Image default
BLOOMBERG

Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Μπάιντεν βάζει αυστηρό πλαίσιο ασφάλειες στις εφαρμογές που χρησιμοποιεί το κράτος

Εκτελεστικό διάταγμα αναμένεται να υπογράψει τη Δευτέρα ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, σύμφωνα με το οποίο θα απαιτείται η πλήρης δοκιμή ασφαλείας των εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης πριν αυτά χρησιμοποιήσουν από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες, σύμφωνα με ένα προσχέδιο που έχει στην κατοχή του το -.

Πρόκειται για το πιο σημαντικό, μέχρι σήμερα,  βήμα προκειμένου να χαλιναγωγηθεί η αναδυόμενη τεχνολογία της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Το προσχέδιο, με ημερομηνία 23 Οκτωβρίου, αξιοποιεί τη θέση της κυβέρνησης ως κορυφαίου πελάτη για εταιρείες τεχνολογίας όπως η Microsoft και η Amazon για να οδηγήσουν σε αλλαγές στα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης τους. Κατευθύνει το Υπουργείο Εργασίας να αποφασίσει κατευθυντήριες γραμμές για τις προμήθειες των ομοσπονδιακών υπηρεσιών σχετικά με την πρόληψη των διακρίσεων στα συστήματα προσλήψεων που καθοδηγούνται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι Αμερικανοί νομοθέτες έχουν δείξει ευρύ ενδιαφέρον για την επιβολή ορίων στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά δεν έχει ακόμη εμφανιστεί μια κυρίαρχη στρατηγική, σημειώνει το -. Η οδηγία του Μπάιντεν θέτει ένα αρχικό προστατευτικό πλαίσιο, την ώρα που το Κογκρέσο εργάζεται για μια πιο ισχυρή νομοθεσία.

Οι Αμερικανοί χρησιμοποιούν ήδη την τεχνητή νοημοσύνη για να γράφουν ομιλίες, να προγραμματίζουν γεύματα και να επιταχύνουν την έρευνα, μεταξύ άλλων εφαρμογών.

Ο Μπάιντεν πρόκειται να υπογράψει ένα εκτελεστικό διάταγμα για την τεχνητή νοημοσύνη ημέρες πριν η Αντιπρόεδρος Καμάλα Χάριςκαι οι ηγέτες του κλάδου συμμετάσχουν σε μια σύνοδο κορυφής στο Ηνωμένο Βασίλειο σχετικά με τους κινδύνους της τεχνητής νοημοσύνης, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ.

Το σχέδιο για το διάταγμα περιλαμβάνει 111 σελίδες, στις οποίες ενθαρρύνεται, μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών να εξετάσει το ενδεχόμενο χρήσης της τεχνητής νοημοσύνης για τον αποκλεισμό ανεπιθύμητων αυτόματων κλήσεων και μηνυμάτων κειμένου για τους καταναλωτές.

Το διάταγμα βασίζεται σε εθελοντικές δεσμεύσεις για ασφαλή ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, που εγκρίθηκε από περισσότερες από δώδεκα εταιρείες το καλοκαίρι κατόπιν αιτήματος του Λευκού Οίκου, καθώς και στο σχέδιο σχεδίου AI «Bill of Rights» της κυβέρνησης, ένα πλαίσιο βασισμένο στα δικαιώματα για ασφαλή ανάπτυξη και χρήση AI, που κυκλοφόρησε το περασμένο φθινόπωρο.

Καλεί τους υπαλλήλους μετανάστευσης να απλοποιήσουν τις απαιτήσεις βίζας για αλλοδαπούς εργαζομένους με τεχνογνωσία τεχνητής νοημοσύνης και καθοδηγεί την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να επιταχύνει την πρόσληψη ταλέντων τεχνητής νοημοσύνης στο δικό της εργατικό δυναμικό.

Ο Λευκός Οίκος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του - για σχολιασμό.

Διαβάστε

OpenAI: Συζητήσεις για την πώληση μετοχών με αποτίμηση 86 δισ. δολάρια

Επιτροπή για Τεχνητή Νοημοσύνη στο Μέγαρο Μαξίμου – Πρόεδρος ο Κων. Δασκαλάκης

Vodafone Institute: «Με την Τεχνητή Νοημοσύνη μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις μεγαλύτερες προκλήσεις του 21ου αιώνα»

Σχετικα αρθρα

Αυτό είναι το νέο «καταφύγιο» των δισεκατομμυριούχων – Τα πλεονεκτήματα και οι διευκολύνσεις

admin

Bloomberg: Έρχεται η πρώτη ύφεση της ευρωζώνης μετά την πανδημία

admin

MacKenzie Scott: Η πρώην κυρία Μπέζος μοιράζει δισεκατομμύρια μέχρι να αδειάσει το χρηματοκιβώτιο!

admin

Rolex, Patek Philippe, Οmega: Το πάρτι στα ρολόγια πολυτελείας τελείωσε

admin

Zoltan Teszari: Ο απομονωμένος μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών με βλέψεις να επεκταθεί στην Ευρώπη

admin

Apple: Αποχωρεί ο άνθρωπος πίσω από την οθόνη αφής και άλλων ευρεσιτεχνιών

admin

Αυξημένος κίνδυνος η Ευρώπη να «ξεμείνει» από καφέ το 2024

admin

EKT: Oι traders στοιχηματίζουν μείωση επιτοκίων κατά 150 μονάδες βάσης το 2024, στο 2,5%

admin

Bloomberg: Η Ελλάδα σχεδιάζει να δίνει visa στους Τούρκους που επισκέπτονται ελληνικά νησιά

admin

Goldman Sachs: Πούλησε ιαπωνικό ξενοδοχείο στην Blackstone για $54 εκατ.

admin

Bloomberg για αναβάθμιση Ελλάδας από Fitch: Διευρύνεται το ενδιαφέρον για τα ελληνικά ομόλογα

admin

Σαουδική Αραβία: Οι περικοπές του OPEC μπορεί να συνεχιστούν και μετά τον Μάρτιο

admin