Image default
Οικονομία

Κοντογεώργης: Επίκειται η έγκριση της τρίτης εκταμίευσης του Ταμείου Ανάκαμψης

«Η χώρα μας έχει ενδιαφέρον για την περιοχή (σ.σ. Μέση Ανατολή) και ταυτόχρονα ασκεί τον σταθεροποιητικό της ρόλο»: αυτό επισημαίνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Θανάσης Κοντογεώργης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα dnews. Και παραπέμπει αφενός στη συμμετοχή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη «Διάσκεψη του Καΐρου για την Ειρήνη», αφετέρου στη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό ομόλογό του, Μπέντζαμιν Νετανιάχου. Και σε αυτήν την τελευταία συνάντηση, μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατέθεσε πέντε σημεία για την υπέρβαση της κρίσης. Όπως αναφέρει ο Θ. Κοντογεώργης, ο Κ. Μητσοτάκης «καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Χαμάς, υπερασπίστηκε το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα, πάντα σύμφωνα με το Διεθνές και Ανθρωπιστικό Δίκαιο, τόνισε την ανάγκη να προστατευθούν οι άμαχοι, να απελευθερωθούν οι Ισραηλινοί που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς και να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική κρίση».

Ερωτηθείς, ειδικότερα, για ενδεχόμενες οικονομικές επιπτώσεις από τον πόλεμο, διαβεβαιώνει ότι «η κυβέρνηση παρακολουθεί τις εξελίξεις και βρίσκεται πάντα σε επαγρύπνηση προκειμένου να επέμβει όταν χρειάζεται με το ενδιαφέρον στραμμένο ειδικά στους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας». Με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι «ακόμα, οι οικονομικές επιπτώσεις δεν φαίνονται σημαντικές, αλλά βρισκόμαστε σε εγρήγορση».

Σε σχέση με το πρόβλημα της ακρίβειας εν γένει και προκειμένου «να στηρίξουμε τους καταναλωτές, σε συνέχεια των προηγούμενων δράσεων εφαρμόζουμε την πρωτοβουλία “μόνιμη μείωση τιμής”, έχουμε εντάξει 233 προϊόντα από 21 κατηγορίες με μειώσεις που ξεκινούν από 5% και φτάνουν έως και 23%. Για τη διευκόλυνση του καταναλωτή υπάρχει ειδική σήμανση στο ράφι στα προϊόντα που οι προμηθευτές μείωσαν την τιμή τους κατά τουλάχιστον 5% και για τουλάχιστον 6 μήνες».

Όσον αφορά το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τέλος, αναφέρει ότι «η πορεία υλοποίησης των δράσεων ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό στο σχεδιασμό μας και αναμένουμε να ολοκληρωθεί άμεσα και η διαδικασία έγκρισης του αναθεωρημένου σχεδίου, ενώ επίκειται και η έγκριση της τρίτης εκταμίευσης που θα προστεθεί στα 11,1 δισ. που έχουμε ήδη λάβει». Και, εν κατακλείδι, υπογραμμίζει ότι η μεταρρυθμιστική ορμή της κυβέρνησης «συνεχίζεται στον ίδιο ρυθμό».

Σχετικα αρθρα

Αυξήθηκαν 23,2% οι πωλήσεις αυτοκινήτων τον Νοέμβριο

admin

UBS: Bullish για τα ελληνικά ομόλογα – Στα ραντάρ των διεθνών επενδυτών 

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Aύξηση κατά 54,4% στα νοικοκυριά που έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο

fastpath

Μητσοτάκης από ΔΙΜΕΑ: Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τη συγκράτηση της αύξησης των τιμών

fastpath

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ανοίγει έως τις 15 Δεκεμβρίου το ΟΣΔΕ για διορθώσεις

fastpath

Μητσοτάκης: Η ενίσχυση της ΔΙΜΕΑ ένα μόνο βέλος στη φαρέτρα μας για την ακρίβεια

fastpath

Ενεργοποιείται το Ταμείο Μικρών Δανείων Αγροτικής Επιχειρηματικότητας ύψους 61,5 εκατ. ευρώ

fastpath

«Λάμπουν» διεθνώς τα ελληνικά ομόλογα – «Ψήφος εμπιστοσύνης» στην ελληνική οικονομία

fastpath

Γιατί η UBS δηλώνει «bullish» για τα ελληνικά ομόλογα

fastpath

Deloitte: 9 στις 10 επιχειρήσεις θα αυξήσουν τις επενδύσεις στην καινοτομία – Οι μοχλοί ανάπτυξης και τα εμπόδια

admin

Μανουσάκης (ΑΔΜΗΕ): Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου

admin

Capital Link: Σήμερα η 25η συνάντηση κορυφής στη Νέα Υόρκη για την ελληνική οικονομία και τις επενδύσεις

admin