Image default
Διεθνή

Ο πρεσβευτής του Ισραήλ στον ΟΗΕ καρφιτσώνει το κίτρινο αστέρι στο στήθος 

Ο ισραηλινός πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη, ο Γκιλάντ Ερντάν, καρφίτσωσε το κίτρινο αστέρι στο πέτο χθες Δευτέρα, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, δηλώνοντας πως θα το φοράει, «με υπερηφάνεια», για όσο δεν εκδίδεται απόφασή του που θα καταδικάζει τις «θηριωδίες» της Χαμάς.

«Ορισμένοι από εσάς δεν μάθατε τίποτα αυτά τα τελευταία 80 χρόνια. Ορισμένοι από εσάς ξεχάσατε γιατί ιδρύθηκε αυτός ο οργανισμός», πέταξε ο διπλωμάτης, καταδικάζοντας τη «σιωπή» του ΣΑ μετά τις επιθέσεις του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος σε τομείς της ισραηλινής επικράτειας, τις πιο πολύνεκρες από καταβολής κράτους, από την 7η Οκτωβρίου.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας, βαθιά διχασμένο, δεν έχει υιοθετήσει ούτε απόφαση, ούτε ανακοίνωση για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

«Λοιπόν, θα σας το υπενθυμίζω. Από σήμερα, κάθε φορά που με βλέπετε, θα θυμάστε τι σημαίνει το να σιωπάς μπροστά στο κακό», επέμεινε.

De Israëlische ambassadeur bij de VN Gilad Erdan en zijn delegatie droegen maandag tijdens de bijeenkomst van de VN-Veiligheidsraad een gele Davidster met de boodschap ‘Nooit meer’.
De Veiligheidsraad behandelde de oorlog in Israël en de humanitaire situatie in Gaza.
“Toen Joodse… pic.twitter.com/gWbEiojOb9

— Joop Soesan 🇮🇱🇳🇱 (@JoopSoesan) October 31, 2023

«Όπως οι παππούδες μου, όπως οι παππούδες εκατομμυρίων εβραίων, από σήμερα η ομάδα μου κι εγώ θα φοράμε κίτρινα αστέρια», συνέχισε και σηκώθηκε όρθιος για να βάλει στο πέτο του κοστουμιού του κίτρινο αστέρι με τις λέξεις «Never again» («ποτέ ξανά» στα αγγλικά), παραπέμποντας στο κίτρινο αστέρι που είχαν επιβάλει στους Εβραίους οι ναζί.

«Θα φοράμε αυτό το αστέρι μέχρι να ξυπνήσετε και να καταδικάσετε τις θηριωδίες της Χαμάς», συμπλήρωσε.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου χαρακτήρισε τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου «το χειρότερο έγκλημα εναντίον των εβραίων μετά το Ολοκαύτωμα».

Στο Συμβούλιο Ασφαλείας πιστοποιήθηκε τις τελευταίες δυο εβδομάδες το χάσμα όσον αφορά τον πόλεμο αυτό και τις συνέπειές του – απορρίφθηκαν συνολικά τέσσερα σχέδια απόφασης.

Κάποια από τις ΗΠΑ, σύμμαχο-κλειδί του Ισραήλ, διότι δεν αναφέρονταν στο δικαίωμα του Ισραήλ να αμύνεται.

Άλλο, που καταρτίστηκε από τους Αμερικανούς, από τη Ρωσία και την Κίνα, διότι δεν ζητούσε με σαφήνεια να κηρυχθεί κατάπαυση του πυρός.

Μπροστά στο αδιέξοδο στο ΣΑ, τη σκυτάλη πήρε η Γενική Συνέλευση, που υιοθέτησε με ευρεία πλειοψηφία την Παρασκευή –μη δεσμευτικό– κείμενο με το οποίο αξιώνεται «άμεση ανθρωπιστική εκεχειρία», χωρίς καμιά αναφορά στη Χαμάς. Το ψήφισμα αυτό χαρακτηρίστηκε, ούτε λίγο ούτε πολύ, «όνειδος» από τον πρεσβευτή Ερντάν.

Πολλοί εξ όσων εκφράστηκαν χθες στο Συμβούλιο, παρότι καταδίκασαν τις επιθέσεις της Χαμάς, υπογράμμισαν ταυτόχρονα το βαρύ τίμημα που πληρώνουν οι άμαχοι στη Λωρίδα της Γάζας. Η συνεχιζόμενη πολιορκία του θύλακα «αποτελεί συλλογική τιμωρία», υπογράμμισε ο Φιλίπ Λαζαρινί, ο επικεφαλής του Γραφείου Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA).

πηγή: ΑΠΕ

Ειδήσεις σήμερα:

Χωρίς τραμ 10:00-13:00 λόγω στάσης εργασίας των εργαζομένων

Βροχές και καταιγίδες το βράδυ στα βορειοδυτικά

Η κοινή δήλωση των συμπρωταγωνιστών του Μάθιου Πέρι από τα «Φιλαράκια»: Ήμασταν κάτι περισσότερο από μέλη ενός καστ, μια οικογένεια

Σχετικα αρθρα

Η Κίνα επαναφέρει τις μάσκες μετά τη μυστηριώδη πνευμονία που «χτυπάει» κυρίως παιδιά

admin

Βρετανικό Μουσείο μετά το unfair Σούνακ: Οι συζητήσεις με Ελλάδα για τα Γλυπτά συνεχίζονται και είναι εποικοδομητικές

admin

ΟΗΕ: Επικρίνει το Ιράν για τις εκτελέσεις ενός 17χρονου και ενός 22χρονου

admin

Πόλεμος στο Ισραήλ – Washington Post: Τα φρικτά εγκλήματα της Χαμάς και πώς χρησιμοποιεί τους βιασμούς ως όπλο στον πόλεμο

admin

IDF: Απελευθερώθηκαν 12 γυναίκες-όμηροι της Χαμάς – Ανάμεσά τους 10 Ισραηλινές

admin

Γάζα: Κλαίει μέχρι να κοιμηθεί και ψιθυρίζει, λέει ο πατέρας της 9χρονης Έμιλι η οποία απελευθερώθηκε από τη Χαμάς

admin

Ισραήλ και Χαμάς παρατείνουν την εκεχειρία για δύο ακόμη ημέρες – Νέα λίστα με 10 όμηρους που θα απελευθερωθούν σήμερα

admin

Γερμανία: Tι συνέβη με το ανδρικό μόριο του Ναπολέοντα Βοναπάρτη όταν εκείνος πέθανε;

admin

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυτοί είναι οι 11 Ισραηλινοί όμηροι της Χαμάς που αφέθηκαν ελεύθεροι σήμερα – Δείτε φωτογραφίες

admin

Πόλεμος στο Ισραήλ: Απελευθερώθηκαν 11 όμηροι της Χαμάς και 33 Παλαιστίνιοι από ισραηλινές φυλακές

admin

Ιταλία: Κινητοποιήσεις στον οίκο Gucci – Εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τη μεταφορά του τμήματος design

admin

Tρεις νεκροί από την κακοκαιρία που πλήττει την Κριμαία και τη ρωσική ακτή στη Μαύρη Θάλασσα

admin