Image default
Επιχειρήσεις

Vodafone: Πρόσθετες επενδύσεις 100 εκατ. στην Ελλάδα

Την επόμενη μέρα με ένα υγιή οικονομικά όμιλο σχεδιάζει η βρετανική Vodafone, δίνοντας μεγαλύτερη ώθηση στην Ελλάδα μέσα από ενισχυμένο επενδυτικό πρόγραμμα που, σύμφωνα με πληροφορίες, περιλαμβάνει επιπλέον επενδύσεις πάνω από  100 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή προχωρά σε πώληση της θυγατρικής της στην Ισπανία στην βρετανική Zegona Communications έναντι 5 δισ. δολαρίων.

Η  χώρα μας, φαίνεται πως τραβά τα βλέμματα της μητρικής εταιρείας η οποία σχεδιάζει επιπλέον επενδύσεις που θα συμπληρώσουν το πενταετές επενδυτικό πλάνο της Vodafone που προέβλεπε την διάθεση 600 εκατ. ευρώ, από το 2021. 

Στα βασικά σχέδια της εταιρείας είναι η ανάπτυξη του 5G δικτύου κινητής καθώς και του δικτύου οπτικών ινών. Προς το παρόν στο 5G δίκτυο η εταιρεία έχει επιτύχει πληθυσμιακή κάλυψη στο 78% και η προοπτική είναι να φτάσει στο 88% στο τέλος Μαρτίου 2024 και στο 96% έως το 2026.

Στις οπτικές ίνες, η εταιρεία έχει υλοποιήσει 280.000 γραμμές οπτικής ίνας απευθείας στο σπίτι (FTTH) και κατασκευάσει 450.000 γραμμές οπτικής ίνας μέχρι την καμπίνα (FTTC), οι οποίες σταδιακά θα μετατρέπονται σε FTTH, ενώ ολοκλήρωσε την μεταφορά της κίνησης στα υποθαλάσσια καλώδια οπτικών σε Αιγαίο και Ιόνιο, που προσφέρουν σε συνδρομητές και επισκέπτες 10 νησιών πρόσβαση σε υπερυψηλές ταχύτητες έως 1 Gbps και αναβαθμισμένη ποιότητα δικτύου κινητής.

Σύμφωνα με τη διοίκηση, το Vodafone Business ισχυροποίησε το αποτύπωμά του στην ψηφιοποίηση του δημοσίου τομέα, κυρίως μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, υλοποιώντας εμβληματικά ψηφιακά έργα, που θα αλλάξουν ριζικά τη λειτουργία του Δημοσίου, των θεσμών και των πόλεων και θα έχουν ορατό αντίκτυπο στην καθημερινότητα των πολιτών. 

Στο πεδίο της συνδρομητικής τηλεόρασης, η εταιρεία επταπλασίασε τους συνδρομητές της μέσα σε ένα εξάμηνο, χάρη στις συμφωνίες με Disney+ και Warner Bros – Discovery.

Η Zegona θα αγοράσει τη Vodafone Ισπανίας 

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο διαπραγματεύσεων η ισπανική θυγατρική της Vodafone αλλάζει χέρια υλοποιώντας τις εξαγγελίες της CEO του ομίλου Vodafone, Margherita Della Valle, η οποία είχε αποκαλύψει από τον περασμένο Μάιο ότι θα προχωρήσει σε ένα σχέδιο αναζωογόνησης της ανάπτυξης του διεθνούς τηλεπικοινωνιακού κολοσσού.

«Η πώληση της Vodafone Ισπανίας είναι ένα δομικό βήμα για την σωστή διαμόρφωση του χαρτοφυλακίου μας που θα οδηγήσει στην περαιτέρω ανάπτυξή μας. Προτεραιότητά μου είναι η δημιουργία αξίας μέσω της ανάπτυξης και της βελτίωσης των αποδόσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά η Margherita Della Valle.

Η Zegona Communications Plc συμφώνησε να αγοράσει την ισπανική επιχείρηση της Vodafone Group Plc έναντι 5 δισεκατομμυρίων ευρώ (5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων) συμπεριλαμβανομένου του χρέους.

Για την χρηματοδότηση της συμφωνίας, η Zegona έχει εξασφαλίσει δανειακή χρηματοδότηση ύψους 4,2 δισεκατομμυρίων ευρώ και δέσμευση πιστωτικής επέκτασης ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ. Η Vodafone θα παράσχει χρηματοδότηση ύψους 900 εκατ. ευρώ μέσω ενός επενδυτικού φορέα που θα αγοράσει νέες μετοχές της Zegona.

Η Vodafone, η οποία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος πάροχος στην Ισπανία, θα δώσει στη Zegona τα δικαιώματα χρήσης του εμπορικού της σήματος για 10 χρόνια. 

Σχετικα αρθρα

FREENOW: Προσφέρει εορταστικό μπόνους έως και 4 εκατ. ευρώ για τους συνεργάτες οδηγούς της (pics)

admin

UBS: Αναμένει αυξημένη ζήτηση για τα ελληνικά ομόλογα

admin

ΕΥ Ελλάδος: Νέα ακαδημία για εκπαίδευση λογιστών στην ελεγκτική

admin

Freenow: Προσφέρει εορταστικό μπόνους έως 4 εκατ. σε συνεργάτες οδηγούς

admin

Pfizer: Νέες συνεργασίες με ΕΚΠΑ και ΙΤΕ ανακοίνωσε το CDI

admin

Azur Selection: Οι δύο εξαγορές ξενοδοχείων σε Βόλο και Μεγανήσι και η ματαίωση του project της Μυκόνου (pics)

admin

Δάνεια έως €12,5 εκατ. με ευνοϊκούς όρους σε μικρομεσαίες από την Εθνική Τράπεζα

admin

H Lavipharm εξαγόρασε από τη Sanofi το φάρμακο Flagyl για την ελληνική αγορά

admin

Χρηματιστήριο: «Ανοικτή» η…αναμέτρηση με τις 1300 μονάδες τέλος του 2023

admin

Εξάρχου (Intrakat): Τα σχέδια για τον 5ο πυλώνα του τραπεζικού συστήματος – Θετικές οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας

admin

Μ. Μουστάκας: Επενδύσεις άνω των 10 δισ. από ΓΕΚ Τέρνα

admin

Titan: Ολοκλήρωσε την έκδοση ομολογιών με ιδιωτική τοποθέτηση – Προβλέπει EBITDA πάνω από 500 εκατ. το 2023

admin