Image default
Οικονομία

Το υπερπολυτελές «Celestyal Journey» ανοίγει τις πόρτες του

Tην προσθήκη του νεότερου πλοίου της, Celestyal Journey, στο στόλο της, γνωστοποίησε πρόσφατα η Celestyal Cruises, ενώ πραγματοποίησε και σχετικές εκδηλώσεις επί του πλοίου στις 14 και 15 Οκτωβρίου στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, αντίστοιχα.

Το Celestyal Journey αποτελεί ορόσημο για τη Celestyal, ενσαρκώνοντας τη δέσμευση της εταιρείας να προσφέρει στους επιβάτες της ξεχωριστές εμπειρίες, ενώ παράλληλα στήριξε την ελληνική οικονομία, καθώς 16 εκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά 26 που επενδύθηκαν, αξιοποιήθηκαν στην Ελλάδα για την εκτέλεση των εργασιών αναβάθμισης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 3

Στις δύο εκδηλώσεις παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της ελληνικής Πολιτείας και υψηλόβαθμα στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, όπως οι: κ. Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο Δήμο Πειραιά και Θανάσης Καρλής, Αναπληρωτής Διευθυντής Marketing του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά. Αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη: ο κος Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Λιμένων/ Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, η κα Χριστίνα Γούλα, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο κος Σωκράτης Δημητριάδης, Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, ο κ. Αθανάσιος Λιάγκος Εκτελεστικός Πρόεδρος και ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης και ο Πλοίαρχος Λ.Σ. Γρηγόριος Τσαγκαράκης, Λιμενάρχης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 1
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ 8

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων, έγινε εμφανές ότι η ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας στην Ελλάδα πρόκειται να συνεχιστεί στο μέλλον, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες και οφέλη στην εθνική και τοπική οικονομία. Η Celestyal διαδραματίζει ζωτικό ρόλο, υποστηρίζοντας τις τοπικές επιχειρήσεις, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την οικονομική ευημερία των κοινοτήτων που συνδέονται με τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα με συνολική ετήσια συνεισφορά ύψους 136 εκατομμυρίων ευρώ στην ελληνική οικονομία. Επιπλέον, με τη δραστηριοποίηση του Celestyal Journey στα ελληνικά λιμάνια, αυτά εδραιώνονται ως πλέον ανταγωνιστικά και πιο ελκυστικά στους διεθνείς ταξιδιώτες.

IMG_9645a copy

Τα παραπάνω τόνισαν με τις ομιλίες και τους χαιρετισμούς που απήθυναν οι αξιωματούχοι στον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα, ο κ. Χρήστος Στυλιανίδης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ανέφερε: «Ως Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής καλωσορίζω με την σειρά μου την προσθήκη αυτού του υπέροχου πλοίου, το Celestyal Journey, στον κλάδο της κρουαζιέρας, το οποίο ως  παράδειγμα καινοτομίας και τεχνολογικής προόδου προωθεί την οικονομική ανάπτυξη, την απασχόληση και τον βιώσιμο τουρισμό. […] Είμαι βέβαιος ότι το Celestyal Journey θα συμβάλλει στην ενίσχυση του ελληνικού Ναυτιλιακού τομέα, θα εξυπηρετήσει την ναυτιλιακή κοινότητα και θα δώσει την δυνατότητα φιλοξενίας πολλών ταξιδιωτών από όλο τον κόσμο […] Θέλω να συγχαρώ το επιτελείο της Celestyal που συμβάλει στην ενίσχυση της γαλάζιας μας οικονομίας, επιμένοντας στην δέσμευση όλων μας για πράσινη ναυτιλία επενδύοντας με τολμηρό τρόπο στην τεχνολογία, την καινοτομία αλλά και την αναβάθμιση εγγενών υποδομών. Ευχές στον καπετάνιο του πλοίου, τον πιο βασικό παράγοντα, καπ.  Άγγελο Βασιλάκο».

IMG_9573 copy
IMG_9611 copy

Στη συνέχεια, η κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων στο Δήμο Πειραιά, επεσήμανε: «Η προώθηση της τουριστικής διάστασης της πόλη μας, δεν αποσκοπεί απλώς σε όφελος για την τοπική οικονομία, αλλά αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία να οικοδομήσουμε ισχυρούς δεσμούς μέσα στην κοινότητά μας και να αναδείξουμε τον μοναδικό χαρακτήρα του Πειραιά. Επενδύοντας σε υποδομές, διατηρώντας την κληρονομιά μας και προβάλλοντας μια σύγχρονη ταυτότητα, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που προσελκύει επισκέπτες από όλο τον κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Με αυτές τις σκέψεις, θα ήθελα να ευχηθώ στο Celestyal Journey να είναι καλοτάξιδο, να συνεχίζει να φιλοξενείται στον Πειραιά μας, και να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επιβάτες του».

