Image default
Επιχειρήσεις

Ελαΐς – Unilever για το πρόστιμο του 1 εκατ. ευρώ: «Διαφωνούμε, θα προχωρήσουμε σε αμφισβήτησή του»

Τη διαφωνία της με τη μεθοδολογία βάσει της οποίας υπολογίστηκε το πρόστιμο του 1 εκατ. ευρώ που της επιβλήθηκε απ’ τις ελεγκτικές Αρχές του υπ. Ανάπτυξης εκφράζει με ανακοίνωση της η Ελαΐς Unilever.

Παράλληλα η θυγατρική του πολυεθνικού ομίλου σημειώνει πως θα προχωρήσει στις προβλεπόμενες διαδικασίες προκειμένου να αμφισβητήσει το πρόστιμο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής:

«Η Ελαΐς Unilever Hellas πάντα υποστήριζε, και θα συνεχίσει να υποστηρίζει, τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης για την αντιμετώπιση ενός τόσο σημαντικού και περίπλοκου ζητήματος, όπως η παγκόσμια κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας, η αύξηση του κόστους της ενέργειας και των πρώτων υλών καθώς και του πληθωρισμού.

Ενώ κατανοούμε το σκεπτικό της υπουργικής απόφασης σχετικά με τη διατήρηση του μεικτού περιθώριου κέρδους, διαφωνούμε με τη μεθοδολογία βάσει της οποίας οι ελεγκτικές αρχές υπολόγισαν το πρόστιμο, μη λαμβάνοντας υπόψιν βασικές παραμέτρους του τρόπου λειτουργίας της αγοράς του λιανικού εμπορίου και των λογιστικών προτύπων. Ως εκ τούτου θα προχωρήσουμε στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αμφισβήτηση του προστίμου.

Η εταιρεία, απασχολεί περισσότερους από 450 εργαζομένους, διατηρεί μία εδραιωμένη εφοδιαστική αλυσίδα στην Ελλάδα μέσω του εργοστασίου μας στο Ρέντη Αττικής και 2 ιδιόκτητων κέντρων διανομής, ενώ συνεργάζεται με περισσότερους από 1.000 τοπικούς προμηθευτές, στηρίζοντας εμπράκτως και με υπευθυνότητα την Ελληνική οικονομία .

Η Ελαΐς Unilever Hellas, συνεπής στην υπεύθυνη προσέγγιση προς τους καταναλωτές και τους συνεργάτες της, αναγνώρισε εξαρχής την πίεση στην αγοραστική δύναμη των καταναλωτών από το αυξανόμενο κόστος διαβίωσης και έλαβε τη συνειδητή απόφαση να μην μετακυλήσει μεγάλο ποσοστό του επιπλέον κόστους παραγωγής και λειτουργίας της, εις βάρος της κερδοφορίας της εταιρείας μας, προστατεύοντας έτσι τους καταναλωτές και τους μεταπωλητές λιανικού εμπορίου. Αυτό καταγράφεται και στις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, από το 2021 και μετά, και αποτυπώνεται και στα στοιχεία που παρατέθηκαν στις ελεγκτικές αρχές για το σύνολο των προϊόντων-κατηγοριών που συμπεριλαμβάνονται στις ρυθμίσεις για το «Καλάθι του νοικοκυριού».

Μένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας να εργαστούμε σκληρά για να αντιμετωπίσουμε το σημαντικό ζήτημα του αυξημένου κόστους και θα συνεργαστούμε με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη προς όφελος των καταναλωτών και του κλάδου του λιανικού εμπορίου. Η εταιρεία κινητοποιήθηκε άμεσα για να ανταποκριθεί στη δημόσια πρόσκληση που απηύθυνε το Υπουργείο Ανάπτυξης στην αγορά, στα τέλη Σεπτεμβρίου, αναγνωρίζοντας την ανάγκη για περαιτέρω ανακούφιση των νοικοκυριών.

Η Ελαΐς Unilever Hellas, όπως έχει ήδη προγραμματίσει και ενημερώσει τους συνεργάτες της από αρχές Οκτωβρίου, θα συμμετάσχει, με πάνω από 80 γνωστούς κωδικούς προϊόντων από όλες τις κατηγορίες της, στην πρωτοβουλία «Μόνιμη Μείωση Τιμής» του Υπουργείου Ανάπτυξης».

Διαβάστε ακόμη

Αμετάβλητα στο 5,25% τα επιτόκια της Bank of England – Πρόωρη η συζήτηση για «χαλάρωση»

Ποια επιδόματα χάνουν οι επαγγελματίες με το νέο σύστημα φορολόγησης

Τουρκία: Σήμα για υψηλότερα επιτόκια από την Ερκάν με τον πληθωρισμό να οδεύει προς το 75%

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το thetimes.gr

Σχετικα αρθρα

METRO: Πάνω από € 14 εκατ. αύξηση το 2024 σε αμοιβές και παροχές για τους εργαζομένους

admin

ΣΕΒ4GROWTH: Στο Βιομηχανικό Συνέδριο του ΣΕΒ η κα. Ασημίνα Τζίκα, CEO της ELVIAL

admin

Κατώτατο μεικτό μισθό στα €900 θεσμοθετεί η αλυσίδα Metro

admin

Warply και Mastercard υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU)

admin

Νέα λύση συνδεσιμότητας για ΜμΕ από την Cosmote

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Στις 23.350 οι νέες επιχειρήσεις το γ’ τρίμηνο – Πρωταθλήτριες ο Κατασκευές

admin

tbi bank και THEFIXERS προσφέρουν ευέλικτη αποπληρωμή για άμεσες τεχνολογικές λύσεις

admin

Το ΣΚΡΑΤΣ στον ρυθμό των Χριστουγέννων

admin

Glafka Capital: Θετική ανταπόκριση των εργαζομένων του καζίνο του Ρίου στην επιστολή των επενδυτών της

admin

Μασούτης: Η φοροδιαφυγή αντιμετωπίζεται με περισσότερους ελέγχους, ψηφιακά εργαλεία και θέσπιση πραγματικών κριτηρίων

admin

ΕΚΤΕΡ: Ανέλαβε έργο 7,5 εκατ. ευρώ στην Κόρινθο

admin

Χρηματιστήριο: Στις 1270 μονάδες η πλησιέστερη αντίσταση

admin