Image default
EUROBANK

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Νέος πρόεδρος ο Γκίκας Χαρδούβελης

-

Ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Γκίκας Χαρδούβελης, εξελέγη ομόφωνα νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΕΤ. Αντιπρόεδρος εξελέγη ο Φωκίων Καραβίας, διευθύνων σύμβουλος της Eurobank.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και η acting Γενική Διευθύντρια της ΕΕΤ ευχαρίστησαν θερμά τον Βασίλη Ράπανο «για την εξαιρετικά ευδόκιμη θητεία του, την άριστη συνεργασία με το σύνολο των μελών του διοικητικού συμβουλίου, της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Γενική Διεύθυνσης της ΕΕΤ, καθώς επίσης για το σημαντικό χρόνο που διέθεσε στις εργασίες της ΕΕΤ και το πλούσιο έργο που παρήχθη κατά τη διάρκεια της θητείας του». Ευχαρίστησαν, ακόμη, τον αντιπρόεδρο, Παύλο Μυλωνά, για την επίσης ουσιαστική συμβολή του στις εργασίες της ΕΕΤ.

«Ευχαριστώ τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για την εμπιστοσύνη τους προς το πρόσωπό μου. Με χαρά επανέρχομαι στην Ένωση υπό την ιδιότητα πλέον του προέδρου, διαδεχόμενος τον αγαπητό μου συνάδελφο, κ. Β. Ράπανο» δήλωσε ο κ. Χαρδούβελης. Όπως σημείωσε, «ο τραπεζικός τομέας σήμερα πρέπει να διαχειριστεί όχι μόνον τις εξαιρετικά υψηλές εποπτικές απαιτήσεις, αλλά και το σύνολο της μετεξέλιξης της οικονομικής δραστηριότητας, την πράσινη μετάβαση και την ψηφιακή επανάσταση. Πρέπει, επίσης, να είναι ανοικτός στις σύγχρονες οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες. Με ιδιαίτερη ικανοποίηση αναλαμβάνω το νέο μου ρόλο, αλλά και τη δέσμευση να συνεχίσω το έργο των προκατόχων μου».

Σχετικα αρθρα

Μειοψηφικό ποσοστό στη βρετανική Mintus απέκτησε η Eurobank Asset Management ΑΕΔΑΚ

admin

Eurobank: Ποιοι αγόρασαν το ομόλογό της

admin

Ξεπέρασαν το €1,6 δισ. οι προσφορές για το senior preferred ομόλογο – €500 εκατ. αντλεί η Eurobank

admin

Eurobank: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών

admin

Eurobank: Προχωρά σε έκδοση senior bond

admin

Φωκίων Καραβίας (Eurobank): Μέρισμα τουλάχιστον 25% των κερδών του 2023 – Ενίσχυση των διεθνών δραστηριοτήτων και η σημασία της Ελληνικής Τράπεζας

admin

Eurobank: Προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 916 εκατ. ευρώ στο 9μηνο

admin

Eurobank: Προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη 916 εκατ. ευρώ στο 9μηνο

admin

Eurobank: Στα 980 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη στο εννεάμηνο

admin

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Νέος πρόεδρος ο Γκίκας Χαρδούβελης

admin

Eurobank: Παραίτηση μέλους Διοικητικού Συμβουλίου

admin

Eurobank: Παραίτηση μέλους Διοικητικού Συμβουλίου

admin