Image default
Τοις Μετρητοίς

Πετρέλαιο: Τώρα που φουλάραμε μπορεί να… πέσει

Πετρέλαιο: Τώρα που φουλάραμε μπορεί να… πέσει

Κλείνω με το συμβόλαιο του  WTI Crude Oil (CL), όπου παρά την άμεση παρακίνηση των τρομολαγνικών media  να τρέξουμε και να φουλάρουμε πετρέλαιο θέρμανσης γιατί η κρίση στη Μέση Ανατολή θα εκτοξεύσει τις τιμές στα ύψη και μάλιστα πάνω από τα 100 δολάρια,  προς το παρόν κάτι τέτοιο όμως ΔΕΝ  φαίνεται να πέφτει στη αντίληψη της τεχνικής ανάλυσης.

Μάλιστα αντί να συναλλάσσεται κοντά στην επικίνδυνη ζώνη των 93,75 με 92,75 δολαρίων ανά βαρέλι το συμβόλαιο έχει κατρακυλήσει χάνοντας όχι μόνο τα 90,75 δολάρια αλλά έτσι όπως το πάει είναι πολύ πιθανό να χάσει και τη στήριξη των 84,50 δολαρίων.

Κάτω από εκεί ο δρόμος θα ανοίξει για τα 77 δολάρια ή μια πτώση της τάξεως του -18% από τα υψηλά της κίνησης του περασμένου Σεπτεμβρίου των 95 δολαρίων. Το ιδεατό  φυσικά για το χειμώνα που έρχεται θα ήταν ένα κατέβασμα της τιμής του συμβολαίου προς τα 72,50 δολάρια.  Κρίσιμη είναι πάντως η εβδομάδα που θα ξεκινήσει. Αν το συμβόλαιο δεν μπορέσει να περάσει πάνω από τα 91 με 90.75 δολάρια τότε θα ενισχυθεί το καθοδικό σενάριο για κάτω από τα 80 δολάρια.

Το άρθρο γράφτηκε το πρωί της Τετάρτης  για την εφημερίδα “Κεφάλαιο” όπου και αναδημοσιεύεται με ανανεωμένα διαγραμματικά δεδομένα και στοιχεία. 

Αποποίηση ευθύνης: Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα συνιστά διαφημιστική ανακοίνωση ενημερωτικού περιεχομένου και δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση επενδυτική συμβουλή, ούτε υποκίνηση ή προσφορά για συμμετοχή σε οποιαδήποτε συναλλαγή. Καμία πληροφορία που εμπεριέχεται σε αυτό, δε θα πρέπει να εκληφθεί, σε καμία περίπτωση, ως προτεινόμενη ως κατάλληλη επένδυση για τον παραλήπτη, ούτε μέσο επίτευξης των συγκεκριμένων επενδυτικών στόχων ή κάλυψης οποιωνδήποτε άλλων αναγκών του παραλήπτη, ούτε υποκατάστατο τυχόν συμβατικών κειμένων που αφορούν τις περιγραφόμενες σε αυτό συναλλαγές. Για τους λόγους αυτούς, κάθε επενδυτής θα πρέπει να προβεί στη δική του αξιολόγηση οποιασδήποτε πληροφορίας παρέχεται στην παρούσα επικοινωνία και δε θα πρέπει να βασίζεται σε οποιαδήποτε τέτοια πληροφορία, ως εάν αυτή να αποτελούσε επενδυτική συμβουλή. Το παρόν δεν συνιστά, επίσης, έρευνα στον τομέα των επενδύσεων και, συνεπώς, δεν καταρτίστηκε από την Εταιρεία σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νόμου που αποσκοπούν στη διασφάλιση της ανεξαρτησίας της έρευνας στον τομέα των επενδύσεων. Οι πληροφορίες που διατίθενται στο παρόν βασίζονται σε πληροφορίες που διατίθενται στο κοινό και θεωρούνται αξιόπιστες. Η Εταιρεία δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς την ακρίβεια ή πληρότητα των πληροφοριών αυτών. Οι απόψεις και εκτιμήσεις που εκτίθενται στο παρόν αφορούν την τάση της εγχώριας και των διεθνών χρηματοοικονομικών αγορών κατά την αναγραφόμενη ημερομηνία και υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς ειδοποίηση. Η Εταιρεία ενδέχεται, ωστόσο, να συμπεριλάβει στο παρόν έρευνες στον τομέα των επενδύσεων, οι οποίες έχουν εκπονηθεί από τρίτα πρόσωπα. Η εταιρεία δεν τροποποιεί τις ως άνω έρευνες, αλλά τις παραθέτει αυτούσιες, και, συνεπώς, δεν αναλαμβάνει οποιαδήποτε ευθύνη για το περιεχόμενο αυτών.

October 29, 2023

www.chartwar.gr

Σχετικα αρθρα

Attica Bank: Πρωτόγνωρα δυναμικά πατήματα για τη μελλοντική πορεία της

admin

Optima Bank: Με άριστη διαγραμματική συμπεριφορά

admin

Alpha Bank: Με ανεκπλήρωτο ανοδικό στόχο

admin

Τράπεζα Πειραιώς: Αναμονή καθαρότερης διαγραμματικής εικόνας

admin

Εθνική Τράπεζα: Το μετά της επιτυχημένης δημόσιας προσφοράς

admin

Eurobank: Αδυναμία ανοδικής διαφυγής

admin

Τράπεζες: Στο όριο των 20 δισεκατομμυρίων ευρώ

admin

Intralot: Τα καλύτερα νέα τα έχει αφήσει για το 2024

admin

Lavipharm: Κοιτώντας πλέον δυνατά μπροστά

admin

Αλέξανδρος Εξάρχου: Η τεράστια ευκαιρία που εμφανίζεται μια φορά κάθε 100 χρόνια

admin

ΔΕΗ και τιμολόγια…

admin

2024: Η χρονιά του Ελληνικού Χρηματιστηρίου

admin