IMG_9575 copy
IMG_9515 copy
IMG_9584 copy

Ενώ ο κος Θανάσης Καρλής, Αναπληρωτής Διευθυντής Marketing του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά έδωσε συγχαρητήρια στη Celestyal για την ανακαίνιση του πλοίου, εκτιμώντας ότι «το λιμάνι του Πειραιά θα υποδεχτεί φέτος περί τα 750 πλοία, από τα οποία περίπου τα 2/3 εκτελούν homeporting, που σημαίνει ότι αυτό βοηθάει στην αύξηση του οικονομικού αποτυπώματος σε όλη την ευρύτερη περιοχή και φυσικά, η Celestyal κατέχει ένα σημαντικό ποσοστό σε αυτό».

IMG_9514 copy
IMG_9668 copy

Η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, παρουσιάζει μια ξεχωριστή ευκαιρία για την χώρα να ενισχύσει τη θέση της στο διεθνές σκηνικό της κρουαζιέρας, στοιχείο που τόνισαν με τις ομιλίες τους οι αξιωματούχοι προσκεκλημένοι στην τοπική εκδήλωση. Ο κος Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, Γενικός Γραμματέας Λιμένων/ Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής δήλωσε: «Η προσθήκη ενός ακόμη κρουαζιερόπλοιου, όπως το Celestyal Journey, το οποίο θα εκτελεί σε μόνιμη βάση κρουαζιέρες ξεκινώντας από διάφορα ελληνικά λιμάνια ένα εκ των οποίων αυτό της Θεσσαλονίκης, συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη αυτής της σημαντικής μορφής τουρισμού στη χώρα μας. Είναι ενθαρρυντικό ότι όλες οι εργασίες αναβάθμισης του πλοίου πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα δημιουργώντας θέσεις εργασίας στην ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία, υποστηρίζοντας τη διατήρηση της τεχνογνωσίας συντήρησης και επισκευών πλοίων σε ελληνικά χέρια. Εύχομαι στον πλοίαρχο και στο πλήρωμα καλά ταξίδια και στη Celestyal καλή επιτυχία σε ότι αφορά στα σχέδια ανάπτυξης της εταιρείας».

IMG_9620 copy
IMG_9591 copy

Στη συνέχεια, στο βήμα ανέβηκε η κα Χριστίνα Γούλα, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, και αναφέρθηκε στο επιτυχημένο μοντέλο συνεργασίας όλων των φορέων, που βρίσκονται στο χώρο του τουρισμού, όπως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω της Αντιπεριφέρειας Τουρισμού, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Τουρισμού Θεσσαλονίκης, ο Οργανισμός Λιμένα Θεσσαλονίκης: «Όλα τα χρόνια έχουμε άριστες συνέργειες, κυρίως όμως, έχουμε κοινές στοχεύσεις και κοινό όραμα. Συνέργειες έχουμε και με τη Celestyal μέσα από ενέργειες marketing και μέσα από τη διοργάνωση σημαντικών ταξιδιών εξοικείωσης. Πιστεύω […]  πως τα επόμενα χρόνια θα βρούμε νέους τρόπους και πρακτικές για την προβολή του συγκεκριμένου τουριστικού προϊόντος, που έχει να συνεισφέρει πολλά και πολλαπλασιαστικά στην αγορά του τόπου μας».

Τέλος, ο κος Αθανάσιος Λιάγκος, Εκτελεστικός Πρόεδρος και ΔΣ του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης καλωσόρισε την Celestyal, τον Πλοίαρχο και το πλήρωμα του πλοίου, Celestyal Journey, στο νέο πλήρως εξοπλισμένο Σταθμό Κρουαζιέρας «Μέγας Αλέξανδρος» και ευχαρίστησε θερμά που τα τελευταία τρία χρόνια η εταιρεία επιλέγει σταθερά το λιμάνι της Θεσσαλονίκης ως βάση για homeporting, δίνοντας την ευκαιρία στους επιβάτες της να γνωρίσουν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι, επιστρέφοντας στις χώρες τους, μετατρέπονται σε άτυποι πρεσβευτές αυτών των μοναδικών και αξέχαστων εμπειριών. Επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «Στην ΟΛΘ Α.Ε. όραμά μας είναι να είμαστε κάτι περισσότερο από ένα λιμάνι. Στη βάση αυτή, υλοποιούμε επενδύσεις που δημιουργούν σημαντική προστιθέμενη αξία για την ίδια την εταιρεία, καθώς και για το σύνολο των εταίρων της».

