Image default
Επιχειρήσεις

Στα σκαριά μεταφορές με cargo drones από ΕΛΤΑ, συνεργασία με Dronamics

H Dronamics, η πρώτη διεθνής αεροπορική εταιρεία με άδεια λειτουργίας στην Ευρώπη για τη μεταφορά φορτίων με drones και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ανακοίνωσαν πρόθεση συνεργασίας που θα φέρει, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ταχυδρομικές υπηρεσίες cargo drone.

Η Dronamics σχεδιάζει, αναπτύσσει και χειρίζεται cargo drones, που θα παρέχουν middle mile delivery στα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Ξεκινώντας με υπηρεσίες εσωτερικής ναυσιπλοΐας που θα συνδέουν την ηπειρωτική χώρα με τα νησιά, οι δύο εταιρείες διερευνούν επίσης την πιθανότητα διεθνούς συνεργασίας για να προσφέρουν υπηρεσίες παράδοσης με cargo drone από την Αθήνα σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις.

Οπως αναφέρει η εταιρία σε σχετική ανακοίνωση, τα ΕΛΤΑ έχουν ιστορία πάνω από 190 χρόνια και διαθέτουν περισσότερα από 1.100 σημεία εξυπηρέτησης πανελλαδικά. Οι στρατηγικοί τους στόχοι περιλαμβάνουν την υιοθέτηση καινοτόμων λύσεων και τη βιώσιμη ανάπτυξη, καθιστώντας την εταιρεία έναν από τους πρώτους χρήστες των υπηρεσιών cargo drone που προσφέρει η Dronamics.

Η Ελλάδα αποτελεί την αγορά έναρξης των εμπορικών δραστηριοτήτων της Dronamics, που αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του επόμενου έτους. Η Dronamics στοχεύει να δημιουργήσει αυθημερόν δρομολόγια που θα συνδέουν την Αθήνα με το βορρά καθώς και με τα νησιά στο νότο. Ο γενικός αντιπρόσωπος πωλήσεων και υπηρεσιών της Dronamics για την Ελλάδα είναι η Golden Cargo, πάροχος premium υπηρεσιών logistics, διακίνησης και αποθήκευσης.

Η Dronamics προσφέρει 80% ταχύτερες αποστολές, 50% χαμηλότερο κόστος και 60% λιγότερες εκπομπές CO2 από τις συμβατικές υπηρεσίες, καθιστώντας την ιδανική για χρονικά απαιτητικές παραδόσεις, όπως η αλληλογραφία και τα δέματα. Το τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος της, Black Swan, που χρειάζεται επιφάνεια προσγείωσης και απογείωσης μόλις 400 μέτρων, αποτελεί μια βιώσιμη λύση για την πρόσβαση σε απομακρυσμένες και μη επαρκώς εξυπηρετούμενες περιοχές, όπου διαπιστώνεται έλλειψη ή ανεπάρκεια συμβατικών υποδομών αερομεταφορών. Στην Ελλάδα υπάρχουν περισσότερα από 300 κατοικημένα νησιά, που θα μπορούσαν να ωφεληθούν από μια πιο γρήγορη, οικονομική και οικολογική υπηρεσία αεροπορικών μεταφορών.

Το τηλεκατευθυνόμενο αεροσκάφος Black Swan

«Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, η ιστορία και η απήχηση των οποίων είναι αυταπόδεικτες. Αποστολή της Dronamics είναι να προσφέρει αυθημερόν παράδοση σε όλους και οπουδήποτε και η συνεργασία μας με τα ΕΛΤΑ συμβάλλει στην επίτευξη αυτής της αποστολής. Πρόκειται για ένα κομβικό βήμα στην ενδυνάμωση των τοπικών κοινωνιών, στη γεφύρωση των αποστάσεων και στην παροχή υπηρεσιών προσιτών και προσβάσιμων σε όλους» δήλωσε ο Svilen Rangelov, συνιδρυτής και CEO της Dronamics.

«Η συνεργασία Ελληνικών Ταχυδρομείων-Dronamics είναι μια σημαντική πρωτοβουλία που θα αλλάξει τον χάρτη των ταχυμεταφορών στην Ελλάδα. Μαζί με την Dronamics θα παρέχουμε υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα πιο γρήγορα, πιο πράσινα, πιο μακριά. Η σύμπραξή μας αποτελεί σημείο-σταθμό στην αναδιοργάνωση μας καθώς συνοψίζει το motto των ΕΛΤΑ για την επόμενη μέρα: «Είμαστε παντού, καλύτερα», δήλωσε ο Γρηγόρης Σκλήκας, CEO των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Η ταχυδρομική αγορά και ο τομέας των δεμάτων εξελίσσονται ταχύτατα σε έναν από τους πρώτους κλάδους που εφαρμόζουν την τεχνολογία μη επανδρωμένων αεροσκαφών μεταφοράς φορτίου της Dronamics, η οποία προσφέρει μία ταχύτερη, φθηνότερη και πιο πράσινη λύση. Τον περασμένο μήνα, η Dronamics ανακοίνωσε πρόθεση συνεργασίας με την Emirates Post Group, την ταχυδρομική υπηρεσία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Σχετικα αρθρα

Νέος Εσωτερικός Ελεγκτής στην CNL Capital

admin

Motor Oil: Σε λειτουργία νέο Disaster Recovery

admin

REDS: Νέα διευθύνουσα σύμβουλος η Ιωάννα Δρέττα

admin

NOVA: Τι προσφέρει στους πελάτες της μετά τη βλάβη στο δίκτυο

admin

Heaven on Earth: Νέο κατάστημα στην καρδιά της Αθήνας στο City Link

admin

ΕΛΓΕΚΑ: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά από τον Αλέξανδρο Κατσιώτη

admin

Κι επίσημα στο ταμπλό του Χ.Α. η Orilina Properties

admin

Orilina Properties: Εναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της στο Χρηματιστήριο Αθηνών (pics)

admin

Alpha Trust: Δωρεάν διάθεση 19.520 ιδίων μετοχών σε ΔΣ και προσωπικό

admin

Mermeren: Μέρισμα €4,06 από τα κέρδη του 2022- Πότε πληρώνεται

admin

Έρευνα Kaspersky: Πώς η Generative AI μπορεί να γίνει δίκοπο μαχαίρι για τις ελληνικές επιχειρήσεις

admin

Stoiximan: Επίσημος χορηγός του UEFA EURO 2024 για Ελλάδα και Κύπρο

admin