Image default
Αγορές

Προσπάθεια ανάκαμψης σε… ζοφερό γεωπολιτικό σκηνικό στο άνοιγμα των ευρωαγορών

Προσπάθεια ανάκαμψης σε… ζοφερό γεωπολιτικό σκηνικό στο άνοιγμα των ευρωαγορών

Ανοδικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας (30/10) παρά το εμπόλεμο σκηνικό στη Μέση Ανατολή, με τους επενδυτές να αναμένουν τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό από την Ισπανία και τη Γερμανία.

Όλοι οι τομείς διαπραγματεύονται στα «πράσινα», με τις μετοχές των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης να ηγούνται των κερδών, σημειώνοντας άνοδο 1%.

Ο δείκτης βρίσκεται σε τροχιά μηνιαίας πτώσης 4,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG, εν μέσω των ισχνών κερδών και των ανησυχιών για υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτόκια.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η HSBC ανακοίνωσε τεράστια αύξηση 235% στα κέρδη μετά από φόρους στα 6,26 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, τα οποία ωστόσο ήταν χαμηλότερα από τις προσδοκίες. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης με βάση το ενεργητικό της ανακοίνωσε επίσης πρόσθετη επαναγορά μετοχών ύψους έως και 3 δισ. δολαρίων. Οι εισηγμένες στο Λονδίνο μετοχές της άνοιξαν 0,8% υψηλότερα.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Δευτέρας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,66% στις 432,42 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 0,60% στις 14.773,35 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,53% στις 6.831,15 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,86% στις 7.353,64 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει κέρδη 0,82% στις 27.507 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 ενισχύεται 1,05% στις 9.011,14 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 0,22% στις 6.226,79 μονάδες.

  • ΕΥΡΩΑΓΟΡΕΣ
  • DAX 30
  • Stoxx Europe 600

    Σχετικα αρθρα

    Wall Street: Ήπια άνοδος μετά τα στοιχεία για την απασχόληση

    admin

    Διστακτική άνοδος στις ευρωαγορές- Στο επίκεντρο η αμερικανική απασχόληση

    admin

    Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές, με καταλύτες τα μάκρο

    admin

    Θετικό πρόσημο για τη Wall Street μετά το τριήμερο απωλειών

    admin

    Φρέναραν οι ευρωαγορές, επηρεασμένες από το ΑΕΠ

    admin

    Άνοδο σημειώνει χάρη στις μετοχές τεχνολογίας η Wall Street

    admin

    «Φρένο» στις επιδόσεις ρεκόρ των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων

    admin

    Ασιατικές αγορές: «Βυθίστηκε» κατά σχεδόν 600 μονάδες ο Nikkei

    admin

    Wall Street: Τρίτη σερί πτώση για τους Dow Jones και S&P 500

    admin

    Ευρωαγορές: Ο γερμανικός DAX επέκτεινε το ιστορικό υψηλό του

    admin

    Κέρδη στη Wall Street με ώθηση από τα νέα στοιχεία

    admin

    Οι Ευρωαγορές ξαναβρίσκουν τα πατήματά τους-Νέο ρεκόρ για τον DAX

    admin