Image default
Επιχειρήσεις

Μεγάλου: Ελκυστική ευκαιρία για τους επενδυτές η Πειραιώς

Οι στόχοι που έθεσε η Tράπεζα Πειραιώς για το τρέχον έτος αναμένεται να επιτευχθούν και ορισμένοι κινούνται ήδη σε υψηλότερα επίπεδα, τόνισαν τα στελέχη της διοίκησης της τράπεζας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των αναλυτών. «Η Τράπεζα Πειραιώς δημιουργεί σημαντική αξία για τους μετόχους και αποτελεί ελκυστική ευκαιρία για τους επενδυτές», τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Χρήστος Μεγάλου, παρουσιάζοντας τις οικονομικές επιδόσεις του εννεαμήνου.

NPE

Η διοίκηση της τράπεζας τόνισε ότι δεν υπάρχουν νέες εισροές μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, η κατάσταση σε αυτό το μέτωπο είναι σταθερή και δεν προβλέπεται κάποια σημαντική ανατροπή. «Σαφώς υπάρχει ένα ρίσκο, το οποίο συνδέεται με το χρονικό διάστημα για το οποίο τα επιτόκια θα παραμείνουν υψηλά», ανέφεραν.

Εσοδα από τόκους 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξαν οι αναλυτές για την πορεία των καθαρών εσόδων από τόκους αλλά και το net interest margin. Η διοίκηση της τράπεζας ανέφερε ότι και το 2024 αναμένεται σταθερότητα στην απόδοση των εν λόγω δεικτών και πρόσθεσε ότι η τράπεζα διαθέτει μακροχρόνια στρατηγική hedging, την οποία θα υλοποιήσει τους επόμενους μήνες, κυρίως όταν ξεκινήσει η μείωση των επιτοκίων.

Asset Management

Η Tράπεζα Πειραιώς δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις εργασίες asset management και ήδη τα νέα προϊόντα που έχει λανσάρει αποδίδουν καρπούς καθώς τα υπό διαχείριση κεφάλαια έχουν ανέλθει σε 8,5 δισ. ευρώ. «Το asset management αποτελεί βασικό κλειδί της στρατηγικής μας. Ήδη, βλέπουμε τα οφέλη και θα συνεχίσουμε δυναμικά τα επόμενα χρόνια», ανέφερε ο κ. Μεγάλου.

MREL

Το 2023 η τράπεζα δεν έχει υποχρέωση έκδοσης ομολόγων στο πλαίσιο του MRΕL. Ωστόσο, το 2024, το πρώτο εξάμηνο θα προχωρήσει σε έκδοση Tier II, προκειμένου να αναχρηματοδοτήσει τα ομόλογα που λήγουν τον Ιούνιο. «Προτεραιότητά μας για το πρώτο εξάμηνο του 2024 είναι η έκδοση ομολόγου Tier II».

Λονδίνο

Η διοίκηση της τράπεζας έδωσε ραντεβού με τους αναλυτές στο Greek Investment Conference, που θα πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο στις 27-29 Νοεμβρίου.

Σχετικα αρθρα

METRO: Πάνω από € 14 εκατ. αύξηση το 2024 σε αμοιβές και παροχές για τους εργαζομένους

admin

ΣΕΒ4GROWTH: Στο Βιομηχανικό Συνέδριο του ΣΕΒ η κα. Ασημίνα Τζίκα, CEO της ELVIAL

admin

Κατώτατο μεικτό μισθό στα €900 θεσμοθετεί η αλυσίδα Metro

admin

Warply και Mastercard υπογράφουν Μνημόνιο Συνεργασίας (MOU)

admin

Νέα λύση συνδεσιμότητας για ΜμΕ από την Cosmote

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Στις 23.350 οι νέες επιχειρήσεις το γ’ τρίμηνο – Πρωταθλήτριες ο Κατασκευές

admin

tbi bank και THEFIXERS προσφέρουν ευέλικτη αποπληρωμή για άμεσες τεχνολογικές λύσεις

admin

Το ΣΚΡΑΤΣ στον ρυθμό των Χριστουγέννων

admin

Glafka Capital: Θετική ανταπόκριση των εργαζομένων του καζίνο του Ρίου στην επιστολή των επενδυτών της

admin

Μασούτης: Η φοροδιαφυγή αντιμετωπίζεται με περισσότερους ελέγχους, ψηφιακά εργαλεία και θέσπιση πραγματικών κριτηρίων

admin

ΕΚΤΕΡ: Ανέλαβε έργο 7,5 εκατ. ευρώ στην Κόρινθο

admin

Χρηματιστήριο: Στις 1270 μονάδες η πλησιέστερη αντίσταση

admin