουθήστε το sofokleous10.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Σχετικα αρθρα

Μήνυμα Ερντογάν ενόψει της επίσκεψής του στην Αθήνα: Eύχομαι το ταξίδι μου να φέρει θετικά αποτελέσματα

admin

M. Σχοινάς: «Πιο αντιβρετανική συμπεριφορά από του Σούνακ δεν υπάρχει»

admin

Bild: «Οι Έλληνες αντεπιτίθενται – Χρεοκοπημένοι Γερμανοί πουλήστε τα νησιά σας»

admin

Διεθνής Ημέρα Αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό: Τα μηνύματα ΚΚΕ και Κασσελάκη

admin

Μητσοτάκης: Η ακύρωση της συνάντησης από τον Σούνακ έδωσε μεγαλύτερη δημοσιότητα στο δίκαιο αίτημά μας για τα Γλυπτά

admin

Κοντογεώργης για τα Γλυπτά του Παρθενώνα: Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τη δουλειά της προκειμένου να εκπληρωθούν οι πόθοι όλων μας

admin

Γεραπετρίτης: Το αίτημα για τα Γλυπτά προκύπτει από το δίκαιο, την ιστορία και τις οικουμενικές πολιτιστικές αξίες

admin

Κασσελάκης για προϋπολογισμό 2024: Μόνο οι αριθμοί μπορούν να δείξουν το μέγεθος της κοινωνικής παρακμής 

admin

Μητσοτάκης για Σούνακ: Ατυχές γεγονός, δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις με Βρετανία, θετική η δημοσιότητα για τα Γλυπτά

admin

Τουρκία: «Η Ελλάδα με τα Rafale έχει υπεροχή στο Αιγαίο, σχεδιάζουμε να προμηθευτούμε 40 Eurofighter», λέει ο Γκιουλέρ

admin

Τζανακόπουλος στον ΣΚΑΪ: Ο Κασσελάκης μετατρέπει τον ΣΥΡΙΖΑ σε σκληρό φιλελεύθερο κόμμα

admin

Τουρκία: «Υπεροχή των Ελλήνων με τα Rafale στο Αιγαίο – Θέλουμε τα Eurofighter, οι Βρετανοί μας στηρίζουν»

admin