Image default
Επιχειρήσεις

Συνεργασία Intracom Telecom με ΕΜΠ, προώθηση γνώσης

H Intracom Telecom και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) προχώρησαν στη σύναψη μνημονίου συνεργασίας (MoU) με στόχο την από κοινού αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των πόρων για τη δημιουργία ευκαιριών καινοτομίας και μάθησης.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, φοιτητές και ερευνητές του ΕΜΠ θα έχουν την ευκαιρία να συνεργαστούν με το επιστημονικό προσωπικό της Intracom Telecom ώστε να δημιουργήσουν ένα κοινό πεδίο συνεργασίας με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της εκμάθησης και της δημιουργικότητας.

Αναλυτικότερα, το ΕΜΠ και η Intracom Telecom θα μοιραστούν ιδέες και γνώση, δημιουργώντας ένα περιβάλλον όπου όλοι μπορούν να μάθουν και να αναπτυχθούν. Αυτή η πρωτοβουλία προωθεί την ανταλλαγή πληροφοριών στον κλάδο των ΤΠΕ, δίνοντας έμφαση στην έρευνα, την καινοτομία και τη συνεργασία.

Στοχεύει στην κατανόηση σε βάθος, την ενίσχυση των συνδέσεων με τη βιομηχανία και στην κοινή χρήση των ερευνητικών αποτελεσμάτων με διαφάνεια.

Παράλληλα, οι φοιτητές του ΕΜΠ θα έχουν τη δυνατότητα 6μηνης πρακτικής άσκησης στις εγκαταστάσεις της Intracom Telecom σε Αθήνα, Πάτρα και Θεσσαλονίκη. Η εμπειρία αυτή θα τους βοηθήσει να αποκτήσουν πολύτιμες δεξιότητες για τη μελλοντική τους καριέρα.

Οι φοιτητές, κατά την εκπόνηση της διπλωματικής τους εργασίας, θα ενθαρρύνονται να επιλέξουν θέμα από τους τομείς των ΤΠΕ. Οι ομάδες θα ερευνήσουν θέματα όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, η τηλεϊατρική και πολλά άλλα, με σκοπό να συμβάλλουν στη βελτίωση της ανθρώπινης ζωής αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες.

Επίσης, προβλέπεται συνεργασία της Intracom Telecom με Ερευνητικά Εργαστήρια του Πανεπιστημίου για την περαιτέρω ενίσχυση των ερευνητικών έργων και μελετών και των δύο πλευρών. Ενδεικτικά παραδείγματα περιλαμβάνουν προγράμματα όπως Horizon Europe ή «Ερευνώ – Καινοτομώ».

Το Γραφείο Διασύνδεσης του ΕΜΠ θα βοηθήσει τους φοιτητές να βρουν θέσεις εργασίας στην Intracom Telecom, ενώ παράλληλα διαλέξεις και εκπαιδευτικά προγράμματα θα σχεδιαστούν και θα υλοποιηθούν στις εγκαταστάσεις τους.

Ο Ανδρέας Μπουντουβής, πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, δήλωσε: «Η συμφωνία συνεργασίας του ΕΜΠ με την Intracom Telecom έχει πολύπλευρη εκπαιδευτική και ερευνητική στόχευση που αντλεί και από τη διακεκριμένη θέση της εταιρείας στον κλάδο των ΤΠΕ. Εντάσσεται στην ευρύτερη και συστηματική προσπάθεια του ΕΜΠ να υποστηρίξει τους φοιτητές και τους νέους ερευνητές, να διευρύνει τις επαγγελματικές τους προοπτικές και ευκαιρίες και να αξιοποιήσει το ταλέντο και τις ικανότητές τους, συμβάλλοντας έτσι στην ανάπτυξη του σχετικού ελληνικού οικοσυστήματος, δηλαδή στην αποτελεσματική αλληλεπίδραση του πανεπιστημίου με τη βιομηχανία και τις επιχειρήσεις. Η πρακτική άσκηση προπτυχιακών φοιτητών, η ερευνητική συνεργασία σε διδακτορικό και μεταδιδακτορικό επίπεδο και οι κοινές προσπάθειες για ανταγωνιστική χρηματοδότηση της έρευνας αποτελούν βασικά συστατικά της συνεργασίας μας».

Ο Kartlos Edilashvili, διευθύνων σύμβουλος της Intracom Telecom, σχολίασε: «Η εταιρεία μας, ως ηγέτης στο χώρο της τεχνολογίας, δεσμεύεται να συνεχίσει να επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη, προκειμένου να αναπτύσσει διαρκώς προϊόντα σε τεχνολογίες αιχμής, παραμένοντας μπροστά από τον ανταγωνισμό. Η στρατηγική συνεργασία με το ΕΜΠ σηματοδοτεί μια σημαντική στιγμή, εγκαινιάζοντας ένα δυναμικό πλαίσιο συνεργασίας και ανταλλαγής γνώσης μεταξύ του ακαδημαϊκού χώρου και της βιομηχανίας ΤΠΕ, δημιουργώντας έτσι άριστα καταρτισμένο επιστημονικό δυναμικό προκείμενου να ανταποκριθεί στις ανάγκες ανάπτυξης καινοτόμων προϊόντων».

Σχετικα αρθρα

Medicon: Διαψεύδει δημοσιεύματα για πωλήσεις από βασικούς μετόχους

admin

Medicon: Καμία διαπραγμάτευση για πώληση μετοχών

admin

Ισχυρή αύξηση της αξίας συναλλαγών το Νοέμβριο στο Χ.Α.

admin

Στρατηγική συνεργασία Intersys με την Konica Minolta Ελλάς

admin

Vodafone: Δωρεάν απεριόριστα data για τα Χριστούγεννα

admin

Νέο κατάστημα PEPCO σε ακίνητο της Premia Properties στην Παιανία

admin

Ενωση Εισηγμένων Εταιρειών: Νέος πρόεδρος ο Φώτης Καρατζένης

admin

Τι… ετοιμάζει η Nova και λέει ότι «Σε λίγες μέρες όλη η Ελλάδα βλέπει ΕΟΝ»

admin

Novibet: Business Day στα γραφεία της για το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας

admin

Νέο κατάστημα της Pepco στην Παιανία

admin

Η DEMO αλλάζει υπέρ της Ευρώπης τις ισορροπίες στην αγορά φαρμάκου

admin

Macquarie: Η μεταβλητότητα και η αβεβαιότητα μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες

admin