Στις εισηγήσεις του, ο οικοδεσπότης κ. Κρις Θεοφιλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για το Celestyal Journey και τη συμβολή του στην ανάπτυξη του κλάδου της κρουαζιέρας στην Ελλάδα, καθώς και στο μέλλον της εταιρείας. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η εκκίνηση του πλοίου στις 2 Σεπτεμβρίου,  αποτελεί ορόσημο στην εξέλιξη της Celestyal. Αυτή η σημαντική στιγμή είναι η έναρξη μίας συναρπαστικής περιόδου για εμάς, αντανακλώντας την ακλόνητη δέσμευσή μας προς τους επιβάτες μας και προς την Ελλάδα. Το Celestyal Journey σηματοδοτεί την έναρξη ενός καινούργιου κεφαλαίου στην προσπάθειά μας να επενδύσουμε και να προσφέρουμε αναβαθμισμένες, υψηλής ποιότητας κρουαζιέρες στους επιβάτες μας. Πλέει στις θάλασσες ως απόδειξη της ακλόνητης δέσμευσης της εταιρείας για την ενίσχυση της ανάπτυξης του κλάδου της κρουαζιέρας και του τουρισμού σε όλη την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

IMG_9521 copy

Το Celestyal Journey

Το πλοίο προσφέρει 630 Dream Suites και Cosmos Cabins, καθώς οι επιβάτες ξεκινούν τις περιπέτειές τους στο Αιγαίο Πέλαγος. Οι επιβάτες μπορούν, επίσης, να απολαύσουν πολύ περισσότερες καμπίνες με θέα, στις καμπίνες Dream Suites με ιδιωτικό μπαλκόνι, ενώ για πρώτη φορά για τη Celestyal, το πλοίο παρουσιάζει την αποκλειστική σουίτα Stargazer Penthouse Suite, προσφέροντας μια premium εμπειρία κρουαζιέρας. Αυτή η σουίτα διαθέτει καθιστικό και τραπεζαρία, ξεχωριστό υπνοδωμάτιο, εξοπλισμένη κουζίνα και ιδιωτικό μπάνιο.

Όσον αφορά τη γαστρονομία, το Celestyal Journey διαθέτει 7 νέα εστιατόρια. Σημειώνεται ότι δύο από αυτά τα εστιατόρια περιλαμβάνονται στα πακέτα της εταιρείας, εξασφαλίζοντας ότι όλοι οι επιβάτες μπορούν να τα απολαύσουν. Επιπλέον, δύο εστιατόρια είναι αποκλειστικά αφιερωμένα στους επιβάτες των σουιτών Penthouse και Grand Dream, αν και υπάρχει δυνατότητα και για άλλους επιβάτες να τα γευτούν.

Μετά τις πρώτες του κρουαζιέρες «Ειδυλλιακό Αιγαίο» τον Σεπτέμβριο, το Celestyal Journey συνεχίζει τον Οκτώβριο με τη μοναδική κρουαζιέρα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου», με επισκέψεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Κωνσταντινούπολη, το Δίκελι, το Κουσαντασί και την Πάτμο, ενώ στη συνέχεια θα αποπλεύσει για την βραβευμένη κρουαζιέρα επτά διανυκτερέσευων «Τρεις Ήπειροι», με επισκέψεις σε Ελλάδα, Αίγυπτο, Κύπρο και Τουρκία.

Φωτό: Celestyal / Ναυτικά Χρονικά

Σχετικα αρθρα

Ρεύμα: Τι πρέπει να ξέρετε για τα «έγχρωμα» τιμολόγια – Tips για συμφέρουσα επιλογή

fastpath

ΥΠΕΝ: Πληροφορίες για τα τιμολόγια ρεύματος με ισχύ από 01.01.2024

fastpath

Νέα τιμολόγια ρεύματος: Ερωτήσεις & απαντήσεις για το τι ισχύει από 1/1/2024

admin

Τι αλλάζει στην καθημερινότητά μας με το φορολογικό νομοσχέδιο – 10 αλλαγές κοινωνικής δικαιοσύνης

admin

Η Ουκρανία εκτιμά ότι η συγκομιδή σιτηρών θα φθάσει σχεδόν στους 60 εκατ. τόνους το 2023

fastpath

Κύριες συντάξεις: Υπεγράφη η εγκύκλιος για αύξηση 3% από 1/1/2024

admin

Παπαθανάσης: Δικαίωση της εθνικής προσπάθειας η απόφαση του Ecofin

admin

ΗΠΑ: Εκτινάχθηκε σε υψηλά πέντε μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Δεκέμβριο

fastpath

Υπ. Ανάπτυξης: Αποδίδει καρπούς η προσπάθεια της κυβέρνησης για τον εισαγόμενο πληθωρισμό

admin

Ecofin: «Πράσινο φως» στο τροποποιημένο σχέδιο ανάκαμψης της Ελλάδας

admin

Δημοσιονομικοί Κανόνες ΕΕ: Τι αναφέρει η συμβιβαστική πρόταση – Ειδική μεταχείριση στο ελληνικό χρέος για τις πληρωμές του 2033

fastpath

ΑΣΕΠ: Τα προσωρινά αποτελέσματα για 143 θέσεις σε 17 φορείς της Υγείας

admin