Image default
Επιχειρήσεις

Αύξηση τζίρου 15% για την Μινέρβα ΑΕ το 2022

Με βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων και διεύρυνση των εξαγωγών έκλεισε το 2022 η βιομηχανία ΜΙΝΕΡΒΑ ΑΕ Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων, παρά τις προκλήσεις που προκύπτουν από ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο επιχειρηματικό περιβάλλον.

Οπως αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση, στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς ολοκλήρωσε την ενσωμάτωση των νέων προϊόντων και brands που είχαν εξαγοραστεί το 2021 και βελτίωσε αισθητά τη θέση της στην αγορά αναπτύσσοντας τις καινούργιες κατηγορίες προϊόντων στους κλάδους παραγωγής τομάτας, σαλτσών και αρτυμάτων. Παράλληλα ολοκληρώθηκε η μετεγκατάσταση των γραμμών παραγωγής σαλτσών και αρτυμάτων από το εργοστάσιο της Mediterranean Foods στα εργοστάσια της ΜΙΝΕΡΒΑ, μια επένδυση ύψους 2,4 εκ ευρώ, επιτυγχάνοντας σημαντικές οικονομίες κλίμακος.

Στις ενοποιημένες χρηματοοικονομικές καταστάσεις του 2022 περιλαμβάνεται η κατά 71,43% θυγατρική «Mediterranean Foods ΑΕ», καθώς και η απορροφημένη θυγατρική «ULBCS ΑΕ».

Ειδικότερα, ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της ΜΙΝΕΡΒΑ ανήλθε σε 68,6 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 15% από 59,65 εκατ. το 2021. Σημαντική ήταν η αύξηση των εξαγωγών, κατά 22%, στα 10,3 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 15% των συνολικών πωλήσεων.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν το 2022 σε 7,8 εκατ. ευρώ έναντι των 6,7 εκατ. του 2021, ενώ ο δείκτης EBITDA/πωλήσεις διευρύνθηκε στο 11,37%.

Το μικτό περιθώριο κέρδους σε επίπεδο ομίλου διαμορφώθηκε στο 20,6%, καθώς η εταιρία έδωσε έμφαση στην προσπάθεια συγκράτησης των καταναλωτικών τιμών μέσα σε ένα περιβάλλον μεγάλων προκλήσεων για την αγορά τροφίμων, κάτι που οδήγησε σε συγκράτηση σε σχέση με το 2021, των ενοποιημένων προ φόρων αποτελεσμάτων στα 2.067 εκατ. Ευρώ.

Περαιτέρω, η ΜΙΝΕΡΒΑ συνέχισε το επενδυτικό της πρόγραμμα για τον συνεχή εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων, αναβάθμιση του εξοπλισμού, μείωση του ενεργειακού κόστους και βελτίωση των συνθηκών εργασίας για τους ανθρώπους της. Το 2022 οι επενδύσεις για την ασφάλεια, εξοικονόμηση ενέργειας και για το περιβάλλον ανήλθαν σε 500 χιλ. ευρώ.

Το 2023 η ΜΙΝΕΡΒΑ, ενδυναμωμένη από τις επενδύσεις της, είναι ανθεκτική απέναντι στις ευμετάβλητες εξωγενείς συνθήκες και συνεχίζει να στηρίζει την ελληνική αγροτική παραγωγή, τους καταναλωτές και τους ανθρώπους της.

Η Μινέρβα ΑΕ Ελαιουργικών Επιχειρήσεων και Τροφίμων διαθέτει ισχυρές και καθιερωμένες μάρκες όπως το Μινέρβα, το Χωριό, το Pummaro, το ΤΟΠ, το Φαστ, το Brava, το Σαβόι.

Σχετικα αρθρα

Medicon: Διαψεύδει δημοσιεύματα για πωλήσεις από βασικούς μετόχους

admin

Medicon: Καμία διαπραγμάτευση για πώληση μετοχών

admin

Ισχυρή αύξηση της αξίας συναλλαγών το Νοέμβριο στο Χ.Α.

admin

Στρατηγική συνεργασία Intersys με την Konica Minolta Ελλάς

admin

Vodafone: Δωρεάν απεριόριστα data για τα Χριστούγεννα

admin

Νέο κατάστημα PEPCO σε ακίνητο της Premia Properties στην Παιανία

admin

Ενωση Εισηγμένων Εταιρειών: Νέος πρόεδρος ο Φώτης Καρατζένης

admin

Τι… ετοιμάζει η Nova και λέει ότι «Σε λίγες μέρες όλη η Ελλάδα βλέπει ΕΟΝ»

admin

Novibet: Business Day στα γραφεία της για το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας

admin

Νέο κατάστημα της Pepco στην Παιανία

admin

Η DEMO αλλάζει υπέρ της Ευρώπης τις ισορροπίες στην αγορά φαρμάκου

admin

Macquarie: Η μεταβλητότητα και η αβεβαιότητα μπορούν να δημιουργήσουν ευκαιρίες

admin