Image default
Οικονομία

Μνημόνιο Συνεργασίας Ναυτεμπορικής – China Media Group υπέγραψαν Δημ. Μελισσανίδης και Σεν Χάισιόνγκ

Μνημόνιο κατανόησης (MoU) ανάμεσα στον όμιλο της Ναυτεμπορικής και την China Media Group (CMG), υπέγραψαν το πρωί ο πρόεδρος της Aegean Oil, Δημήτρης Μελισσανίδης και ο Σεν Χάισιόνγκ, αναπληρωτής υπουργός Δημοσιότητας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Κίνας και πρόεδρος του κινεζικού ομίλου μέσων ενημέρωσης.

Η συμφωνία συνεργασίας των δύο ομίλων υπεγράφη από τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη και τον κ. Σεν, στο πλαίσιο ελληνο-κινεζικής ημερίδας σε κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα με τίτλο «Ένα αρχαίο μονοπάτι για τη σύγχρονη ευημερία» για τον διάλογο «Ζώνης και Δρόμου», μεταξύ Ελλάδας – Κίνας.

Με βάση το Μνημόνιο Κατανόησης Ναυτεμπορικής – CMG, οι δύο ειδησεογραφικοί όμιλοι συμφώνησαν:

  • Στην ενίσχυση της συνεργασίας τους σε σημαντικές ειδήσεις, στην κοινή χρήση πόρων και απόκτηση  εικόνων και βίντεο, τη δημιουργία ζωντανών συνδέσεων με δημοσιογράφους για την παροχή ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο και την κάλυψη σημαντικών γεγονότων.
  • Στην ανταλλαγή και μετάδοση χρηματοοικονομικού και οικονομικού περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένης, ενδεικτικά, της κοινής παραγωγής ειδησεογραφικών ρεπορτάζ και άρθρων για την οικονομία, την επιχειρηματικότητα και τη ναυτιλία.
  • Στη διοργάνωση από κοινού εκδηλώσεων, συμπεριλαμβανομένων φόρουμ και πάνελ και στις δύο χώρες.

Δήλωση Δημήτρη Μελισσανίδη

«Η συμφωνία συνεργασίας της Ναυτεμπορικής την China Media Group (CMG), ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους μέσων ενημέρωσης στον κόσμο, αποτελεί μια τεράστια συνεισφορά στην προσπάθειά μας για την ενίσχυση των οικονομικών, εμπορικών και ναυτιλιακών σχέσεων της Ελλάδας με τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου», τόνισε ο πρόεδρος της Aegean Oil, Δημήτρης Μελισσανίδης, μετά την υπογραφή του Μνημονίου Κατανόησης.

«Με τη συνεργασία αυτή, η Ναυτεμπορική θα μπορεί να προβάλει τα επιτεύγματα της χώρας στην Κίνα, αλλά και να δώσει τη δυνατότητα σε Έλληνες πλοιοκτήτες, επιχειρηματίες, επενδυτές να εξερευνήσουν και να αξιοποιήσουν τις εξαιρετικές δυνατότητες που προσφέρει η κινεζική αγορά.

Με το μνημόνιο συνεργασίας που υπογράψαμε με τον κ. Σεν, Ναυτεμπορική και CMG, θα δημιουργήσουν από κοινού ευρείες συνεργασίες στην ανταλλαγή περιεχομένου ειδήσεων, τη συμπαραγωγή τηλεοπτικών προγραμμάτων αλλά και ανταλλαγές τεχνολογίας μετάδοσης.

Ταυτόχρονα, ο κινεζικός όμιλος CMG, με το τεράστιο δίκτυο μετάδοσης που διαθέτει -ενδεικτικά αναφέρω: 47 τηλεοπτικά κανάλια, εκ των οποίων επτά διεθνή σε έξι γλώσσες- θα μεταφέρει μέσω της συνεργασίας με τη Ναυτεμπορική τα νέα της Ελλάδας σε 138 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο.

Θα ήθελα να ευχηθώ στους δύο ομίλους μέσων ενημέρωσης καλή δουλειά και εποικοδομητική συνεργασία προς όφελος των δύο χωρών με τον πανάρχαιο πολιτισμό», σημείωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης.

Το δίκτυο της China Media Group

Ο κινεζικός όμιλος Μέσων Ενημέρωσης CMG ιδρύθηκε επίσημα στις 19 Απριλίου 2018, μέσω της συγχώνευσης της China Central Television (που ενσωματώνει το China Global Television Network), του China National Radio και του China Radio International.

Διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο μετάδοσης, το οποίο περιλαμβάνει 47 τηλεοπτικά κανάλια, εκ των οποίων επτά διεθνή κανάλια προσφέρουν περιεχόμενο σε έξι γλώσσες. Έχει επίσης 17 ζώνες ραδιοσυχνοτήτων που στοχεύουν σε κινεζικό κοινό και ραδιοφωνικά προγράμματα σε 44 γλώσσες που απευθύνονται σε παγκόσμιο κοινό.

O όμιλος έχει γραφεία σε 63 χώρες, τρεις ειδησεογραφικούς ιστότοπους, 17 εφημερίδες και περιοδικά με πανκινεζική κυκλοφορία και το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων CCTV+ που παρέχει υπηρεσίες βίντεο ειδήσεων σε περισσότερους από 3.800 οργανισμούς μέσων ενημέρωσης σε όλο τον κόσμο.

Η CMG παράγει καθημερινά περίπου 1.000 ώρες τηλεοπτικών προγραμμάτων και 4.500 ώρες ραδιοφωνικού και διαδικτυακού περιεχομένου.

Σχετικα αρθρα

Νέα τιμολόγια ρεύματος: Ερωτήσεις & απαντήσεις για το τι ισχύει από 1/1/2024

admin

Τι αλλάζει στην καθημερινότητά μας με το φορολογικό νομοσχέδιο – 10 αλλαγές κοινωνικής δικαιοσύνης

admin

Η Ουκρανία εκτιμά ότι η συγκομιδή σιτηρών θα φθάσει σχεδόν στους 60 εκατ. τόνους το 2023

fastpath

Κύριες συντάξεις: Υπεγράφη η εγκύκλιος για αύξηση 3% από 1/1/2024

admin

Παπαθανάσης: Δικαίωση της εθνικής προσπάθειας η απόφαση του Ecofin

admin

ΗΠΑ: Εκτινάχθηκε σε υψηλά πέντε μηνών η καταναλωτική εμπιστοσύνη τον Δεκέμβριο

fastpath

Ecofin: «Πράσινο φως» στο τροποποιημένο σχέδιο ανάκαμψης της Ελλάδας

admin

Δημοσιονομικοί Κανόνες ΕΕ: Τι αναφέρει η συμβιβαστική πρόταση – Ειδική μεταχείριση στο ελληνικό χρέος για τις πληρωμές του 2033

fastpath

ΑΣΕΠ: Τα προσωρινά αποτελέσματα για 143 θέσεις σε 17 φορείς της Υγείας

admin

Ecofin: Ενέκρινε το αναθεωρημένο Σχέδιο Ανάκαμψής της Ελλάδας – Πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 5,7 δισ. ευρώ

fastpath

Σδούκου: Ενεργειακή γέφυρα για την υπόλοιπη η Βόρεια Ελλάδα

fastpath

Κύριες συντάξεις: Η ΚΥΑ και η εγκύκλιος για αύξηση 3% – Τα ποσά από 1/1/2024

admin