Image default
Οικονομία

ΔΝΤ: Η Γαλλία θα πασχίσει για να πετύχει τον στόχο του ελλείμματος

Η Γαλλία θα δυσκολευτεί να μειώσει δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 2,7% χωρίς «λίγη περισσότερη προσπάθεια», δήλωσε ο οικονομικός επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το Σάββατο. 

Η Γαλλία θα δυσκολευτεί να μειώσει δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 2,7% χωρίς «λίγη περισσότερη προσπάθεια», δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου το Σάββατο.

Οι μεταρρυθμίσεις που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση, σε τομείς όπως οι συντάξεις και η ανεργία, «θα αποφέρουν καρπούς και θα βοηθήσουν με τη δημοσιονομική κατάσταση στη Γαλλία, ωστόσο, δυστυχώς, χρειάζονται λίγο περισσότερα», δήλωσε ο Pierre-Olivier Gourinchas στην France Inter.

Στον προυπολογισμό του 2024, η γαλλική κυβέρνηση στοχεύει να μειώσει το χρέος και να αποταμιεύσει 16 δισ. ευρώ.

Την Τέταρτη, η κυβέρνηση προώθησε τη νομοθεσία για τα έσοδα στον προυπολογισμό του 2024 μέσω της Κάτω Βουλής, χρησιμοποιώντας ειδικές συνταγματικές αρμοδιότητες για να παρακάμψει την ψήφο των νομοθετών, όταν απέτυχε να εξασφαλίσει αρκετή υποστήριξη.

Όσο αφορά το κομμάτι των δαπανών του προυπολογισμού, το οποίο αναμένεται να εξεταστεί από τους νομοθέτες από την επόμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβάνει σχέδια για την εξοικονόμηση 16 δισ. ευρώ, με τα 10 δισ. να προέρχονται από τον τερματισμό του πλαφόν στις τιμές καυσίμων και ενέργειας.

Ο υπουργός Οικονομικών Μπρούνο ΛεΜερ είπε πως η απόφαση της Moody’s την Παρασκευή να διατηρήσει την πιστοληπτική αξιολόγηση της Γαλλίας, «ενισχύει τη δυνατότητά μας να μειώσουμε το χρέος και την αποφασιστικότητά μου να αποκαταστήσω τα δημόσια οικονομικά μας».

Σχετικα αρθρα

Αυξήθηκαν 23,2% οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Νοέμβριο

admin

UBS: Bullish για τα ελληνικά ομόλογα – Στα ραντάρ των διεθνών επενδυτών 

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Aύξηση κατά 54,4% στα νοικοκυριά που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο

fastpath

Μητσοτάκης από ΔΙΜΕΑ: Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη συγκράτηση της αύξησης των τιμών

fastpath

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ανοίγει έως τις 15 Δεκεμβρίου το ΟΣΔΕ για διορθώσεις

fastpath

Μητσοτάκης: Η ενίσχυση της ΔΙΜΕΑ ένα μόνο βέλος στη φαρέτρα μας για την ακρίβεια

fastpath

Ενεργοποιείται το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας ύψους 61,5 εκατ. ευρώ

fastpath

«Λάμπουν» διεθνώς τα ελληνικά ομόλογα – «Ψήφος εμπιστοσύνης» στην ελληνική οικονομία

fastpath

Γιατί η UBS δηλώνει «bullish» για τα ελληνικά ομόλογα

fastpath

Deloitte: 9 στις 10 επιχειρήσεις θα αυξήσουν τις επενδύσεις στην καινοτομία – Οι μοχλοί ανάπτυξης και τα εμπόδια

admin

Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

admin

Capital Link: Σήμερα η 25η συνάντηση κορυφής στη Νέα Υόρκη για την ελληνική οικονομία και τις επενδύσεις

admin