Image default
Επιχειρήσεις

Vodafone Business: Αναθέσεις δημοσίων έργων άνω των €300 εκατ.

Την εξαιρετική του πορεία στην ανάληψη έργων του δημοσίου τομέα συνεχίζει το Vodafone Business, ενισχύοντας το αποτύπωμά του μέσα από έργα τεχνολογίας που μετασχηματίζουν τη λειτουργία των Δημόσιων Οργανισμών και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα στις πόλεις της χώρας μας. Συνολικά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η αξία των αναθέσεων έχει ξεπεράσει μέχρι στιγμής το ποσό των 300 εκατ. ευρώ με περισσότερα από τριάντα (30) έργα, τα οποία εκτείνονται σε τομείς όπως: υπηρεσίες ολοκλήρωσης συστημάτων (System Integration), έργα ψηφιοποίησης, ενίσχυσης της εξωστρέφειας των αγροτικών προϊόντων και εκπαίδευσης.

Η ενίσχυση της ομάδας στελεχών, το διευρυμένο φάσμα λύσεων που προσφέρει η Vodafone Ελλάδας για όλες τις παραπάνω κατηγορίες, σε συνεργασία με ελληνικές εταιρίες πληροφορικής πρώτης γραμμής, καθώς και οι δυνατότητες που προσφέρει το Vodafone Green Network πανελλαδικά αποτελούν τα βασικά οχήματα ανάπτυξης του τομέα Δημοσίου της εταιρείας.

Παράλληλα, κομβικό ρόλο στην περαιτέρω ανάληψη έργων Δημοσίου Τομέα αναμένεται να διαδραματίσουν τα έργα έξυπνων πόλεων, με όχημα την Πλατφόρμα Έξυπνων Πόλεων, η οποία επιτρέπει στις πόλεις να διαχειρίζονται σοφότερα και ολιστικά μια σειρά από δημοτικά συστήματα και υπηρεσίες προς όφελος των πολιτών. Με αυτό τον τρόπο, αξιοποιούν μεγάλο εύρος δεδομένων που συλλέγονται από διαφορετικές πηγές και αισθητήρες, ώστε να βελτιώνουν τις υπηρεσίες, να διασφαλίζουν την ομαλή ενσωμάτωση των διάφορων αστικών υπηρεσιών και να εξελίσσονται με βάση τις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των πολιτών. H μέχρι στιγμής εμπειρία από τη χώρα μας τείνει να επιβεβαιώσει ένα εκ των βασικών συμπερασμάτων της πρόσφατης έρευνας του Ομίλου Vodafone, σύμφωνα με την οποία οι έξυπνες λύσεις εκτείνονται σε διαφορετικές κατηγορίες με την ενέργεια και το περιβάλλον, την ασφάλεια και τις λύσεις κινητικότητας να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους Δήμους.

Πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η ανάθεση έργου από τον Δήμο Ηρακλείου Κρήτης σχετικά με προμήθεια και έξυπνες υπηρεσίες τηλεματικού εξοπλισμού, με στόχο τη βελτιστοποίηση αποκομιδής και μεταφοράς των απορριμμάτων με εξοικονόμηση χρόνου και ενέργειας στο σύνολο των οχημάτων του δημοτικού στόλου. Το σύστημα παρέχει δυνατότητες παρακολούθησης των καθημερινών μετακινήσεων και εργασιών των οχημάτων αυτών, με δυνατότητα επέκτασης σε όλα τα δημοτικά οχήματα, παρατηρώντας παραμέτρους όπως: διαδρομή, στάση, υπέρβαση ταχύτητας, είσοδος-έξοδος από επιλεγμένες περιοχές κλπ., την προμήθεια συστήματος αυτόματης ταυτοποίησης κάδων RFID και δυναμική καταγραφή του βάρους των απορριμμάτων κατά την αποκομιδή.

O Γιώργος Τζανετάκος, γενικός διευθυντής του Vodafone Business, δήλωσε: «H πρόοδος των έργων του Δημοσίου Τομέα, αλλά και το μέγεθος των ευρωπαϊκών και εθνικών πόρων που αναμένεται να διατεθούν στο άμεσο μέλλον αναδεικνύουν πως η Ελλάδα έχει αγκαλιάσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό ως στρατηγική ευκαιρία για την οικοδόμηση μιας πιο ανταγωνιστικής και ανθεκτικής οικονομίας και κοινωνίας. Θα πρέπει να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό για να διασφαλίσουμε ότι οι Δημόσιοι Οργανισμοί και οι πολίτες, εντέλει, θα επωφεληθούν στο άμεσο μέλλον από την ψηφιοποίηση».

Σχετικα αρθρα

tbi bank και THEFIXERS προσφέρουν ευέλικτη αποπληρωμή για άμεσες τεχνολογικές λύσεις

admin

Το ΣΚΡΑΤΣ στον ρυθμό των Χριστουγέννων

admin

Μασούτης: Η φοροδιαφυγή αντιμετωπίζεται με περισσότερους ελέγχους, ψηφιακά εργαλεία και θέσπιση πραγματικών κριτηρίων

admin

ΕΚΤΕΡ: Ανέλαβε έργο 7,5 εκατ. ευρώ στην Κόρινθο

admin

Χρηματιστήριο: Στις 1270 μονάδες η πλησιέστερη αντίσταση

admin

Νέο έργο 7,5 εκατ. ανέλαβε η ΕΚΤΕΡ

admin

H Matrix Pack αναζητά επενδυτή για την ανάπτυξή της

admin

FT: Η ελληνική εταιρεία που κρατά αναμμένα τα φώτα στο Ισραήλ

admin

ΔΑΑ-Βενιζέλος: Μοιράζει μέρισμα και κέρδη προηγούμενων χρήσεων πριν το Χρηματιστήριο

admin

ΕΡΕΤΒΟ: Η εικόνα του 2022, η Γραμμή 4 και νέες διεκδικήσεις έργων

admin

«Βασίλαγας»: Από τη… Walmart, στο λουκέτο και στα σφυριά (pics)

admin

Matrix Pack: Ο ελληνικός όμιλος που βρήκε «χρυσάφι» στα χάρτινα καλαμάκια – Έρχονται νέες επενδύσεις (pics)

admin